ΠΑΟΚ: Η «αμφιλεγόμενη» απόφαση της ΕΟΚ και ο εκνευρισμός του ΠΑΟΚ

Βασίλης Βλαχόπουλος
ΠΑΟΚ: Η «αμφιλεγόμενη» απόφαση της ΕΟΚ και ο εκνευρισμός του ΠΑΟΚ

bet365

Στον ΠΑΟΚ δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι την απόφαση της ΕΟΚ για τη μετάθεση του αγώνα Κυπέλλου ΠΑΟΚ-Πανιωνίου καθώς υποβάλλει τον Δικέφαλο σε σκληρή δοκιμασία και συμφέρει ξεκάθαρα τον Πανιώνιο.

Πολύ σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η απόφαση της ΕΟΚ για τη μετάθεση του αγώνα ΠΑΟΚ-Πανιωνίου για τον θεσμό του Κυπέλλου. Κυρίως για τα κριτήρια της απόφασης και κυρίως, τι εξυπηρετεί. Το παιχνίδι των δύο ομάδων επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 26 του μήνα, δηλαδή το προσεχές Σάββατο. Στον Δικέφαλο είχαν ετοιμάσει τα πλάνα τους για το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά η ΕΟΚ (μετά από αίτημα του Πανιωνίου) ξαφνικά ανακοίνωσε σήμερα (24/9) τη μετάθεση του αγώνα δίχως μάλιστα να ρωτήσει τον ΠΑΟΚ. Αυτό βέβαια δεν είναι υποχρεωμένη να το κάνει, βάσει καταστατικού. Μάλιστα, όρισε το παιχνίδι για την 3η μέρα του Οκτώβρη και ουσιαστικά επιβάλλει στον ΠΑΟΚ (σε περίπτωση πρόκρισης) να δώσει τρεις αγώνες μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας, συνυπολογίζοντας ασφαλώς και την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος.

Το ερώτημα είναι, γιατί η ΕΟΚ μπήκε σ’ αυτή τη διαδικασία; Είναι γνωστό ότι ο Πανιώνιος διέρχεται μια εξαιρετική κρίσιμη περίοδο και βρίσκεται εν αναμονή διοικητικών και ιδιοκτησιακών εξελίξεων. Μέχρι στιγμής δεν έχει σχηματίσει ομάδα και στην περίπτωση που το παιχνίδι γινόταν το Σάββατο (26/9) το πιθανότερο ήταν να μην μπορούσε να κατεβάσει ομάδα, πράγμα το οποίο θα επέφερε ποινές στους «κυανέρυθρους» τις οποίες θα κουβαλούσαν στο Πρωτάθλημα.

Βάσει καταστατικού του Κυπέλλου, δεν υπήρχαν λόγοι μετάθεσης του αγώνα γιατί α) ο Πανιώνιος δεν αγωνίζεται σε ευρωπαϊκή διοργάνωση β) δεν έχει αθλητή που να απασχολείται σε Εθνική ομάδα, γ) δεν έχει αθλητή που να απασχολείται σε αντιπροσωπευτική σχολική ομάδα Εθνικού επιπέδου, δ) δεν διαθέτει αθλητή που έχει υποχρεώσεις σε Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ΕΟΚ υποχρεούταν να ενημερώσει τις ομάδες για τη μετάθεση του αγώνα τουλάχιστον 24 ώρες πριν τη διεξαγωγή του και τουλάχιστον σ’ αυτό το κομμάτι ήταν απολύτως τυπική. Δεν συντρέχει όμως λόγος μετάθεσης του αγώνα πέραν του ότι ο Πανιώνιος ουσιαστικά δεν μπορεί να κατεβάσει ομάδα με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε ποινές που θα επέφερε στο Πρωτάθλημα.
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα