Στο Hall of Fame της FIBA οι Πέσιτς, Νας, Βολκόφ και Ζντοβτς!

Gazzetta team
Στο Hall of Fame της FIBA οι Πέσιτς, Νας, Βολκόφ και Ζντοβτς!

bet365

Οι Σβέτισλαβ Πέσιτς, Στιβ Νας, Σάσα Βολκόφ και Γιούρι Ζντοβτς θα περάσουν στην μπασκετική αιωνιότητα με την είσοδό τους στο Hall of Fame της FIBA με την κλάση του 2020!

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε με καθυστέρηση τους εισακτέους στο Hall of Fame με την κλάση του 2020, από τη στιγμή που η πανδημία του κορονοϊού είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή της περσινής διαδικασίας.

Η τελετή εισόδου, λοιπόν θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 18 Ιουνίου, μαζί με την κλάση του 2020 και σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται 12 σπουδαία ονόματα του αθλήματος.

Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις των Στιβ Νας, Σβέτισλαβ Πέσιτς, Σάσα Βολκόβ και Γιούρι Ζντοβτς.

Ο Στιβ Νας αγωνίστηκε με τον Καναδά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 στο Τορόντο και ήταν αρχηγός της εθνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Επίσης, ήταν MVP στο FIBA AmeriCup 1999 που διεξήχθη στο Πουέρτο Ρίκο ενώ αναδείχτηκε back-to-back MVP στο ΝΒΑ, το 2005 και το 2006.

Ο Πέσιτς οδήγησε την εθνική ομάδας μπάσκετ της Γερμανίας στο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 1993 ενώ ήταν προπονητής της Γιουγκοσλαβίας στο Ευρωμπάσκετ 2001 και το Μουντομπάσκετ 2002 όπου οι «πλάβι» κατέκτησαν δυο χρυσά μετάλλια.

Ο Βολκόβ ήταν μέλος της Σοβιετικής Ένωσης που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 1985 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ, το 1988.

Παίκτες

Ιζαμπέλ Φιγιαλκόφσκι (Γαλλία)
Μιέτσισλαβ Λοπάτκα (Πολωνία)
Στιβ Νας (Καναδάς)
Άγνες Νέμεθ (Ουγγαρία)
Παρκ Σιν-γι (Ν. Κορέα)
Μοντέστας Παουλάουσκας (Λιθουανία)
Κενίτσι Σάκο (Ιαπωνία)
Σάσα Βολκόφ (Ουκρανία)
Γιούρι Ζντοβτς (Σλοβενία)

Προπονητές

Ρούμπεν Μανιάνο (Αργεντινή)
Σβέτισλαβ Πέσιτς (Σερβία)
Τάρα ΒανΝτερβέερ (ΗΠΑ)

 

Τελευταία Νέα