Euroleague playoffs: Τα σενάρια πρόκρισης

Euroleague playoffs: Τα σενάρια πρόκρισης
Το Gazzetta.gr σας παρουσιάζει τα βασικά σενάρια πρόκρισης στα playoffs της Euroleague καθώς και το πρόγραμμα των διεκδικητών.

Η κανονική διάρκεια της σεζόν στην Euroleague πλησιάζει στο τέλος της. Για την ακρίβεια απομένουν τρεις αγωνιστικές με εξαίρεση ορισμένες ομάδες που χρωστούν παιχνίδι.

Αυτή τη στιγμή μαθηματικά έχει προκριθεί μόνο η Μπαρτσελόνα. Επίσης μοιάζει αδύνατον να μην αγωνιστούν στα playoffs οι ΤΣΣΚΑ Μόσχας (20-10) κι η Αναντολού Εφές (20-11).

Από την άλλη πλευρά μαθηματικά έχουν αποκλειστεί εφτά ομάδες (Χίμκι, Ερυθρός Αστέρας, Παναθηναϊκός, Βιλερμπάν, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ολυμπιακός).

Το Gazzetta.gr σας παρουσιάζει τα σενάρια πρόκρισης για κάθε μία από τις υπόλοιπες ομάδες. Για άλλες τα πράγματα είναι απλά και χρειάζεται ένα θαύμα για να αποκλειστούν, για κάποιες άλλες όμως είναι πιο περίπλοκα.

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ 19-12

Για τυπικούς λόγους την βάζουμε στα σενάρια. Με μία νίκη θα έχει σφραγίσει την παρουσία της και με περισσότερες θα κυνηγά το πλεονέκτημα της έδρας.

Αρκετά πιθανό το σενάριο να προκριθεί ακόμη κι αν χάσει και τα τρία ματς που απομένουν.

Το πρόγραμμα

Ερυθρός Αστέρας εκτός
Παναθηναϊκός εκτός
Αναντολού Εφές εντός

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 19-12

Η γερμανική ομάδα επίσης δεν πρέπει να αγχώνεται αν και χρειάζεται μία νίκη με το πρόγραμμά της να μην είναι και τόσο εύκολο.

Για να αποκλειστεί πρέπει να κάνει 0/3 και μία εκ των Μπασκόνια ή Βαλένθια να κάνει το 3/3.

Το πρόγραμμα

Φενέρμπαχτσε εντός
Ζαλγκίρις εντός
Μπαρτσελόνα εκτός

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 19-12

Η ομάδα του Ιγκόρ Κοκόσκοφ κρατάει την τύχη στα δικά της χέρια και μάλιστα την κρατάει αρκετά σφιχτά. Με δύο νίκες επί οποιουδήποτε αντιπάλου «καθαρίζει».

Για να αποκλειστεί υπάρχουν δύο σενάρια.

Το πρώτο είναι να κάνει 0/3 και η Βαλένθια να κάνει 2/3 ή η Μπασκόνια 3/3. Το δεύτερο είναι να κάνει 1/3 και η Βαλένθια 3/3. Αυτά σε περίπτωση που βρει η Ζενίτ 3/4 νίκες.

Η Φενέρ έχει ισοβαθμία με Μπασκόνια και Ζενίτ, αλλά όχι με την Βαλένθια.

Το πρόγραμμα

Μπάγερν εκτός
Μπαρτσελόνα εντός
Ρεάλ εντός

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 18-13

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο ανησυχεί και δικαίως. Η Ρεάλ χρειάζεται να κάνει το 2/3 για να μην εξαρτάται από κανέναν. Δεν είναι καθόλου εύκολο με τα ματς που μένουν.

Πρέπει να κάνει δύο περισσότερες νίκες από Μπασκόνια και Βαλένθια και μία περισσότερη από τη Ζενίτ.

Αν η Ζενίτ κάνει 1/4 ή 2/4 τότε χρειάζεται επίσης μία νίκη.

