Παιχνίδι ειδικών δοκιμών για Ολυμπιακό και Τίμα

Παιχνίδι ειδικών δοκιμών για Ολυμπιακό και Τίμα

Παιχνίδι ειδικών δοκιμών για Ολυμπιακό και Τίμα

bet365

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για τα περίεργα σχήματα που δοκίμασε ο Μπλατ και για το στοχευμένο «ξεμπούκωμα» του Τίμα.

Για τον Ολυμπιακό ήταν μία καλή φιλική αναμέτρηση. Για τον Κολοσσό ήταν μία αναπόφευκτη αγγαρεία και αν τους έλεγες πριν το ματς μην έρθετε να παίξετε και δεν θα τιμωρηθείτε, έχω την εντύπωση πως θα το έκαναν.

Δυστυχώς ο θεσμός του Κυπέλλου στην Ελλάδα παραμένει σε τραγικό επίπεδο με φωτεινή εξαίρεση την διοργάνωση του περσινού τελικού στο Ηράκλειο με 4500 παιδάκια μέσα.

Ο Μπλατ είχε πάντως ευκαιρία να δει αρκετά πράγματα και νομίζω πως κάποιοι μικροί στόχοι που υπήρχαν στο μυαλό του, ήρθαν εις πέρας.

ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΣΧΗΜΑΤΑ

Ακόμη και στις εύκολες αναμετρήσεις της Basket League δεν είχε δοκιμάσει τόσα διαφορετικά και κυρίως τόσο περίεργα σχήματα. Η απουσία των Σπανούλη και Πρίντεζη από το αρχικό σχήμα τείνει να γίνει θεσμός, αλλά ο Μπλατ επέλεξε να ξεκινήσει με τον Τίμα στο «4». Προφανώς αυτό συνέβη για του δώσει περισσότερα plays στην επίθεση και μία διαφορετική... οπτική.

Καλά ότι ο Ουίλιαμς Γκος παίζει μόνο «2» πλέον δεν αποτελεί είδηση παρά τα όσα ισχυρίζονταν οι απλοί φίλαθλοι στα social media το καλοκαίρι.

Στο τέλος της πρώτης περιόδου είδαμε επίσης Βεζένκοβ και Πρίντεζη στις δύο θέσεις των ψηλών, αλλά αυτό είχε να κάνει με τα γρήγορα φάουλ του ΛεΝτέι. Συνεπώς ίσως να ήταν και κάπως αναγκαίο.

Τέλος για αρκετή ώρα είδαμε σχήμα με τρία φόργουορντ ταυτόχρονα στο παρκέ. Αυτό συνέβη στο τρίτο δεκάλεπτο όπου έπαιζαν Τουπάν στο «2», Παπανικολάου στο «3» και Τίμα στο «4». Σε αυτό το διάστημα τα μεγάλα κορμιά έκρυβαν κάθε διάδρομο προς το καλάθι και οι Ροδίτες αντιμετώπισαν σοβαρό πρόβλημα στο σκορ. Επίσης στο συγκεκριμένο σχήμα σε κάθε επίθεση «σημάδευαν» το mismatch και πόσταραν συνέχεια με επιτυχία.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΜΑ

Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη όλους τους παίκτες του και ο Μπλατ όχι μόνο το γνωρίζει καλά, αλλά κάνει κι ό,τι περνάει από το χέρι του για να το καταφέρει.

Νομίζω πως ο βασικότερος στόχος πλην της νίκης φυσικά, ήταν να βρει ρυθμό και να ξεμπλοκάρει ο Τίμα.

Ο Λετονός δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση και απολύτως δικαιολογημένα δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής μέχρι πρότινος.

Το ματς με τον Κολοσσό ήταν ιδανικό για να πάρει αρκετά σουτ και ίσως για αυτό να έπαιξε αρκετά και ως «τεσσάρι». Αυτό το τονίζω γιατί ως γνωστόν η θέση «4» είναι η πιο εύκολη από τις υπόλοιπες σε σχέση με το σκοράρισμα.

Ο Λετονός πήρε περίπου 20 κατοχές της ομάδας με 5/5 δίποντα και 2/10 τρίποντα. Πίσω από τα 6.75 όλα ήταν ανενόχλητα, αλλά «έσπασε» τα καλάθια.

Αν δει κανείς τους 21 πόντους μπορεί εύκολα να παρερμηνεύσει και να πιστέψει πως ο Τίμα έκανε παιχνιδάρα. Καλός ήταν σίγουρα, αλλά δε θα υπάρξουν πολλά παιχνίδια που θα πάρει 10 τρίποντα έχοντας μόλις 20%.

ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΚ

Η ΕΟΚ εδώ και χρόνια (με εξαίρεση τονίζω την περσινή διοργάνωση) δεν ξέρει τον τρόπο να αναδείξει τον θεσμό που διοργανώνει.

Λίγοι έχουν πάρει χαμπάρι τη γκέλα που έχουν κάνει φέτος...

Οι άνθρωποι έχουν ορίσει τους δύο ημιτελικούς 13 Φεβρουαρίου και τον τελικό 17 Φεβρουαρίου. Μετά από 4 μέρες δηλαδή.

Εδώ δεν μπορούν να οργανώσουν έναν τελικό έχοντας 3 μήνες μπροστά τους και τωρα άφησαν μόλις 4 μέρες.

Πότε θα βγουν εισιτήρια; Πότε θα κλειστούν τα αεροπορικά των ομάδων; Και κυρίως πότε θα αποφασιστούν τα μέτρα ασφαλείας;

Από πριν δεν μπορεί να γίνει τέτοια κουβέντα αφού άλλα μέτρα ασφαλείας θα έχεις ένας τελικός μεταξύ των αθηναϊκών ομάδων και άλλα αν δεν προκριθεί ένας εκ των Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό.

Βάζουν μόνοι τους τον εαυτό τους σε δύσκολη θέση.

Τουλάχιστον δε θα ανησυχούν για όσα θα αναλάβει η Ένωση της Κρήτης. Οι μόνοι που ξέρουν τι κάνουν, γιατί το κάνουν και πως το κάνουν.

ΥΓ: Ο Πρίντεζης στο πρώτο ημίχρονο έχει αγγίξει τη μπάλα στην επίθεση τρεις φορές. Πάλι καλά που του την έδωσε κάποια στιγμή ένας κάτοχος θέσης στα court seat και την έπιασε πάνω από 3''.

ΥΓ 2: Ο Ολυμπιακός στα τελευταία 5 λεπτά είχε 1/11 τρίποντα και σπάνια δοκίμασε να πάει σε δίποντο. Κάποιες φορές που ο Κύριος (όπως ανέφερε ο Μπλατ) δεν βοηθάει, ας δοκιμάσουν κάτι άλλο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.