Ο Ολυμπιακός κάτι «χρωστάει» στην Ρέαλ: Όταν οι Ισπανοί τον διάλεγαν ως αντίπαλο για να τον αποκλείσουν (vids)

Αντωνία Σπανού
Ο Ολυμπιακός κάτι «χρωστάει» στην Ρέαλ: Όταν οι Ισπανοί τον διάλεγαν ως αντίπαλο για να τον αποκλείσουν (vids)
Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης είπε στις δηλώσεις του ότι ο Ολυμπιακός κάτι χρωστά στην Ρεάλ Μαδρίτης από το 2014 και το gazzetta.gr σας θυμίζει τι είχε συμβεί τότε.

Αρκετά ιδιαίτερο είναι το ματς του Ολυμπιακού με την Ρεάλ Μαδρίτης, αφού η ισπανική ομάδα κινδυνεύει να μείνει εκτός playoffs. Η Ρεάλ τον τελευταίο καιρό εμφανίζεται να περνά μια πολύ μεγάλη αγωνιστική κρίση και αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα της.

Είναι στην 8η θέση με ρεκόρ 18-14, έχει τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για το σύνολο του Λάσο. Ένας Λάσο που και εκείνος έδειξε ότι έχει χάσει την ψυχραιμία του, αφού ξέσπασε στους διαιτητές στο παιχνίδι με την Εφές και το «πλήρωσε», αφού δεν θα κάτσει στον πάγκο της ομάδας του, στο παιχνίδι κόντρα στην ελληνική ομάδα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης καίγεται για θετικά αποτελέσματα, κινδυνεύει να μείνει εκτός 8άδας και αυτό θα ήταν τρομερή αποτυχία για τους Ισπανούς. Για να πάρει νίκες και να μείνει στην διεκδίκηση μιας θέσης πρόκρισης, θα πρέπει να ξεκινήσει από τον Ολυμπιακό. Έναν Ολυμπιακό που ήδη έκανε την ζημιά στην Βαλένθια και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γιαννούλη Λαρεντζάκη έχει εξαιρετικό κίνητρο και για τον επόμενο αγώνα. Μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να μην έχουν ελπίδες για πρόκριση, αλλά έχουν ιδιαίτερη ιστορία με την Ρεάλ Μαδρίτης.

«Εννοείται πως θέλουμε να κερδίσουμε. Ο Ολυμπιακός σίγουρα κάτι χρωστάει στη Ρεάλ, για το 2014 που είχαν διαλέξει αντίπαλο. Πάμε εκεί για να τους κρατήσουμε εκτός playoffs», παραδέχτηκε ο παίκτης του Ολυμπιακού και έχει τεράστιο ενδιαφέρον αυτό που θυμήθηκε, καθώς εκείνη η σειρά είχε αφήσει πικρή γεύση στους «ερυθρόλευκους».

Η ΡΕΑΛ ΤΟΝ ΔΙΑΛΕΞΕ, Η ΣΕΙΡΑ ΕΓΙΝΕ ΘΡΙΛΕΡ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ

Η σεζόν 2013/14 είναι πολύ ιδιαίτερη για τον Ολυμπιακό. Προερχόταν από την back to back κατάκτηση της Euroleague, είχε πληγώσει την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Λονδίνου και είχε ξεκινήσει πολύ δυνατά την σεζόν. Στο προηγούμενο φορμάτ της Euroleague είχε τελειώσει αήττητος την κανονική διάρκεια και είχε 8-6 στο TOP16, αλλά ακόμα υπάρχουν φωνές που λένε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης επέλεξε τον Ολυμπιακό στην τελευταία της αγωνιστική στους ομίλους.

Ο Ολυμπιακός βγήκε τρίτος στον όμιλο του, η Ρεάλ έχασε από την Ζαλγκίρις και βγήκε τελικά δεύτερη με πλεονέκτημα έδρας και κάπως έτσι είχαμε το ζευγάρι. Η ΤΣΣΚΑ τελικά είχε τερματίσει πρώτη με ρεκόρ 12-2, οι Ισπανοί είχαν μείνει δεύτεροι με 11-3, αφού δεν εμφανίστηκαν ποτέ έτοιμοι στο ματς κόντρα στους Λιθουανούς. Έχασαν με 87-80, με τους Γιουλ και Μπουρούση να είναι οι μοναδικοί δύο που είχαν ξεχωρίσει. Μεταξύ Ολυμπιακού, που ήταν στην 3η θέση και Παναθηναϊκού, που τελικά βγήκε 4ος, φαίνεται πως προτίμησαν την πρώτη επιλογή και η παρουσία τους στο Κάουνας είχε κριθεί.

Στο πρώτο παιχνίδι η Ρεάλ νίκησε εύκολα με 88-71 και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρούντι Φερνάντεθ. Κάπως έτσι πήγε και το δεύτερο παιχνίδι με την Ρέαλ να κάνει το 2-0, με νίκη με 82-77. Κάπως έτσι ήθελε μια νίκη στο ΣΕΦ, αλλά δεν ήταν καθόλου εύκολο να την πάρει.

Το ΣΕΦ βούλιαξε από κόσμο και ο Ολυμπιακό βγήκε αποφασισμένος να παίξει σκληρά και να παλέψει. Και αυτό έκανε. Πήρε την πρώτη νίκη με 78-76 και ακολούθησε και η επόμενη με 71-62, με τους παίκτες του να γίνονται ένα με τον κόσμο και την Ρεάλ να «πνίγεται» στο Φάληρο. Τελικά η πρόκριση για τους Ισπανούς ήρθε στην Μαδρίτη, όπου νίκησαν με 83-69 και έδειξε και ο Ολυμπιακός ότι είχε αδειάσει από ενέργεια.

Κάπως έτσι το 2014 είναι ιδιαίτερο γι' αυτή την... σχέση. Πολλά είχαν ακουστεί, πολλά είχαν γραφτεί, αλλά ο Λαρεντζάκης έφερε το κίνητρο της ομάδας του και πάλι σε αυτό. Ο Ολυμπιακός σίγουρα θα παλέψει όπως το έκανε και κόντρα στην Βαλένθια και μένει να δούμε τι θα γίνει στο τέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαλένθια - Ολυμπιακός 79-88: Απολαυστικός για 30 λεπτά (vid)

Η βαθμολογία της EuroLeague: Ο Ολυμπιακός βελτίωσε το ρεκόρ του, αλλά όχι τη θέση του

Μπαρτζώκας: «Έχουμε παίκτες με περηφάνια και ποιότητα» (vid)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.