Παναθηναϊκός: Πήραν αυτό που άξιζαν!

Παναθηναϊκός: Πήραν αυτό που άξιζαν!

Γιώργος Κούβαρης Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Πήραν αυτό που άξιζαν!

bet365

Ο Γιώργος Κούβαρης γράφει για τον προημιτελικό κυπέλλου στην Πάτρα και αφού χαρακτηρίζει πέρα για πέρα δίκαιη την πρόκριση του Προμηθέα, υπογραμμίζει ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται «ηλεκτροσόκ» και μάλιστα... άμεσα!

Γι' αυτό το μπάσκετ είναι το πλέον αξιοκρατικό άθλημα. Στο 99% των αγώνων, όποια ομάδα παίξει καλύτερα και εμφανιστεί πιο έτοιμη στο παρκέ θα είναι και η νικήτρια.

Ο Προμηθέας ήταν καλύτερος του Παναθηναϊκού και κέρδισε. Τόσο απλά. Για τους «πράσινους» είχα γράψει την τελευταία φορά ότι δεν πείθουν (ακόμα) με τις εμφανίσεις τους στα δύσκολα ματς, αλλά από τη στιγμή που έπαιρναν τα αποτελέσματα (όπως στο παιχνίδι με την Βαλένθια για παράδειγμα) είχαν τη δυνατότητα να δουλέψουν απερίσπαστοι ώστε να μην βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Όμως για πόσο ακόμα θα έκρυβαν τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι; Κάποια στιγμή θα έβγαιναν στην επιφάνεια και απέναντι σε μια καλή ομάδα θα έπρεπε να βρουν απαντήσεις. Και ο Προμηθέας ΕΙΝΑΙ καλή ομάδα. Και έχει αποδείξει φέτος ότι μπορεί να κοιτάξει οποιονδήποτε αντίπαλο στα μάτια. Άλλωστε δεν το είδαμε και στην αναμέτρηση με την Βίρτους; Ο Παναθηναϊκός ΟΦΕΙΛΕ να ήταν ΕΤΟΙΜΟΣ και κατάλληλα προετοιμασμένος για ένα νοκ άουτ παιχνίδι στο οποίο κρίνεται ένας ολόκληρος τίτλος της σεζόν.

Ναι, σίγουρα παίζουν μπάσκετ και οι άλλες ομάδες, σίγουρα έχουν δικαίωμα στο όνειρο και στον ανταγωνισμό, αλλά καλώς ή κακώς, μιλάμε για δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους. Τεράστιο respect στους Πατρινούς ωστόσο δεν μπορούν (τουλάχιστον ακόμα) να μπουν στην ίδια ζυγαριά με τον Παναθηναϊκό. Το ότι έπαιξαν καλύτερα και κέρδισαν δίκαια, σε καμία περίπτωση δεν μειώνει την ανωτερότητά τους σε ΑΥΤΟ το ματς. Όμως για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η πραγματική διαφορά των δύο ομάδων είχε αποτυπωθεί στο ματς του πρωταθλήματος. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που ο Προμηθέας αξίζει περισσότερα συγχαρητήρια και ο Παναθηναϊκός έντονο προβληματισμό ενόψει της συνέχειας.

Δεν συμφωνώ με την ατάκα του Αργύρη Πεδουλάκη ότι έλειψε ο καλύτερος σουτέρ στην «ζώνη» του Προμηθέα, ούτε ότι η ομάδα δεν είχε καθαρό μυαλό και ενέργεια. Απλούστατα, αν δεν είχε χτυπήσει ο Τζίμερ Φριντέτ στο πρώτο δεκάλεπτο, αμφιβάλω εάν και εφόσον ο Γιατράς χρησιμοποιούσε για τόση πολύ ώρα άμυνα «ζώνης». Με τον ίδιο τρόπο θα αντιμετώπιζε τους «πράσινους» έχοντας τον Αμερικανό «μπόμπερ» μέσα στο παρκέ και με τον ίδιο τρόπο τους αντιμετώπισε όντας παροπλισμένος στον πάγκο;

Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός όφειλε να έχει ΚΑΙ καθαρό μυαλό αλλά ΚΑΙ ενέργεια. Πώς είχε την περασμένη εβδομάδα στο ματς με την Αναντολού Εφές στο ΟΑΚΑ ύστερα από 48 ώρες από την αναμέτρηση με την Χίμκι και έχοντας μεσολαβήσει και ταξίδι από τη Ρωσία; Γιατί να μην είχε τώρα που ΚΑΙ πιο εύκολο ήταν το έργο απέναντι στην Βαλένθια ΚΑΙ δεν είχε μεσολαβήσει μεγάλο ταξίδι παρά μόνο μια διαδρομή 2,5 ωρών με το πούλμαν; Ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ πρέπει να έχει ΚΑΜΙΑ απολύτως δικαιολογία για αυτήν την ήττα και τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά του κυπέλλου. Μέσα σε 40 λεπτά έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα τρόπαιο. Και ας είναι και το τρίτο της ιεραρχίας...

Πιστέψτε με, τα ίδια θα έλεγα και αν είχε ευστοχήσει ο Ουέσλι Τζόνσον στο τελευταίο σουτ και ο Παναθηναϊκός είχε πάρει το εισιτήριο για την τετράδα του Κυπέλλου. Σε γενικές γραμμές η εμφάνιση της ομάδας ήταν τραγική! Μόνο που αυτή τη φορά ήταν τραγική και στις δύο πλευρές του παρκέ. Δεν έφτανε η κακή άμυνα και η αδυναμία να περιοριστούν οι παίκτες που έκαναν την διαφορά για λογαριασμό του Προμηθέα (μα 11 σερί πόντους ο Έλις σε μια περίοδο και όλοι μέσα από τη ρακέτα; Είναι δυνατόν;) ήρθε να προστεθεί και η έλλειψη συγκεκριμένου πλάνου για να αντιμετωπιστεί η «ζώνη» του Προμηθέα.

