Euroleague: Oι παίκτες-ευχάριστη έκπληξη της σεζόν

Νίκος Καρφής
Euroleague: Oι παίκτες-ευχάριστη έκπληξη της σεζόν
Η Euroleague Greece ξεχώρισε 10 παίκτες που έχουν εντυπωσιάσει πολύ κόσμο με τις εμφανίσεις τους, προκαλώντας έκπληξη.

Βρισκόμαστε στην 8η αγωνιστική της Euroleague και σίγουρα μπορούν να βγουν αρκετά συμπεράσματα για την εκκίνηση της διοργάνωσης.

Μπορεί να μην ήταν οι πρώτοι που θα σου έρχονταν στο μυαλό ως πρωταγωνιστές στο ξεκίνημα της σεζόν, ωστόσο υπάρχουν ορισμένοι παίκτες που μπορούν να θεωρηθούν εύκολα ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν.

Πάμε να δούμε το TOP 10 της Euroleague Greece

Τρέι Τόμπκινς

Τρέι Τόμπκινς

Λούκας Λεκαβίτσιους

Λούκας Λεκαβίτσιους

Πιέρια Χένρι

Πιέρια Χένρι

Τζέιλεν Ρέινολντς

Τζέιλεν Ρέινολντς

Κρούνοσλαβ Σιμόν

Κρούνοσλαβ Σιμόν

Ουέιντ Μπόλντγουιν

Ουέιντ Μπόλντγουιν

Xασάν Μάρτιν

Xασάν Μάρτιν

Μάριους Γκριγκόνις

Μάριους Γκριγκόνις

Βλάντιμιρ Λούτσιτς

Βλάντιμιρ Λούτσιτς

Τζόρνταν Λόιντ

Τζόρνταν Λόιντ
Λίγοι πίστευαν πως ο Τρέι Τόμπκινς θα είναι πρώτος σκόρερ της Ρεάλ στο ξεκίνημα της σεζόν. Ο 30χρονος φόργουρντ δεν σταματά να δίνει λύσεις στη Βασίλισσα της Ευρώπης, κάτι που έκανε και κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα με 2 μεγάλα τρίποντα. Είναι ένατος σε πόντους με 12.5 ανά ματς, ενώ βρίσκεται στην πρώτη 20άδα του ranking. Φυσικά ξεχωρίζει και το 47% στα τρίποντα. Σημαντικό... γρανάζι στη... μηχανή του Λάσο που πάντα θα συνεισφέρει με όποιο τρόπο μπορεί στην αναμέτρηση.
Ακόμα ένας παίκτης που κάνει τιμιότατη σεζόν και βοηθά τη Ζαλγκίρις να είναι στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού λύνει τα χέρια του Σίλερ με τις εμφανίσεις και συνθέτει ένα καλό δίδυμο με τον φορμαρισμένο Γκριγκόνις. Ο Λούκας είναι 19oς στο ranking στη Euroleague με 12.5. Σκοράρει 9.5 πόντους ανά ματς, ενώ είναι πολύ εύστοχος σε όλες τις κατηγορίες. Μετρά 94% στις βολές, σουτάρει με το φοβερό 60% τρίποντα, ενώ 60% έχει και στα δίποντα.
Κάνει εξαιρετική δουλειά σε μια ομάδα που ψάχνεται ακόμα για να ανέβει στην βαθμολογια της Euroleague και να βελτιώσει την απόδοση της. Ο βασικός γκαρντ των Βάσκων είναι ο κορυφαίος σε κλεψίματα στην Eurolaeagu με 2 μέσο όρο, ενώ βρίσκεται στην 3η θέση των καλύτερων... σερβιτόρων της διοργάνωσης με 6.1 ασιστ ανά παιχνίδι. Σκοράρει 12.3 πόντους με 57% εντός πεδιάς και είναι ο μπροστάρης της Μπασκόνια σε μια περίεργη σεζόν χωρίς Σενγκέλια στο ρόστερ.

Ο ψηλός της Μπάγερν βοηθά σε μεγάλο βαθμό την ομάδα του Τρινκιέρι να βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε θέσεις που οδηγούν στα playoffs. Δίνει πολλές λύσεις στην ρακέτα των Βαυαρών και μετρά 11.9 πόντους, 6.9 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο ανά παιχνίδι. Μιλάμε για τον παίκτη με το 8ο καλύτερο ranking στη διοργάνωση με 14.1. Ένα λαβράκι για τους Βαυαρούς που δίνει μάχες στο ζωγραφιστό.

