Νέντοβιτς για κορονοϊό: «Στην Ιταλία δεν κατάλαβαν από την αρχή τη σοβαρότητα της κατάστασης»

Νέντοβιτς για κορονοϊό: «Στην Ιταλία δεν κατάλαβαν από την αρχή τη σοβαρότητα της κατάστασης»

Gazzetta team
Νέντοβιτς για κορονοϊό: «Στην Ιταλία δεν κατάλαβαν από την αρχή τη σοβαρότητα της κατάστασης»

bet365

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς στάθηκε στις δύσκολες μέρες που περνά η Ιταλία λόγω του κορονοϊού, τονίζοντας πως στη χώρα δεν κατάλαβαν από την αρχή πόσο σοβαρά ήταν τα πράγματα.

Η Ιταλία περνά πολύ δύσκολες στιγμές, αφού είναι η χώρα που μετρά τους περισσότερους νεκρούς εξαιτίας του κορονοϊού, με τον παίκτη της Αρμάνι, Νεμάνια Νέντοβιτς να μιλά για την κατάσταση που βιώνει η χώρα.

Aναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Σέρβος γκαρντ στο Mozzartsport για τον covid-19

«Οι άνθρωποι στην Ιταλία δεν αντιλήφθηκαν από την αρχή την κατάσταση. Μέχρι πριν από δύο εβδομάδες, οι καφετέριες ήταν γεμάτες, οι δρόμοι το ίδιο. Δεν είχαν καταλάβει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση. Όταν είδαμε πώς έχουν τα πράγματα, προσπαθήσαμε να προειδοποιήσουμε τις αρχές. Mέσω της Ένωσης Παικτών ενημερώσαμε πως έρχεται δύσκολη περιόδος και πως θα ήταν καλύτερο να ακυρώσουμε την διεξαγωγή των επόμενων παιχνιδιών. Απάντησαν πως θα ακολουθήσουν την απόφαση μας, όμως αν δεν παίζαμε, θα ρισκάραμε πιθανή τιμωρία του συλλόγου, ή ακόμα και αποβολή από την Euroleague. Προειδοποιήσαμε, αλλά τότε δεν είχε κανένας θέμα εκτός Ιταλίας και δεν είδαν σοβαρά αυτά που είπαμε. Στη συνέχεια τα πράγματα άλλαξαν. Έπρεπε να "καεί" κάποιος στην Ευρώπη για να καταλάβει ο κόσμος πως έχει η κατάσταση.

Δεν μπορώ να πω αν άργησαν σε κάποια απόφασή τους. Ξέραμε ότι η Euroleague θα ακολουθήσει το ΝΒΑ σε κάθε κίνησή του. Αυτό αφορά και το μέλλον της λίγκας. Είναι στο χέρι μας να κάνουμε αυτό που πρέπει στις χώρες που ζούμε. Η υγεία είναι πάνω απ'όλα. Μέχρι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, δεν είναι σωστό να μιλάμε για μπάσκετ ή για την συνέχεια της Euroleague. Ελπίζουμε όλα να λυθούν σύντομα, δεν έχουμε συνηθίσει να μένουμε σπίτια μας τον Μάρτιο. Δεν θα ήταν κακό να αναβληθεί οριστικά η σεζόν. Θα ήταν όμως άδικο για την Εφές, αφού έχει ευκαιρία να πάρει τον τιτλο. Οι άνθρωποι της Euroleague είναι ικανοί για να πάρουν μια σωστή και δίκαιη απόφαση, θα περιμένουμε να δούμε το format».

Για την Αρμάνι είπε: «Οι άνθρωποι της ομάδας μας έδωσαν ότι χρειαστήκαμε κατά την διάρκεια της καραντίνας, δεν υπάρχει κανένα παράπονο. Δεν ανησυχούμε. Πιστεύουμε ότι ο κύριος Αρμάνι θα μας σεβαστεί και θα σεβαστεί τα συμβόλαιά μας. Στο ΝΒΑ υπάρχει θέμα με τα συμβόλαια, αλλά υπάρχει και η ρήτρα για λόγους ανωτέρας βίας. Στην Ευρώπη δεν υπάρχει αυτό. Δεν ανησυχώ, αλλά τα χρήματα δεν παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτά που ζούμε. Οι αθλητές που παίζουν σε πρωταθλήματα που διακόπηκαν οριστικά θα έχουν μεγάλο πρόβλημα».

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΤΑΛΙΑ Τελευταία Νέα