EuroLeague: Οι 11 ομάδες – μέτοχοι θα έχουν συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων

EuroLeague: Οι 11 ομάδες – μέτοχοι θα έχουν συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων
Η Γενική Συνέλευση της EuroLeague ολοκληρώθηκε και οι 11 μέτοχοι παραμένουν ενωμένοι και δεσμευμένοι στη γιγάντωση του θεσμού, με την διοργανώτρια αρχή να προτείνει την είσοδο των 11 ομάδων στο κέντρο αποφάσεων.

Έπειτα από τη σημερινή (26/4) έκτακτη Γενική Συνέλευση των 11 ομάδων – μετόχων της ECA και του προέδρου της EuroLeague Basketball, Τζόρντι Μπερτομέου, η διοργανώτρια αρχή ενημέρωσε επισήμως πως τα 11 κλαμπ αναμένεται να έχουν λόγο στα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον θεσμό όπως τα τηλεοπτικά και οι χορηγίες.

Μετά, λοιπόν από το σχετικό αίτημα των επτά ομάδων στη συνάντηση της Αθήνας, για την οποία σας είχε ενημερώσει το gazzetta.gr, οι ομάδες – μέτοχοι της EuroLeague (Μακάμπι Τελ Αβίβ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Αρμάνι Μιλάνο, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αναντολού Εφές, Ζαλγκίρις Κάουνας, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Ρεάλ, Φενέρμπαχτσε) εντάσσονται πλέον στο Δ.Σ. της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Αναλυτικά

«Η Εκτελεστική Επιτροπή των Μετόχων της ECA συνεδρίασε στη Βαρκελώνη τη Δευτέρα 26 Απριλίου. Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής των Μετόχων της ECA συμφώνησαν στα ακόλουθα σημεία:

- Τα 11 κλαμπ δεσμεύονται πλήρως όσον αφορά την ενότητα που αποτελεί προϋπόθεση της συλλογικής προσπάθειας. Οι ομάδες είναι πεπεισμένες πως η ενότητα έχει πετύχει τα τελευταία 20 χρόνια.

- Οι 11 ομάδες παραμένουν δεσμευμένες στο όραμά τους να πραγματοποιήσουν τα απαραίτητα κοινά βήματα για να συνεχίσουν να στηρίζονται σε αυτή την επιτυχία, διατηρώντας τις διοργανώσεις της EuroLeague Basketball στα ίδια υψηλά επίπεδα.

- Η EuroLeague Basketball θα προτείνει μέτρα για την περαιτέρω ενσωμάτωση των 11 συλλόγων – μετόχων στη δομή διακυβέρνησης όλων των συλλογικών στοιχείων στην προσεχή Συνέλευση των Μετόχων της ECA».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν η EuroLeague υποδέχεται τους έφηβους! (pics)

Χάουαρντ Σαντ-Ρος: Το ΣΕΦ... εκτόξευσε τα ποσοστά του (vids)

Ολυμπιακός: Πρώην «ερυθρόλευκοι» στα φετινά playoffs (vids)

Τσάβι Πασκουάλ: Η Μπαρτσελόνα κινδυνεύει από ένα δικό της παιδί

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.