Κώστας Παπανικολάου: 10 σταθμοί σε μια διαδρομή 30 ετών! (pics)

Αντωνία Σπανού
Κώστας Παπανικολάου: 10 σταθμοί σε μια διαδρομή 30 ετών! (pics)
Ο Κώστας Παπανικολάου κλείνει τα 30 του χρόνια και η Euroleague Greece ακολουθεί την διαδρομή του, που τον έχει φέρει πλέον σε μια ξεχωριστή θέση.

Τα 30 του χρόνια κλείνει ο Κώστας Παπανικολάου και οι περισσότεροι οπαδοί του Ολυμπιακού σκέφτονται πως μεγάλωσε ο... Κωστάκης. Ο παίκτης των «ερυθρόλευκων» παιδάκι πήγε στον Ολυμπιακό πριν από 11 χρόνια και όσα έγιναν μετά αποτελούν ξεχωριστό κομμάτι της ιστορίας. Ο διεθνής φόργουορντ ξεκίνησε την καριέρα του από τον Άρη και από εκεί μετακόμισε στην Αθήνα και ντύθηκε στα «ερυθρόλευκα». Έμελλε, με ηγέτη τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη και δίπλα στον Κώστα Σλούκα και τον Μάντζαρη, αυτή η... φουρνιά Ελλήνων, να δημιουργήσουν έναν εκρηκτικό συνδυασμό και γρήγορα να ξεχωρίσουν και να κατακτήσουν τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η παρέα... έσπασε πρώτα από τον «Παπ», αφού μετακόμισε στην Μπαρτσελόνα και από εκεί έζησε το όνειρο του ΝΒΑ. Μετά από τεράστια ανυπομονησία από τον κόσμο, ο φόργουορντ επέστρεψε τον Ιανουάριο του 2016 και από τότε έβαλε την καριέρα του σε νέο δρόμο. Τα χρόνια πέρασαν και ο Παπανικολάου έχει πλέον αποκτήσει έναν νέο ρόλο. Πίσω από τους Σπανούλη και Πρίντεζη άκουσε, έμαθε και πλέον είναι πανέτοιμος να σταθεί δίπλα τους και όλοι μαζί να δείξουν τον δρόμο. Στην παρέα τους προστέθηκε και ο Κώστας Σλούκας και αυτή η τετράδα, αν και διαφορετική είναι πανέτοιμη να λάμψει. Τον Έλληνα γκαρντ υποδέχτηκε πρώτος ο «Παπ» και έδειξε ότι οι δυο τους είναι πλέον στο σωστό σημείο να βγουν μπροστά. Κοντά τους και οι δύο αρχηγοί και όλοι μαζί θέλουν να γράψουν νέα κεφάλαια ιστορίας.

Ο Κώστας Παπανικολάου κλείνει τα 30 του χρόνια και η Euroleague Greece του αφιερώνει μια... δεκάδα από φωτογραφίες που δείχνουν ότι η πορεία του ήταν τόσο ξεχωριστή και φυσικά συνεχίζεται σε νέους δρόμους.

Δείτε το αφιέρωμα:

Το ξεκίνημα από τον Άρη...

Το ξεκίνημα από τον Άρη...

«Μεγάλωσε» στον Ολυμπιακό...

«Μεγάλωσε» στον Ολυμπιακό...

Στο πρώτο του Final 4 έγραψε ιστορία!

Στο πρώτο του Final 4 έγραψε ιστορία!

Δύο τελικοί, δύο κούπες!

Δύο τελικοί, δύο κούπες!

