Ο Γιασικεβίτσιους... βλέπει το κλειστό club των Ζοτς, Ίβκοβιτς και Μπαρτζώκα! (vids)

Νίκος Καρφής
Ο Γιασικεβίτσιους... βλέπει το κλειστό club των Ζοτς, Ίβκοβιτς και Μπαρτζώκα! (vids)
Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσους έχει την ευκαιρία να γίνει ο έκτος προπονητής στην ιστορία της Euroleague που κατακτά τίτλο στην παρθενική του σεζόν σε μια ομάδα.

Η Μπαρτσελόνα αγχώθηκε, κινδύνεψε, αλλά τελικά θα βρίσκεται στον τελικό της Εuroleague χάρη στο νικητήριο καλάθι του Χίγκινς για το 84-82, 0.8 δευτερόλεπτα για το τέλος.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θέλει να πάρει το τρόπαιο στην πρώτη του σεζόν στον πάγκο των Καταλανών και να επαναφέρει τη Μπάρτσα στην κορυφή μετά το 2010 και τον Τσάβι Πασκούαλ.

Πάντως ο Λιθουανός προπονητής θα έχει την ευκαιρία να μπει σε ένα κλειστό club αν επικρατήσει στον τελικό του Αταμάν και της Εφές. Μπορεί να γίνει ο έκτος προπονητής που κατακτά το... ιερό δισκοπότηρο του μπάσκετ στην πρώτη του σεζόν στον πάγκο μιας ομάδας, αφού το περασμένο καλοκαίρι ανέλαβε τη Μπαρτσελόνα.

Ο Ομπράντοβιτς το έκανε σε Παρτιζάν, Μπανταλόνα και Ρεάλ, ο Ίβκοβιτς στον Ολυμπιακό το 1997 και ο Μάλκοβιτς σε Λιμόζ και Παναθηναϊκό.

Τα τελευταία 20 χρόνια μόλις 2 προπονητές τα έχουν καταφέρει. Ήταν ο Ετόρε Μεσίνα στην ΤΣΣΚΑ το 2006 και ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τον Ολυμπιακό το 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπαρτσελόνα - Αρμάνι 84-82: Το καλάθι του Χίγκινς που την έστειλε στον τελικό! (vid)

Μπαρτσελόνα - Μιλάνο 84-82: «Kρύο αίμα» ο Χίγκινς, την έστειλε στον τελικό! (vid)

Μπαρτσελόνα-Αρμάνι: Τραυματισμός για Καλάθη, αποχώρησε υποβασταζόμενος! (vid)

Μπαρτσελόνα-Αρμάνι: Ο Γκασόλ έγινε ο γηραιότερος παίκτης σε Final 4

ΤΣΣΚΑ - Εφές 86-89: Τα τελευταία δευτερόλεπτα που έκριναν την πρόκριση! (vid)

ΤΣΣΚΑ - Εφές 86-89: Πήρε το θρίλερ και πάει για την κούπα!