Συνεργασία FIBA - ΠΟΥ και οδηγίες για επιστροφή στη δράση

Gazzetta team
Συνεργασία FIBA - ΠΟΥ και οδηγίες για επιστροφή στη δράση

bet365

H FIBA εξέδωσε έναν επιστημονικό οδηγό που αφορά σε λεπτομερείς οδηγίες για την επιστροφή των ομάδων και των αθλητών στην δράση λόγω COVID-19.

Ταυτόχρονα, δημιουργήθηκε ένα επιστημονικό εργαλείο εκτίμησης κινδύνου.

H FIBA προχώρησε σε αυτή την πρωτοβουλία, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες που εκφράζονται συνεχώς κατα τη διάρκεια της πανδημίας και αφορά στις Ομοσπονδίες που αναζητούν τα σωστά βήματα προκειμένου να επιστρέψουν στη δράση.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής τόνισε:

«Θα ήθελα ειλικρινά να ευχαριστήσω την συγκεκριμένη ιατρική επιτροπή της FIBA που συστάθηκε για την αντιμετώπιση του COVID-19. Οπως επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τις επιτροπές της FIBA που συμμετείχαν σε αυτό το έργο, όπως και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την πολύτιμη εργασία του, που με τη εξειδίκευση και τη διαρκή προσφορά του, βοηθησε προκειμένου να προστατεύσουμε τις εθνικές ομοσπονδίες, τους παίκτες, τους διαιτητές και τους διοργανωτές. Αυτό το σετ των οδηγιών θα είναι πολύ χρήσιμο για την μπασκετική κοινότητα κατά την επιστροφή τους στο παιχνίδι μας. Εχει λείψει σε όλους εμάς η δράση και όσο η κατάσταση που σχετίζεται με την πανδημία του COVID-19 εξελίσσεται, η FIBA παραμένει αφοσιωμένη στην προσπάθεια να προσφέρει καθοδήγηση ώστε να εξασφαλιστεί ένα ασφαλές περιβάλλον για την επιστροφή στο Μπάσκετ».

 

Τελευταία Νέα