Η ξεχωριστή σχέση με τον κόσμο

Η ξεχωριστή σχέση με τον κόσμο

Η φυγή για την Μπαρτσελόνα που «πλήγωσε» τον κόσμο

Η φυγή για την Μπαρτσελόνα που «πλήγωσε» τον κόσμο

Το όνειρο του ΝΒΑ

Το όνειρο του ΝΒΑ

Μία επιστροφή που... έλιωσε το refresh

Μία επιστροφή που... έλιωσε το refresh

Πλέον είναι ηγέτης εντός και εκτός παρκέ

Πλέον είναι ηγέτης εντός και εκτός παρκέ

Ξεχωριστό το κεφάλαιο της Εθνικής ομάδας

Ξεχωριστό το κεφάλαιο της Εθνικής ομάδας
Ο Κώστας Παπανικολάου ξεκίνησε πιτσιρικάς την πορεία του στον Άρη, ξεχώρισε και έκανε το ταξίδι για την Αθήνα για να φορέσει τα «ερυθρόλευκα» του Ολυμπιακού. Ο Τρικαλινός φόργουορντ δεν δίστασε να αρπάξει την ευκαιρία και να εμφανιστεί δυνατά στην μεγάλη σκηνή.
Το 2009 ο Παπανικολάου αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και αυτή ήταν μια απόφαση ζωής. Η απόφαση αυτή όρισε το μέλλον του και τον «έδεσε» για πάντα με το «Λιμάνι».
Ο Παπανικολάου γρήγορα άρχισε να δείχνει στο παρκέ τι μπορεί να κάνει και το 2012 έγραψε ιστορία, κάνοντας ένα ονειρεμένο Final 4 το οποίο κατάληξε στην... κούπα. Ο νεαρός τότε φόργουορντ ήταν ο ένας εκ των πρωταγωνιστών μιας κούπας που δεν θα ξεχάσει ποτέ κανείς. Στον Ολυμπιακό ο «Παπ» πανηγύρισε τα πρώτα του τρόπαια και γέμισε το βιογραφικό του με «χρυσές» σελίδες.
Τίποτα δεν άλλαξε την επόμενη σεζόν και ο Παπ πανηγύρισε την δεύτερη ευρωπαϊκή του κούπα, έχοντας τραβήξει πλέον τα βλέμματα όλου του μπασκετικού πλανήτη. Η συνέχεια σίγουρα δεν θα ήταν εύκολη, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που ήθελαν να τον κάνουν να αλλάξει φανέλα.
Ο ενθουσιασμός και ο χαρακτήρας του γρήγορα δημιούργησαν μια ξεχωριστή σχέση με τον κόσμο της ομάδας, αφού οι πανηγυρισμοί του ξεσήκωναν και ξεσηκώνουν το ΣΕΦ. Ο Έλληνας παίκτης έχει έντονο χαρακτήρα, πανηγυρίζει με την ψυχή του και «νευριάζει» στις ατυχίες και η εξωτερίκευση των συναισθημάτων του, του έχουν δώσει ξεχωριστή θέση στην «καρδιά» των οπαδών.
Η Μπαρτσελόνα πλήρωσε τον Ολυμπιακό και έκανε δικό της τον Έλληνα παίκτη που άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του στην Βαρκελώνη, που όμως δεν κράτησε πολύ.
Ο Κώστας Παπανικολάου δεν δίστασε να κάνει το... ονειρεμένο ταξίδι και πήγε στο ΝΒΑ, για να δοκιμάσει την τύχη του. Η περιπλάνηση του ήταν δύσκολη, αλλά μάζεψε σπουδαίες εμπειρίες τις οποίες έβαλε στις αποσκευές του, για την συνέχει του πετυχημένου ταξιδιού του.
Την 19η του Ιανουαρίου του 2016 ο Κώστας Παπανικολάου επέστρεψε στον Ολυμπιακό, για να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην «ερυθρόλευκη« ιστορία του. Η επιστροφή πανηγυρίστηκε όσο λίγες και ο Κώστας επέστρεψε στο «Λιμάνι» του για να συνεχίσει από εκεί που είχε μείνει.
Ο Παπανικολάου μετρά 8 πλέον χρόνια στον Ολυμπιακό, πάει για το 9ο και είναι αδιαμφισβήτητα ένας εκ των ηγετών της ομάδας του. Έχει αποκτήσει εμπειρία, έχει μεγαλώσει και πλέον βγαίνει μπροστά όταν η ομάδα του τον χρειάζεται. Στην δύσκολη περσινή χρόνια ήταν εκεί και έδειξε ότι μπορεί να στηριχθεί ο Ολυμπιακός σε εκείνον. Βγήκε μπροστά και πλέον είναι πανέτοιμος για την νέα σελίδα της ομάδας του.
Ο Παπ ανήκει στην γενιά εκείνη που έλαμψε από τα εφηβικά της χρόνια, έχει κατακτήσει τίτλους και αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι της Εθνικής ομάδας. Πλέον, έχει γεμίσει εμπειρίες και ποτέ δεν αρνείται το κάλεσμα, για να φορέσει τα «γαλανόλευκα».