Διαμαντίδης: Η βραδιά που ηχούσε το «μην σταματήσεις αρχηγέ» για τον EuroLeague Legend (pics & vids)

Διαμαντίδης: Η βραδιά που ηχούσε το «μην σταματήσεις αρχηγέ» για τον EuroLeague Legend (pics & vids)

Γιώργος Κούβαρης
Διαμαντίδης: Η βραδιά που ηχούσε το «μην σταματήσεις αρχηγέ» για τον EuroLeague Legend (pics & vids)
Πριν από ακριβώς πέντε χρόνια, ο Δημήτρης Διαμαντίδης περνούσε στην «αιωνιότητα» της EuroLeague καθώς είχε αναδειχθεί «Legend» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πρωταπριλιά του 2016. Προτελευταία αγωνιστική για το ΤΟΡ-16 της EuroLeague.

Ο Παναθηναϊκός ήταν έτοιμος να υποδεχτεί την Τσεντεβίτα στο κλειστό του ΟΑΚΑ, αλλά κανείς δεν... είχε το μυαλό του σ' αυτό το ματς. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν το κεντρικό πρόσωπο της βραδιάς καθώς θα γινόταν ο 5ος (μέχρι τότε) μπασκετμπολίστας στην ιστορία της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης (μετά τους Παπαλουκά, Ναβάρο, Σισκάουσκας, Γιασικεβίτσιους ενώ μετά τον 3D ακολούθησε ο Τουρκσάν) που θα έπαιρνε τον τίτλο του «EuroLeague Legend»!

Λίγους μήνες πριν από εκείνο το παιχνίδι, ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε ανακοινώσει την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και όλος ο κόσμος των «πρασίνων» προσπαθούσε να τον πείσει για το αντίθετο! Από την ώρα που το ΟΑΚΑ είχε γεμίσει ασφυκτικά, τη βράβευσή του δια χειρός Φραγκίσκου Αλβέρτη, μέχρι και το τέλος του αγώνα με την Τσεντεβίτα η ιαχή «μην σταματήσεις αρχηγέ» δονούσε την ατμόσφαιρα.

Όσο και αν το ήθελαν, όσο και αν προσπαθούσαν να του αλλάξουν γνώμη, η απόφασή του ήταν ειλημμένη και δεν άλλαζε με τίποτα! Από το πρώτο του ματς απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα στις 3/11/2004 έως και εκείνο το παιχνίδι είχε μεσολαβήσει 4.167 ημέρες στα παρκέ της EuroLeague. Με τρία τρόπαια EuroLeague, έναν τίτλο MVP κανονικής περιόδου και δύο βραβεία MVP σε Final 4, είχε... φτάσει η ώρα του!

«Είναι μία σπουδαία βραδιά. Θέλω να επαναλάβω πως είναι μεγάλη τιμή για τον Παναθηναϊκό που βραβεύεται ένας από τους καλύτερους παίκτες που είχε στο ρόστερ του. Είναι τόσες πολλές οι στιγμές του που δεν θέλω να διαλέξω. Ο Διαμαντίδης πέρα από σπουδαίος αθλητής, είναι και σπουδαίος άνθρωπος και αυτό μετράει περισσότερο για την οικογένειά μου» ήταν τα λόγια του αείμνηστου Θανάση Γιαννακόπουλου μετά από τη βράβευση του Διαμαντίδη.