Για να πάρετε μία γεύση για τις ισοβαθμίες, οι Μαδριλένοι έχουν δύο νίκες επί της Ζενίτ, δύο ήττες από την Μπασκόνια και δύο ήττες από τη Βαλένθια.

Το πρόγραμμα

Αναντολού Εφές εντός
Ολυμπιακός εντός
Φενέρμπαχτσε εκτός

ΖΕΝΙΤ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ 17-13

Το πλεονέκτημα της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ είναι πως έχει ένα επιπλέον παιχνίδι (εντός έδρας με τον Παναθηναϊκό). Επίσης και τα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια της είναι στο γήπεδό της.

Με 3/4 προκρίνεται σίγουρα. Με 2/4 θα χρειάζεται η Βαλένθια να μην κάνει 2/3 ή η Μπασκόνια να μην κάνει το 3/3.

Με 1/4 μπλέκει για τα καλά αφού η Βαλένθια θα την προσπερνά απλά με μία νίκη κι οι Βάσκοι με δύο νίκες.

Η Ζενίτ στις ισοβαθμίες έχει δύο ήττες από τη Ρεάλ, δύο ήττες από τη Φενέρμπαχτσε, έχει δύο νίκες επί της Ζαλγκίρις, υπερτερεί της Μπασκόνια και υπολείπεται της Βαλένθια.

Το πρόγραμμα

ΤΣΣΚΑ Μόσχας εντός
Βιλερμπάν εντός
Μακάμπι εντός
Παναθηναϊκός εντός

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 17-14

Οι Βάσκοι έχουν δύσκολο πρόγραμμα και το χειρότερο είναι πως στα δύο από τα τρία ματς που μένουν αντιμετωπίζουν ομάδες που «καίγονται» για τη νίκη.

Η Μπασκόνια με 3/3 προκρίνεται αρκεί να χάσει ένα ματς η Ρεάλ ή δύο η Ζενίτ.

Αν οι Βάσκοι κάνουν 2/3 θα πρέπει η ήττα τους αυτή να μην είναι από την Βαλένθια την τελευταία αγωνιστική. Σε αυτή την περίπτωση θα θέλουν από τη Ρεάλ να κάνει δύο ήττες.

Σε ό,τι αφορά τις ισοβαθμίες μετρά δύο νίκες επί της Ρεάλ, χάνει σε ισοβαθμία από τη Ζενίτ κι από την Ζαλγκίρις και εκκρεμεί το δεύτερο παιχνίδι με την Βαλένθια.

Το πρόγραμμα

Παναθηναϊκός εκτός
Αναντολού Εφές εντός
Βαλένθια εκτός

ΒΑΛΕΝΘΙΑ 17-14

Η ισπανική ομάδα έχει αρκετά εύκολο πρόγραμμα και με 3/3 νίκες θα έχει τεράστιες πιθανότητες πρόκρισης. Αν κάνει το απόλυτο θα χρειάζεται απλά να κάνει μία ήττα η Ρεάλ αφού την έχει 2-0 στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Επίσης έχει την ισοβαθμία και με τη Ζενίτ κι έτσι θα χρειάζεται απλά να κάνει τον ίδιο αριθμό νικών (μόνο που οι Ρώσοι έχουν επιπλέον αγώνα).

Το πρόγραμμα

Ολυμπιακός εντός
Άλμπα εκτός
Μπασκόνια εντός

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ 15-16

Η ομάδα του Κάουνας βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση αν και η αλήθεια είναι πως έχει εύκολο πρόγραμμα.

Το μοναδικό σενάριο να προκριθεί περιλαμβάνει τρεις δικές της νίκες, η Ζενίτ να τελειώσει με 0/4 κι η Βαλένθια με 0/3. Απίθανο!

Το πρόγραμμα

Αλμπα εντός
Μπάγερν εκτός
Παναθηναϊκός εντός