Ο αφηνιασμένος Βεζένκοφ και η Ρεάλ που... μίλησε την πιο κρίσιμη στιγμή!

Νίκος Καρφής
Ο αφηνιασμένος Βεζένκοφ και η Ρεάλ που... μίλησε την πιο κρίσιμη στιγμή!
Η Euroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της 34ης αγωνιστικής.

Η 34η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και έφτασε η ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους και χειρότερους.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Το Όσκαρ θα το μοιραστεί το μεγάλο κέρδος της φετινής σεζόν για τον Ολυμπιακό ο Βεζένκοφ που είχε 20 πόντους, 11 ριμπάουντ και 31 στην αξιολόγηση, αλλά και ο Λούντμπεργκ που είχε 23 πόντους, 4 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 30 στην αξιολόγηση

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Χάουαρντ Σαντ Ρος είχε μόλις 1 πόντο σε 17 λεπτά κόντρα στη Ζαλγκίρις και δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό.

Η νίκη της αγωνιστικής: Χωρίς δεύτερη σκέψη το 93-67 της Ρεάλ επί της Φενέρ. Το ματς ήταν do or die για τη Βασίλισσα της Ευρώπης για την πρόκριση στην επόμενη φάση και οι Μαδριλένοι έδειξαν χαρακτήρα.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Τα 42 ριμπάουντ της Βαλένθια, το 19/38 τρίποντα της Ρεάλ, οι 25 ασίστ του Ολυμπιακού και οι 98 πόντοι της Αρμάνι στην Εφές.

Limit-up: Η Ρεάλ τελείωσε τη regular season με 2 σερί νίκες, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα κόντρα στη Φενέρ και προκρίθηκε στα playoffs.

Limit-down: Μπορεί να μην είχε ουσιαστικό κίνητρο η Εφές, ωστόσο η ήττα με 23 πόντους διαφορά (98-75) από την Αρμάνι είναι πολύ βαριά για την ποιότητα της.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Ο Λάσο κέρδισε τη μάχη των πάγκων πολύ εύκολα από τον Κοκόσκοφ, σε ένα ματς που η Ρεάλ είχε τόσο ανάγκη για την πρόκριση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ολυμπιακός - Χίμκι 82-75: Απέτυχε νικώντας (vid)

Μπαρτζώκας: «Περισσότερο από όλους φταίω εγώ, o Σπανούλης χρειάζεται standing ovation» (vid)

EuroLeague: Τα ζευγάρια των playoffs και η βαθμολογία

Βαθμολογία της EuroLeague: Ο Ολυμπιακός τερμάτισε 12ος με ρεκόρ 16-18