Αρμάνι και Βίρτους διεκδικούν τον πρώτο τίτλο της σεζόν στην Ιταλία (vid)

Ευαγγελος Στελλάκης
Αρμάνι και Βίρτους διεκδικούν τον πρώτο τίτλο της σεζόν στην Ιταλία (vid)

bet365

Οι δύο ισχυρότερες ομάδες του ιταλικού πρωταθλήματος κοντράρονται απόψε (21/9, 22:00) με φόντο τον πρώτο τίτλο της σεζόν, εκείνον του Super Cup, για δεύτερη διαδοχική σεζόν.

Πρόκειται για το... remake του περσινού τελικού, στον οποίο η Αρμάνι είχε επικρατήσει με σκορ 75-68 της Βίρτους τον Σεπτέμβριο του 2020, έχοντας ως MVP τον Μάλκολμ Ντιλέινι, στην Segafredo Arena. Οι δύο ομάδες είχαν αργότερα κοντραριστεί και στους τελικούς των playoffs της Serie A, με την Μπολόνια να θριαμβεύει στη σειρά με 4-0 νίκες.

Η πρωταθλήτρια Βίρτους για να φτάσει ως εδώ χρειάστηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ντερτόνα στα προημιτελικά (74-66) και της Βενέτσια στα ημιτελικά (72-71). Η έτερη φιναλίστ, Αρμάνι, απέκλεισε κατά σειρά τις Τρεβίζο (108-60) και Μπρίντιζι (72-67), με τον Ντίνο Μήτογλου να δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση, κάνοντας την διαφορά για την ομάδα του.

Ο κόουτς Έτορε Μεσίνα δεν έχει στην διάθεση του για τον αποψινό τελικό τον Τρόι Ντάνιελς, ενώ αμφίβολος είναι κι ο Ρικάρντο Μορασκίνι. Από την άλλη, ο κόουτς Σέρτζιο Σκαριόλο δεν μπορεί να υπολογίζει στον εδώ και καιρό απόντα Νίκο Μάνιον και φυσικά τον πολύπειρο Έκπε Γιούντο. Κατά τα λοιπά, οι δύο προπονητές δεν αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα.

Μέσω του αποψινού τελικού, η Αρμάνι θα κυνηγήσει τον πέμπτο τίτλο Super Cup της ιστορίας της. Για την Βίρτους θα είναι ο δεύτερος, εφόσον τα καταφέρει. Να σημειώσουμε πως την πρωτοπορία σε κατακτήσεις για τον εν λόγω θεσμό έχει η Μοντεπάσι Σιένα με επτά τίτλους.

Η Αρμάνι πανηγύρισε το Super Cup το 2016, το 2017, το 2018 και το 2020, έχοντας παρουσιάσει συνέπεια τα τελευταία χρόνια. Η δε Βίρτους, αφού κατέκτησε την πρώτη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στην ιστορία, πίσω στο 1995 (90-72 την Μπενετόν Τρεβίζον στον τελικό), δεν κατάφερε να ξαναπάρει ποτέ άλλοτε το συγκεκριμένο τρόπαιο!

Απόψε (21/9, 22:00) στην Unipol Arena της Μπολόνια οι δύο ομάδες ψάχνουν μια δυναμική είσοδο στη σεζόν, λίγες μέρες πριν την έναρξη των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων. Παράλληλα, ο Ντίνος Μήτογλου θα έχει την ευκαιρία, σε προσωπικό επίπεδο, για τον παρθενικό του τίτλο με τη νέα του ομάδα, συνοδεύοντας με «κούπα» μια σειρά από καλές εμφανίσεις.

Θυμηθείτε τι συνέβη στον περσινό τελικό:

@Photo credits: Olimpia Milano Twitter
 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΤΑΛΙΑ Τελευταία Νέα