Η απουσία του Σέιν Λάρκιν τον έχει βοηθήσει να λάμψει και ο αριστερόχειρας αποτελεί ένα από τους μπροστάρηδες της Εφές. Ο Κροάτης έχει το 3ο καλύτερο μέσο όρο αξιολόγησης στη διοργάνωση με 19, ενώ κατεβάζει 4 ριμπάουντ, μοιράσει 3.7 ασίστ και σουτάρει με το εξαιρετικό 45% στα τρίποντα. Πολύτιμος παίκτης για την ομαλή λειτουργεία της ομάδας του Αταμάν που και φέτος κάνει όνειρα για τίτλο, κάτι που δεν μπόρεσε να διεκδικήσει πέρυσι λόγω κορονοϊού.

Στον Ολυμπιακό δεν... έπιασε και μετακόμισε στη Γερμανία για να φορέσει τη φανέλα της Μπάγερν. Εμφανώς βελτιωμένος αποτελεί ένα από τα σημαντικά γρανάζια στο εξαιρετική ξεκίνημα της ομάδας του Τρινκιέρι. Ο Αμερικανός είναι 8ος σ΄κόρερ της Euroleague με 13.1 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ συνεισφέρει και στις ασίστ με 3 μέσο όρο. Στην δεύτερη θέση των κορυφαίων... κλεφτών στη διοργάνωση με 1.9 ανά ματς πίσω μόνο από τον Χένρι της Μπασκόνια

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον έφερε στον Ολυμπιακό και ο Μάρτιν δεν σταματά να τον δικαιώνει σε κάθε ματς. Κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού σε ranking με 12.6 μέσο όρο, 7ος ριμπάουντερ στη Euroleague με 5.5 ανά ματς και 12ος μπλοκέρ με 0.8 μέσο όρο. Είναι δεύτερος σκόρερ του Ολυμπιακού πίσω από τον ΜακΚίσικ και φυσικά είναι ο πιο... οικονομικός παίκτης της Euroleague σε επιθέσεις με ποσοστό εντός πεδιάς που φτάνει το αδιανόητο 88.9%!
Φέτος έχει βρει τον χώρο που χρειάζεται στη Ζαλγκίρις για να ξεδιπλώσει το ταλέντο. Ο Μάριους Γκριγκόνις πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν και επιτρέπει στους Λιθουανούς ν βρίσκονται πολύ ψηλά στη βαθμολογία παρά τις αρχικές προβλέψεις. Είναι ο 7ος σκόρερ στη διοργάνωση με 15.1 πόντους, ενώ τον ίδιο αριθμό έχει και στο ranking, εκεί όπου βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα. Το κλειδί του Σίλερ για την απίθανη πορεία της Ζαλγκίρις μέχρι στιγμής.

Είναι μία από τις αποκαλύψεις της σεζόν και δεν σταματά να εντυπωσιάζει. Ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς αποτελεί τον ηγέτη της Μπάγερν που φιγουράρει στην 2η θέση της βαθμολογιας με ρεκόρ 5-2. Ο Σέρβος έχει το κορυφαίο ranking στη διοργάνωση, κάτι που λέει πολλά, ενώ είναι και 4ος στη λίστα των σκόρερ της Euroleague με 15.6 πόντους ανά ματς. Σταθερότατος, βοηθά σε πολλούς τομείς και κατεβάζει και 4.9 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Σουτάρει με 57% τρίποντα.

Bρίσκεται στο Νο.1 επειδή είναι ο πρώτος σκόρερ της σεζόν. Ο Τζόρνταν Λόιντ είναι εντυπωσιακός στο ξεκίνημα των Σέρβων, μετρώντας 21.6 πόντους. Επιπλέον είναι δεύτερος στην αξιολόγηση με 20.1 πίσω μόνο από την αποκάλυψη της Μπάγερν, Βλάντιμιρ Λούτσιτς. Ο Ερυθρός Αστέρας βρίσκεται στο 3-5 χάρη στον Αμερικανό γκαρντ που κάνει... παπάδες. Αν βρεθεί σε καλή μέρα, σταματιέται πάρα πολύ δύσκολα. Έχει πάρει αυτοπεποίθηση από τα καλά ματς που έχει κάνει.