Ζενίτ-ΤΣΣΚΑ 74-86: Μπορεί και χωρίς τον Τζέιμς (vid)

Ζενίτ-ΤΣΣΚΑ 74-86: Μπορεί και χωρίς τον Τζέιμς (vid)
Η πρώτη αντίδραση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μετά την αποπομπή του Μάικ Τζέιμς ήταν εξαιρετική καθώς επικράτησε της Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη με 74-86 και «αγκάλιασε» την πρόκριση στα Playoffs κυρίως όμως θέση στην 4αδα.

Αν το βασικό ζητούμενο για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι η αγωνιστική συμπεριφορά της μετά την απομάκρυνση του Μάικ Τζέιμς, το πρώτο δείγμα μάλλον κρίνεται ανώτερο των προσδοκιών. Γιατί η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έδειξε την προσωπικότητά της, πήρε μια σπουδαία νίκη και γενικώς επιβεβαίωσε τις αγωνιστικές αρετές της, έστω χωρίς τον άνθρωπο που θεωρούταν ο ηγέτης της.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε εξαιρετικό ρυθμό στην επίθεση, είχε συνεργασίες, παιχνίδι ένας εναντίον ενός αλλά και αξιοποίηση των φάσεων στο transition παιχνίδι, αυτός της έδωσε τη δυνατότητα να προηγηθεί με 6-15 στα μισά της πρώτης περιόδου, αλλά αυτό που δεν κατάφερε, ήταν να περιορίσει το μακρινό σουτ της Ζενίτ. Εκεί βρήκαν στήριγμα οι γηπεδούχοι με τη συνεισφορά του Μπίλι Μπάρον, είχαν 4/10 τρίποντα το πρώτο δεκάλεπτο κι έτσι μάζεψαν τη διαφορά (18-22) στο τέλος του δεκαλέπτου.

Το παιχνίδι συνέχισε να παίζεται με τους κανόνες της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη και πιο συγκεκριμένα του Γιόχαν Βόιτμαν ο οποίος σημείωσε εννιά πόντους στη δεύτερη περίοδο. Η Ζενίτ παρέμεινε εξαιρετικά ανταγωνιστική γιατί έβαλε στο δικό της παιχνίδι τις συνεργασίες, ήταν αποτελεσματική από κοντινή απόσταση (10/12 δίποντα), κυρίως όμως μείωσε τα λάθη. Αυτά δεν ήταν όμως αρκετά για να αποκτήσει το προβάδισμα καθώς αυτό ήταν σταθερά υπέρ της ΤΣΣΚΑ έως το τέλος του ημιχρόνου (42-48).

Η ΤΣΣΚΑ δεν ήταν ιδιαίτερα συνεπής στην επίθεση στο τρίτο δεκάλεπτο, στην άμυνα όμως… τσάκιζε κόκκαλα, προηγήθηκε με +11 (48-59, 26’) και θα μπορούσε να είχε αποκτήσει μεγαλύτερη διαφορά αν ήταν αποτελεσματική στο ανοιχτό γήπεδο. Υπό τον κίνδυνο εκτροχιασμού από τη διεκδίκηση της νίκης, η Ζενίτ αντέδρασε και με πρωταγωνιστή τον Ουίλ Τόμας μάζεψε τη διαφορά (57-63) στο τέλος της περιόδου.

Η ΤΣΣΚΑ δημιούργησε προϋποθέσεις νίκης στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου καθώς προηγήθηκε για πρώτη φορά με +13 (59-72) μετά τη συμπλήρωση τεσσάρων λεπτών. Η τελευταία απόπειρα επιστροφής για τη Ζενίτ είχε την υπογραφή του Μπίλι Μπάρον (68-76, 36:30), περιλάμβανε και άμυνα ζώνης αλλά ο Σενγκέλια είχε απαντήσεις διασφαλίζοντας τη νίκη της ΤΣΣΚΑ.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η ΤΣΣΚΑ είχε σταθερότητα στην απόδοσή της, έπαιξε εξαιρετική περιφερειακή άμυνα και σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν φάνηκε ικανή η Ζενίτ για να την απειλήσει.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Εξαιρετικός ο Βόιτμαν, ενώ ο Σενγκέλια ήταν καταλυτικός στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Ο Ντάνιελ Χάκετ είχε πολύ καλή ανάγνωση παιχνιδιού, έδωσε λύσεις και στην επίθεση.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ουίλ Κλάιμπερν δεν ήταν αποτελεσματικός στις προσπάθειες που πήρε αλλά έκανε δουλίτσα σε δημιουργία και κλέψιμο μπάλας.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Κέι Σι Ρίβερς και Όστιν Χόλινς πέρασαν απαρατήρητοι, ελάχιστα πράγματα έδωσαν και οι Ποϊθρές, Γκουντάιτις.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Πέραν της άμυνας, η ΤΣΣΚΑ έβαλε τα σουτ που δίνουν νίκες.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Και οι δύο ομάδες ήταν επιπόλαιες στις φάσεις που βρήκαν στο transition παιχνίδι.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το τρομερό κάρφωμα του Ταρίκ Μπλακ στο τρίτο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 42-48, 57-63, 74-86