Βαλένθια - Ολυμπιακός 79-88: Απολαυστικός για 30 λεπτά (vid)

Βαλένθια - Ολυμπιακός 79-88: Απολαυστικός για 30 λεπτά (vid)
Η Βαλένθια (17-15) ήθελε τη νίκη, ο Ολυμπιακός (15-17) την πήρε με 79-88. Τρομερό μπάσκετ στα τρία πρώτα δεκάλεπτα (41-74), αλλά χαλάρωσε υπερβολικά στο τελευταίο.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση για 30 λεπτά και παρά την καθίζηση της τελευταίας περιόδου νίκησε την Βαλένθια με 79-88. Οι «ερυθρόλευκοι» στα τρία πρώτα δεκάλεπτα παρουσίασαν εκπληκτική συνέπεια στο αγωνιστικό πλάνο και στην συγκέντρωσή τους και «έπνιξαν» την ισπανική ομάδα απομακρύνοντας την από τα playoffs.

Στην τελευταία περίοδο χαλάρωσαν υπερβολικά και εμφάνισαν φετινές παθογένειες, χωρίς να το...πληρώσουν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, αλλά καμία δεν τα κατάφερε. Οι γηπεδούχοι πήγαιναν συνέχεια κοντά στο καλάθι και έβρισκαν σκορ, ωστόσο κι οι «ερυθρόλευκοι» με τρίποντο του Βεζένκοβ ισοφάρισαν σε 12-12 (6'). Στη συνέχεια και μέχρι τη λήξη του δεκαλέπτου ο Πρίντεζης με καλάθια (τρίποντα και low post) και δημιουργία βοήθησε την ομάδα του να βρεθεί στο +7 (12-19, 8').

Ο Ολυμπιακός παρά τις αλλαγές του Μπαρτζώκα παρέμεινε πιστός στο πλάνο του. Τρομερή άμυνα με αλλαγές, σωστά φάουλ και στην επίθεση η παρουσία του Σπανούλη με τρεις γρήγορες ασίστ σε ΜακΚίσικ, Κουφό κι Έλις μετέτρεψε το σκορ σε 22-33 (14'). Οι Πειραιώτες συνέχισαν να εντυπωσιάζουν στο παρκέ τόσο με την πιεστική τους άμυνα όσο και με τις αποφάσεις στην επιθετική τους λειτουργία και ο Ζαν Σαρλ έκανε το 27-42 (18΄).

Ο Πρίντεζης στο τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με εφτά διαδοχικούς πόντους, ο Σλούκας μοίραζε ασίστ και η διαφορά πήγε στους 20 πόντους (31-51, 23'). Ο Ολυμπιακός είχε στριμώξει την Βαλένθια, την είχε πνίξει στο άγχος της και με το παιχνίδι του να παίρνει εκπληκτικές διαστάσεις προηγήθηκε με +31 (38-69, 28') με αιφνιδιασμό του Βεζένκοβ και τρίποντο του Σλούκα.

Η διαφορά έφτασε και τους 33 πόντους και ήταν λογικό να βγάλει έστω μία μικρή αντίδραση η Βαλένθια. Με τρίποντο του Λαμπεϊρί και του Πρέπελιτς έτρεξε σερί 13-0 (54-74, 34'). Οι παίκτες του Μπαρτζώκα είχαν χαλαρώσει υπερβολικά και το επιμέρους σκορ 30-5 μετέτρεψε το σκορ σε 71-79 (38'). Το τρίποντο του Βεζένκοβ έβαλε την σφραγίδα στη νίκη.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ολυμπιακός για τρία δεκάλεπτα κυριάρχησε σε όλο το παρκέ. Πολύ καλύτερο μπάσκετ, μοίρασαν 25 ασίστ, πήραν 34 ριμπάουντ και για 30 λεπτά έπαιξαν αμυνάρα (δέχτηκαν 41 πόντους).

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Γιώργος Πρίντεζης ολοκλήρωσε με 19 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Τρομερός πάλι ο Σάσα Βεζένκοβ με 19 πόντους και 6 ριμπάουντ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Σε κακό βράδυ ο Ουίλιαμς με 2 πόντους και ένα ριμπάουντ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Κώστας Σλούκας τελείωσε με 8 πόντους και 11 ασίστ!

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Ο Ολυμπιακός έβαλε τις βάσεις στην δεύτερη περίοδο, αλλά στην τρίτη εκτοξεύτηκε κι εξαφανίστηκε.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο όσο κι αν προσπάθησαν οι Πειραιώτες να βγάλουν μόνοι τους τα μάτια τους, δεν έφτασε ο χρόνος στον αντίπαλο. Στο 71-79 το τρίποντο του Βεζένκοβ έληξε τον συναγερμό.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Βαλένθια την τρίτη περίοδο, ο Ολυμπιακός την τέταρτη.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το alley oop κάρφωμα του Ντέρικ Ουίλιαμς νωρίς στο παιχνίδι. Πήδηξε πολύ ψηλά.

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 31-44, 41-74, 79-88

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία της EuroLeague: Ο Ολυμπιακός βελτίωσε το ρεκόρ του, αλλά όχι τη θέση του

Λαρεντζάκης: «Ο Ολυμπιακός χρωστάει κάτι στη Ρεάλ από το 2014»

Πρίντεζης: «Να παίζουμε για τον Ολυμπιακό και ως Ολυμπιακός έως το τέλος»

Μπαρτζώκας: «Έχουμε παίκτες με περηφάνια και ποιότητα» (vid)

Ο Σπανούλης... μοίραζε, οι συμπαίκτες του σκόραραν (vid)

Το «ερυθρόλευκο» σερί στο κλείσιμο του πρώτου δεκαλέπτου (vid)