ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Δέδας: «Στο Ισραήλ υπάρχει μέριμνα ώστε οι παίκτες να αποζημιωθούν από το κράτος»

Δέδας: «Στο Ισραήλ υπάρχει μέριμνα ώστε οι παίκτες να αποζημιωθούν από το κράτος»

Δέδας: «Στο Ισραήλ υπάρχει μέριμνα ώστε οι παίκτες να αποζημιωθούν από το κράτος»

O Στέφανος Δέδας περιγράφει στο gazzetta.gr την κατάσταση στο ισραηλινό μπάσκετ καθώς η Winner League κατέβασε ρολά λόγω του κορονοϊού.

Στο Ισραήλ σήμανε... συναγερμός όταν έγινε γνωστό πως ένας οπαδός που έδωσε το παρών στο ντέρμπι ανάμεσα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τη Χάποελ Τελ Αβίβ στις 4 Μαρτίου βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Η ισραηλίτικη λίγκα περιόρισε αρχικώς τον αριθμό των φιλάθλων στο πρωτάθλημα  σε 5.000 ανά αγώνα ενώ το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε στις 10 Μαρτίου ότι ο συγκεκριμένος αριθμός περιορίζεται πλέον στους 2.000.

Χθες η Winner League κατέβασε κι επισήμως ρολά, αποτελώντας την επόμενη λίγκα που ανέστειλε οποιαδήποτε δραστηριότητα λόγω της έξαρσης του Covid-19, βρίσκοντας τη Χάποελ Χολόν του Στέφανου Δέδα στην τέταρτη θέση της κατάταξης με ρεκόρ 12-9.

To μπάσκετ στην Ευρώπη διεκόπη μέχρι νεοτέρας με εξαίρεση την Τουρκία όπου οι αγώνες διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών και ο Έλληνας προπονητής περιγράφει την κατάσταση στο Ισραήλ όπου εργάζεται τους τελευταίους μήνες έπειτα από τη Σλοβενία, τη Ρωσία και την Τουρκία.

«Η κατάσταση ήταν στάσιμη ως το απόγευμα της Δευτέρας και το πιο πιθανό σενάριο ήταν να κλείσει οριστικά η λίγκα. Υπήρχε μεγάλη αβεβαιότητα, καθώς ουδείς είχε εμπειρία από παρόμοια κατάσταση. Εν τέλει, ανακοινώθηκε επισήμως αναβολή.

Νομίζω πως σιγά - σιγά οι Αμερικανοί θα αποχωρήσουν, ειδικά αυτοί που δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα. Ενδεχομένως πολλοί από τους ξένους να θέλουν να μείνουν για να διεκδικήσουν περισσότερα δεδουλευμένα. Εκεί ακριβώς είναι το μεγάλο θέμα, από τη στιγμή που οι ομάδες προσπαθούν να αποφύγουν τα έξοδα (σπίτια, αυτοκίνητα, μισθοί) εφόσον δεν έχουν έσοδα αυτή τη στιγμή και δεν θα έχουν στο άμεσο μέλλον χωρίς μεταδόσεις, διαφημίσεις και εισιτήρια.

Σε ό,τι αφορά τους παίκτες, περιμένουν ώστε να πάρουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι των συμφωνιών. Νομίζω ότι τις επόμενες ημέρες οι ομάδες θα προσπαθήσουν να έλθουν σε συμβιβαστική λύση με τους ξένους. Η Μακάμπι και η Χάποελ Ιερουσαλήμ είναι ξεχωριστές περιπτώσεις, λόγω EuroLeague και BCL, ίσως έχουν άλλες σκέψεις επειδή είναι σε εξέλιξη πολύ καλές ευρωπαϊκές πορείες. Η αναφορά μου είχε να κάνει με τις υπόλοιπες ομάδες.  Όσον αφορά τους Ισραηλινούς παίκτες και το προσωπικό των ομάδων, υπάρχει μέριμνα  ώστε να αποζημιωθούν από το κράτος. Η ζωή στην κοινωνία έχει αλλάξει αλλά όχι κατά πολύ.

Τα μέτρα είναι ανάλογα με την Ελλάδα, όπως και τα κρούσματα γενικά. Η διαφορά είναι στον έλεγχο των συνόρων που έγινε άμεσα και πριν παρουσιαστούν πολλά κρούσματα.  Εγώ επιστρέφω αυτή την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει διάθεση για να ανανεώσω και από τις δυο πλευρές. Οπότε πλέον σπίτι και synergy...».