Χίγκινς: Με... άρωμα Τζόρνταν η φάση που έστειλε την Μπαρτσελόνα στον τελικό!

Χίγκινς: Με... άρωμα Τζόρνταν η φάση που έστειλε την Μπαρτσελόνα στον τελικό!
Ο Κόρι Χίγκινς είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Final 4 μέχρι τώρα, έστειλε την ομάδα του στον τελικό με... άρωμα Τζόρνταν και αποδεικνύει και πάλι πόσο αθόρυβα μπορεί να είναι κάποιος τεράστιος παίκτης.

Είναι ένας γεννημένος νικητής από την ημέρα που πάτησε το πόδι του στην Euroleague. Ο Κόρι Χίγκινς έξι χρόνια πριν έγινε μέλος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και από την πρώτη στιγμή έδειξε τα... υλικά το οποία είναι φτιαγμένος. Το 2019 σήκωσε την δεύτερη Euroleague της καριέρας του και μπορεί ποτέ να μην βλέπει πρώτο το όνομα του στον Τύπο και τα μίντια, είναι πάντα εκεί όμως, με καταπληκτικές βραδιές, να αποδεικνύει πόσο πολύ έχει δουλέψει στην ζωή του.

Παρόλο που κουβαλά βαρύ όνομα στην οικογένεια του, δεν το χρησιμοποίησε ποτέ. Έπρεπε να γίνει πρωταγωνιστής σε μια φάση η οποία θύμισε πάρα πολύ τον νονό του, Μάικλ Τζόρνταν, για να γίνει η σύνδεση.

Ήταν υποψήφιος για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας και αυτό δεν έγινε τυχαία. Είναι εξαιρετικός και στις δύο πλευρές του παρκέ, κάνει τα πάντα με επιτυχία και είναι ένας γκαρντ, που ο καθένας θα ήθελε στην ομάδα ου. Αυτό που δεν κάνει, είναι να δείχνει τα συναισθήματα του. Μεγαλωμένος σε μπασκετική οικογένεια ήταν ψύχραιμος από μικρός. Έμαθε να είναι κοντρολαρισμένος, μέσα και εκτός παρκέ. Δεν πανηγυρίζει, δεν τραβάει τον φωτογραφικό φακό, δεν ενθουσιάζεται.

Το βράδυ της Παρασκευής όμως δεν γινόταν να κρύψει την χαρά του και γιατί να το κάνει άλλωστε. Χωρίς timeout, η Μπαρτσελόνα είχε μόλις μερικά δευτερόλεπτα να πάρει μια τεράστια νίκη. Ο Χίγκινς πήρε την μπάλα στα χέρια του στα 6 δευτερόλεπτα, έφτασε μέχρι την απέναντι πλευρά, πήρε το σουτ και ευστόχησε, γράφοντας το 84-82. Η Μπαρτσελόνα ήταν στον τελικό, με την πολύτιμη βοήθεια του.

Μετά από αυτό εξέπληξε μέχρι και τον εαυτό του χοροπηδώντας από χαρά και φωνάζοντας. «Νομίζω ότι ήταν πρώτη φορά που έκανα κάτι τέτοιο», είπε μετά το παιχνίδι ο 31χρονος. Η εμπειρία του από το υψηλότερο επίπεδο έπαιξε τον ρόλο της. Έχει μάθει να έχει την μπάλα στα χέρια του και τι να κάνει με αυτήν στα κρίσιμα.

«Με 6 δευτερόλεπτα στο ρολόι, μου αρέσει όταν δεν έχεις τίποτα να σκεφτείς. Απλά πρέπει να πάρεις το καλύτερο σουτ που μπορείς, οπότε το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να βρω ένα σημείο και να σουτάρω. Το βρήκα και ευτυχώς πήγε μέσα. Όπως λέω το μπάσκετ είναι διασκεδαστικό σπορ. Η Αρμάνι είχα ένα ορθάνοιχτο τρίποντο να πάρει το παιχνίδι και δεν μπόρεσε. Εγώ είχα ένα δύσκολο και πήγε μέσα».

Η μπάλα βρέθηκε στον Χίγκινς γιατί ο Καλάθης αποχώρησε τραυματίας, ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο έτρεχε το παιχνίδι της ομάδας του εξαιρετικά. «Όταν βλέπεις έναν αδελφό σου να πέφτει, δεν σε ρίχνει, σε ανεβάζει. Πρέπει να βγεις μπροστά γι' αυτόν. Ο Νικ μας κουβάλησε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, οπότε ήθελα την νίκη για εκείνον».