Θα μου πείτε για τον Τζόνσον. Αυτή τη φορά ο Αμερικανός ήταν άστοχος αν και σε τρεις περιπτώσεις πήρε καλά σουτ. Παρόλα αυτά με 1/9 εντός παιδιάς, με τον Φριντέτ εκτός αγώνα και με 23 άστοχα τρίποντα στο σύνολο, υπήρχε περίπτωση να κερδίσει ο Παναθηναϊκός; Για τον Καλάθη τα έχουμε πει πολλές φορές. Όταν σκοράρει περισσότερο και πασάρει λιγότερο, οι «πράσινοι» θα μειώνουν τις πιθανότητες να φτάνουν στη νίκη. Αυτό σημαίνει ότι οι υπόλοιποι είναι απενεργοποιημένοι και εκείνος θα πρέπει να έχει το νου του ΚΑΙ στο σκοράρισμα. Όσο και αν προσπάθησε ο αρχηγός παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια του (ειδικά στο τέλος με τα δύο σερί τρίποντα) τον Τόμας να προσπαθεί να τον ακολουθήσει στο σκοράρισμα και τον Παπαπέτρου να κάνει τη «βρώμικη» δουλειά τη στιγμή του come back, οι υπόλοιποι παίκτες ήταν... απόντες από το παρκέ.

Όπως φάνηκε, το καμπανάκι που χτύπησε στο ματς με την Βαλένθια πέρασε απαρατήρητο από τους «πράσινους» οι οποίοι συνέχισαν στο ίδιο και... χειρότερο μοτίβο. Μόνο που αυτή τη φορά το πλήρωσαν με έναν οδυνηρό αποκλεισμό. Και φάνηκε και πάλι πόσο σημαντικός είναι ο Ταϊρίς Ράις στον Παναθηναϊκό. Πολλώ δε μάλλον όταν ο Φριντέτ είναι στον πάγκο. Ο Αμερικανός είχε 1/10 σουτ και δεν μπόρεσε να βοηθήσει καθόλου την ομάδα. Στο σύνολο 2/19 μαζί με τον Τζόνσον. Πώς θα μπορούσε το «τριφύλλι» να ελπίζει σε κάτι καλό στην Πάτρα;

Αυτή τη στιγμή χρειάζεται ηλεκτροσόκ και μάλιστα... άμεσα προκειμένου να γυρίσει ο διακόπτης και ο Παναθηναϊκός να μπορέσει να αποδώσει βάσει των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ δυνατοτήτων του. Χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι συγκεκριμένο, έτσι; Απλά να γίνει κάτι και να βρεθεί μια λύση ώστε η ομάδα να αρχίσει να... ρολάρει. Ας ξεκινήσουν όλοι με την σοβαρότητα και την συγκέντρωση χωρίς «μπλαζέ» αντιμετώπιση των αντιπάλων (που έγραψα και μετά το ματς με την Βαλένθια) και το νερό θα μπει στο αυλάκι. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ποιότητα που υπάρχει στο ρόστερ της ομάδας και πόσο καλά μπορούν να αποδώσουν οι παίκτες. Απλά πρέπει να το κάνουν πολύ γρήγορα. Προτού είναι... αργά και στην EuroLeague.

ΥΓ: Ανεπίτρεπτο να δέχεται ο Παναθηναϊκός τέτοιο καλάθι από τον Λάνγκστον Χολ στο τέλος του αγώνα! Με το σκορ ισόπαλο και ένας παίκτης να φτάνει με τόσο μεγάλη ευκολία σε λέι απ; Απαράδεκτο.

ΥΓ2: Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να «σπάσει» τη ζώνη με τρίποντα. Η μπάλα δεν έμπαινε μέσα και αντί να προσπαθήσουν οι «πράσινοι» να κυνηγήσουν το καλάθι με συνεχή κίνηση στην επίθεση, συνέχισαν να αναλώνονται στα σουτ.

ΥΓ3: Στο ματς με την Άλμπα δεν θα χρειαστεί μόνο η νίκη αλλά και η ΚΑΛΗ εμφάνιση. Οπωσδήποτε!

ΥΓ4: Χίλια μπράβο στον Μάκη Γιατρά και σε ολόκληρο τον οργανισμό του Προμηθέα. Ομάδα που αποπνέει υγεία και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση!

ΥΓ5: Να κερδίζεις, να έχεις φτάσει σε μια ιστορική πρόκριση, να είσαι από τους καλύτερους στο παρκέ και να αφιερώνεις τη νίκη και σε φιλάθλους της... πρώην ομάδα σου ; Για ποιον λόγο;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κούβαρης
Γιώργος Κούβαρης

Τα 2/3 της ζωής του βρίσκεται στο δημοσιογραφικό «μετερίζι». Γεννημένος το 1977 στην Αθήνα, ο Γιώργος Κούβαρης έκανε τα πρώτα του βήμα στα μέσα της δεκαετίας του '90 από το πάλαι ποτέ κραταιό «Εθνοσπόρ» και συνέχισε στις εφημερίδες «Έθνος» και «Goal News» για τα επόμενα 25 χρόνια. Από το 2016 αποτελεί μέλος της οικογένειας του Gazzetta και ασχολείται με το ρεπορτάζ του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Είναι ρετρολάγνος, λατρεύει τις δεκαετίες του '80 και του '90 σε όλα τα επίπεδα, παρακολουθεί ανελλιπώς μπάσκετ, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του θα τον βρείτε να κάνει «strike» σε κάποια αίθουσα bowling...