Euroleague: Παίκτες που άλλαξαν ομάδα και ανυπομονούμε να τους δούμε!

Κάτια Πετροπούλου
Euroleague: Παίκτες που άλλαξαν ομάδα και ανυπομονούμε να τους δούμε!
Η Euroleague αρχίζει και η Euroleague Greece γράφει για τους δέκα παίκτες (συν ένα bonus) που άλλαξαν ομάδα και ανυπομονεί να τους δει στο παρκέ.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε τα είχε όλα στο μεταγραφικό «παζάρι»: Ανατροπές, εκπλήξεις και... συγκινήσεις!

Πολλοί ήταν εκείνοι προκάλεσαν αίσθηση με την απόφασή τους να αλλάξουν προορισμό και να πάνε από μια ομάδα της Euroleague σε μια άλλη, ενώ κάποιοι αιφνιδίασαν με τις επιλογές τους.

Η αγωνιστική δράση ετοιμάζεται να αρχίσει και πάλι στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση και η Euroleague Greece γράφει για τους 10 παίκτες που ανυπομονεί να δει φέτος στο παρκέ. Φυσικά, όπως... αρμόζει σε ένα TOP 10, υπάρχει κι ένα bonus για το τέλος!

* Οι παίκτες που «μετακινήθηκαν» μεταξύ των ομάδων της Euroleague είναι περισσότεροι από δέκα, αλλά είπαμε να... περιορίσουμε λίγο τις προτιμήσεις μας!

Δείτε το TOP11 και πείτε μας αν συμφωνείτε!

Αρτούρας Γκουντάιτις (Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης)

Αρτούρας Γκουντάιτις (Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης)

Λιβιό Ζαν-Σαρλς (Ολυμπιακός)

Λιβιό Ζαν-Σαρλς (Ολυμπιακός)

Όγκουστιν Ρούμπιτ (Ζαλγκίρις Κάουνας)

Όγκουστιν Ρούμπιτ (Ζαλγκίρις Κάουνας)

Τζέισον Γκρέιντζερ (Άλμπα Βερολίνου)

Τζέισον Γκρέιντζερ (Άλμπα Βερολίνου)

Νικ Καλάθης (Μπαρτσελόνα)

Νικ Καλάθης (Μπαρτσελόνα)

Γκρεγκ Μονρό (Χίμκι)

Γκρεγκ Μονρό (Χίμκι)

Χάουαρντ Σαντ-Ρος (Παναθηναϊκός)

Χάουαρντ Σαντ-Ρος (Παναθηναϊκός)

Λορένζο Μπράουν (Φενέρμπαχτσε)

Λορένζο Μπράουν (Φενέρμπαχτσε)

Σενγκέλια - Μιλουτίνοφ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Σενγκέλια - Μιλουτίνοφ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Κώστας Σλούκας (Ολυμπιακός)

Κώστας Σλούκας (Ολυμπιακός)

Bonus: Αρμάνι Μιλάνο

Bonus: Αρμάνι Μιλάνο

Πρόκειται για έναν παίκτη με πολλές και μεγάλες προοπτικές, όμως, οι τραυματισμοί του στάθηκαν εμπόδιο. Την πρώτη του χρονιά (2017-18) στην Αρμάνι άφησε πολλές υποσχέσεις (10.3π., 6.3ρ., 1.1τ., 21 ματς) και την δεύτερη εντυπωσίασε (12.5π., 7.1ρ., 29 ματς). Στη συνέχεια, όμως, οι τραυματισμοί του και ο προπονητής τον έβαλαν στο περιθώριο (7.3π., 4.4ρ., 19 ματς). Στην Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ ψάχνει ένα νέο ξεκίνημα, ενώ απώτερος στόχος παραμένει το ΝΒΑ (έχουν τα δικαιώματά του οι Καβαλίερς).

Ο 26χρονος Γάλλος φόργουορντ κέρδισε τις εντυπώσεις πέρυσι με την φανέλα της Βιλερμπάν (9.1π., 3.7ρ.), γεγονός που οδήγησε τον Ολυμπιακό στην απόκτησή του. Διακρίνεται για τα αμυντικά του προσόντα και περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει, για να βοηθήσει τους «ερυθρόλευκους» να διακριθούν.

Ο 31χρονος Αμερικανός έκανε το δρομολόγιο Πειραιάς - Κάουνας. Οι εξαιρετικές σεζόν που έκανε στην Μπάμπεργκ «εξαργυρώθηκαν» με την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό και την επιστροφή στην Euroleague. Στους «ερυθρόλευκους», όμως, δεν μπόρεσε να ξεδιπλώσει 100% το ταλέντο του και να δείξει τις δυνατότητές του. Μένει να δούμε αν νιώσει πιο οικεία στην Ζαλγκίρις.