Μπορεί ο Χίγκινς να μην είναι ο πρώτος παίκτης που μας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για την Euroleague, δεν μοιάζει σταρ, αλλά φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι εντυπωσιακό. Στα κρίσιμα είναι πάντα εκεί. Πόσοι θυμούνται ότι το 2019, ήταν ο άνθρωπος του αγώνα, στον τελικό της ΤΣΣΚΑ με την Εφές, οδηγώντας την ομάδα του μέχρι την κούπα;

Στα κρίσιμα είναι πάντα σταθερά καλός και εντυπωσιακός, αλλά το ότι κρατάει χαμηλό προφίλ, δεν βοηθάει στο να αποθεώνεται συχνά. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι στο παρκέ είναι νικητής και σταθερά καλός, όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζεται στην Euroleague, είτε με την φανέλα της ΤΣΣΚΑ, είτε με εκείνη της Μπαρτσελόνα. Η πορεία του δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Έχει δουλέψει σκληρά για κάθε επιτυχία του, για κάθε σουτ που παίρνει στο παρκέ. Δεν αφήνει εύκολα κάθε Αμερικανός το όνειρο του ΝΒΑ, για να έρθει να γίνει νικητής στην Ευρώπη.

Ήρθε πρώτη φορά στα μέρη μας το 2013, για να αγωνιστεί στην σημερινή Ζενίτ, αφήνοντας πίσω μια διετία στο ΝΒΑ και τους Χόρνετς, που δεν ήταν καλή για εκείνον. Συνέχισε με μια σεζόν στην Γκαζιαντέπ, στην οποία παρέμεινε στο υψηλότερο επίπεδο, πριν μετακομίσει στην ΤΣΣΚΑ και αρχίσει το ταξίδι του. Νονός του είναι ο Μάικλ Τζόρνταν και ο πατέρας του, Ροντ Χίγκινς ήταν πρόεδρος στην Σάρλοτ και φυσικά πρώην παίκτης, ο οποίος πέρασε και από τον Ολυμπιακό το 1993, με την πίεση να είναι ασφυκτική για εκείνον. Άλλοι θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν ότι μπορούσαν, όχι ο Χίγκινς. Μάζεψε τα πράγματα του, μπήκε στο αεροπλάνο και προσγειώθηκε στην Ρωσία. Εκεί έφτιαξε τον μύθο του μόνος του, δίχως το όνομα ή την βοήθεια κανενός.

Σε κάθε σοβαρή και σπουδαία για την ομάδα του περίσταση φωνάζει παρών, είναι εκεί και είναι κορυφαίος. Δεν χρειάζεται την επιβεβαίωση του ΝΒΑ, για να το κάνει, καταφέρνει και αποδεικνύει πως είναι εξαιρετικός, όπου και αν αγωνίζεται. Ίσως να είναι ο πιο σταθερός παίκτης της διοργάνωσης, με διψήφιο μέσο όρο πόντων τα τελευταία 4 χρόνια, ο οποίος αθόρυβα κάνει απίθανες σεζόν και το κυριότερο δίνει τρόπαια στις ομάδες που αγωνίζεται.

Ίσως θύμισε λίγο τον νονό του στο τελευταίο σουτ, αλλά έχει αποδείξει ότι δεν χρειάζεται κανενός το όνομα για να προχωρήσει. Είναι ένας γεννημένος νικητής και ποτέ δεν καταχράστηκε κάτι που δεν έχει κερδίσει μόνος του με τον ιδρώτα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπαρτσελόνα - Αρμάνι 84-82: Το καλάθι του Χίγκινς που την έστειλε στον τελικό! (vid)

Μπαρτσελόνα - Μιλάνο 84-82: «Kρύο αίμα» ο Χίγκινς, την έστειλε στον τελικό! (vid)

Μπαρτσελόνα-Αρμάνι: Τραυματισμός για Καλάθη, αποχώρησε υποβασταζόμενος! (vid)

Μπαρτσελόνα-Αρμάνι: Ο Γκασόλ έγινε ο γηραιότερος παίκτης σε Final 4

ΤΣΣΚΑ - Εφές 86-89: Τα τελευταία δευτερόλεπτα που έκριναν την πρόκριση! (vid)

ΤΣΣΚΑ - Εφές 86-89: Πήρε το θρίλερ και πάει για την κούπα!