Η FIBA έβαλε τον Άρη στα προκριματικά του Europe Cup!

Η FIBA έβαλε τον Άρη στα προκριματικά του Europe Cup!

Η FIBA έβαλε τον Άρη στα προκριματικά του Europe Cup!

bet365

Η FIBA ανακοίνωσε τις ομάδες που θα αγωνιστούν στο Europe Cup της επόμενης περιόδου τοποθετώντας τον Άρη στην προκριματική φάση (!) και δεν αποκλείεται οι «κίτρινοι» να αποσύρουν τη συμμετοχή τους.

Είναι μια απόφαση η οποία θα ληφθεί στις επόμενες ώρες αλλά στον Άρη θεωρούν ότι δεν γίνεται να έχουν εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους της διοργάνωσης ομάδες από Πρωταθλήματα όπως αυτά των Βουλγαρίας, Πορτογαλίας, Ολλανδίας και Ρουμανίας και οι «κίτρινοι» να τοποθετούνται στα προκριματικά. Εκεί θα λάβουν συνολικά μέρος 22 ομάδες για τέσσερα εισιτήρια που οδηγούν στους ομίλους. Για την FIBA προφανώς μέτρησε το γεγονός ότι ο Άρης δεν είχε ευρωπαϊκή συμμετοχή στα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά οι Θεσσαλονικείς θεωρούσαν ότι βάσει της βαθμολογικής θέσης τους στο περσινό Πρωτάθλημα και από τη στιγμή που το τελευταίο κατατάσσεται στα κορυφαία της Ευρώπης, θα είχαν απευθείας συμμετοχή.

Κι όμως ομάδες όπως οι Μαλίν (Βέλγιο), Μπαλκάν (Βουλγαρία), Χρόνινγκεν (Ολλανδία), Πόρτο (Πορτογαλία) και Οραντέα (Ρουμανία) είναι στους ομίλους και ο Άρης είναι στην προκριματική φάση και για την ακρίβεια στο POT 4 με τις Κραϊόβα (Ρουμανία), Σλουπσκ (Πολωνία), Γκέτινγκεν (Γερμανία).

Η τοποθέτηση της ομάδας στα προκριματικά προκάλεσε τον εκνευρισμό των ανθρώπων του Άρη και σύμφωνα με πληροφορίες θα εξεταστεί αν θα υποστηριχθεί η συμμετοχή ή όχι. Σίγουρα άλλαξε και τον σχεδιασμό καθώς στις επαφές που έκανε ο Γιάννης Καστρίτης, θεωρούσε ως δεδομένη την ευρωπαϊκή συμμετοχή και μ’ αυτό το όπλο βγήκε στην αγορά καταθέτοντας προτάσεις.

Για παράδειγμα, οι «κίτρινοι» περιμένουν την απόφαση του Άντονι Κάουαν γνωρίζοντας ότι σε οικονομικό επίπεδο έχουν μειονέκτημα σε σχέση με τη Ρίτας Βίλνιους και μια γαλλική ομάδα. Παράλληλα, περιμένουν απαντήσεις από Αμερικανό combo guard αλλά και power forward στους οποίους σημειώθηκε ότι η ομάδα θα παίζει στους ομίλους του FIBA Europe Cup. Η τοποθέτηση αυτής στην προκριματική φάση αποτελεί πισωγύρισμα ως προς την εκτέλεση του αγωνιστικού σχεδίου.

 

FIBA EUROPE CUP Τελευταία Νέα