Ένας παίκτης που η ατυχία τα τελευταία χρόνια του «χτυπά» απανωτά την πόρτα με τραυματισμούς. Τρία χρόνια στην Μπασκόνια και συνολικά 11 στην Ισπανία (πέρασε και δύο στην Τουρκία με την Εφές), ανήκουν στο παρελθόν, αφού πλέον φορά την φανέλα της Άλμπα Βερολίνου. Ο Ουρουγουανός έχει αφήσει όλα τα άσχημα πίσω του και με χαμόγελο περιμένει να κάνει την νέα αρχή στην καριέρα του. Ανυπομονούμε για τον παλιό, καλό Γκρέιντζερ!

Αναμφίβολα μία από ΤΙΣ μεταγραφές του καλοκαιριού στην Euroleague, για να μην πούμε Η μεταγραφή. Το διαφαινόμενο τέλος στην συνεργασία με τον Παναθηναϊκό, μετά από πέντε σερί χρόνια - και οκτώ συνολικά - ήρθε και πλέον φορά τα «μπλαουγκράνα». Ο Νικ Καλάθης ενίσχυσε με την παρουσία του την super team της Μπαρτσελόνα και υπό τις οδηγίες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους υπάρχουν προσδοκίες για κάτι πολύ μεγάλο.

Μπορεί να μην είναι Η μεταγραφή του καλοκαιριού, αλλά σίγουρα ήταν μια έκπληξη, αφού με τίποτα δεν φαινόταν ότι θα αφήσει την Μπάγερν Μονάχου, με την φανέλα της οποίας «εκτόξευσε» τις μετοχές του. Όμως, έκανε την... ανατροπή και ο ίδιος προτίμησε να πάει στην Ρωσία για χάρη της Χίμκι. Σίγουρα σημαντική προσθήκη στη frontline της ρωσικής ομάδας και αναμένονται ωραία πράγματα.

Ο Κουβανός είναι γνωστός στην Ελλάδα για τα κατορθώματά του. Η μεταγραφή του από την ΑΕΚ στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας συζητήθηκε όσο καμιά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και ο ίδιος φρόντισε να δείξει με το «καλημέρα» τι μπορεί να κάνει στην Euroleague. Φυσικά, χρειάζεται χρόνο - ειδικά μετά και τον πρόσφατο τραυματισμό του - αλλά αναμένεται να κάνει ωραία πράγματα και πάλι, με την φανέλα του Παναθηναϊκού, σε ένα περιβάλλον (Αθήνα) που νιώθει οικεία.

Ο 30χρονος γκαρντ πέρυσι έκανε... πράματα και θάματα στην παρθενική του χρονιά στην Euroleague, με την φανέλα του Ερυθρού Αστέρα. Ένας από τους παίκτες που «μιλά» σε κρίσιμες στιγμές και «τρελαίνει» κόσμο με τα buzzer beater του, αποφάσισε να αφήσει το Βελιγράδι για την Κωνσταντινούπολη και την Φενέρμπαχτσε, όσον και αν γραφόταν πως υπάρχει ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα για έναν από τους «αιώνιους». Ένας προπονητής, όπως ο Ίγκορ Κοκόσκοφ, μόνο τον καλό του εαυτό μπορεί να βγάλει στο παρκέ.

Δεν μπορούσαμε να διαλέξουμε μόνο έναν από τους δύο ψηλούς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αφού το δίλημμα είναι μεγάλο. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη πέρυσι «πονούσε» στους ψηλούς, αλλά φέτος έκανε κίνηση «ματ». Δύο από τα πρόσωπα που συζητήθηκαν επίσης πολύ και αναμφίβολα μπορούν να κάνουν πολλά στην πρωταθλήτρια Ευρώπης. Όποιος... τολμήσει πάει στην ρακέτα της ΤΣΣΚΑ φέτος, θα έχει πρόβλημα!

Ο 30χρονος διεθνής γκαρντ ήταν ακόμα ένα όνομα που απασχόλησε έντονα το τελευταίο καλοκαίρι. Το 2015 έκανε το δρομολόγιο Πειραιάς - Κωνσταντινούπολη και μετά από πέντε χρόνια (κατά τα οποία η βελτίωσή του στη Φενέρ ήταν θεαματική) ακολούθησε την αντίθετη πορεία. Στις 24 Ιουλίου ανακοινώθηκε επίσημα η απόκτησή του από τον Ολυμπιακό. Όντας πιο εξελιγμένος και βελτιωμένος σε όλα τα επίπεδα, άπαντες περιμένουν να δουν στον Σλούκα τον επόμενο ηγέτη των «ερυθρολεύκων».

Εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε κάποιο διαχωρισμό σε παίκτη, αφού η ιταλική ομάδα φρόντισε να «κλέψει» όλα τα καλά των άλλων ομάδων, για να στελεχωθεί! Πάντερ, ΛεΝτέι, Ντιλέινι, Σιλντς, Χάινς και Ντατόμε αποφάσισαν να αφήσουν τις ομάδες τους, για να ενισχύσουν την Αρμάνι Μιλάνο και να την βοηθήσουν μαζί με τον Έτορε Μεσίνα να διακριθεί για μια φορά στην Euroleague. Τι λέτε να κάνει φέτος; Θα τα καταφέρει;