Ζενίτ: Πρώτο break στην 5ετία σε Game 1 από το Νο.8! (vid)

Νίκος Καρφής
Ζενίτ: Πρώτο break στην 5ετία σε Game 1 από το Νο.8! (vid)
H Zενίτ κατάφερε να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα στο Game 1 και να γίνει το πρώτο Νο.8 που κάνει break στο πρώτο ματς των playoffs την τελευταία πενταετία.

Πολλοί θεωρούσαν πως η Μπαρτσελόνα έχει τον πρώτο λόγο κόντρα στη Ζενίτ, αλλά η ομάδα του Πασκουάλ είχε άλλη άποψη.

Οι Ρώσοι με πρωταγωνιστή τον Κέβιν Πάνγκος κατάφεραν να σπάσουν την έδρα των Καταλανών στο Game 1 και να τους βάλουν δύσκολα ενόψει της συνέχειας των playoffs.

Το Νο.8 έκανε ένα μεγάλο διπλό κόντρα στο Νο.1, την πιο σταθερή ομάδα της σεζόν που είχε τερματίσει πρώτη στη regular season.

Την τελευταία πενταετία (με το καινούριο σύστημα στη Euroleague και όχι το παλιό με τους ομίλους στο TOP 16) δεν έχει ξανασυμβεί τέτοιο πράγμα σε πρώτο παιχνίδι του Νο.1 με το Νο.8. Πάντα επικρατούσαν οι γηπεδούχοι.

Τη σεζόν 2016-17 η Ρεάλ επικράτησε με 83-75 της Νταρουσάφακα. Την επόμενη αγωνιστική περίοδο η ΤΣΣΚΑ πήρε την ρώσικη μάχη κόντρα στη Χίμκι με 98-95.

Τη σεζόν 2018-19 η Φενέρ έκανε επίδειξη δύναμης με 76-43 απέναντι στη Ζαλγκίρις. Πέρυσι δεν φτάσαμε ποτέ στα playoffs λόγω κορονοϊού για να έρθει φέτος η Ζενίτ και να σοκάρει τη Μπαρτσελόνα στο Game 1, βάζοντας φωτιά στη συνέχεια της σειράς.