Κοκόσκοφ: «Όσο νικούσαμε άλλαζε και η ψυχολογία μας, να συνεχίσουμε έτσι»

Gazzetta team
Κοκόσκοφ: «Όσο νικούσαμε άλλαζε και η ψυχολογία μας, να συνεχίσουμε έτσι»
Ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ ήταν ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας του στο ΣΕΦ, κάνοντας λόγο για το momentum που έχει «χτίσει» η Φενέρ το τελευταίο διάστημα.
Ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε, λίγο μετά το τέλος του αγώνα στο φαληρικό παλέ και τη νίκη της ομάδας του απέναντι στον Ολυμπιακό, είπε στην αρχική του τοποθέτηση: «Πολύ δύσκολο παιχνίδι για την ομάδα μας, από πλευράς ψυχολογίας. Παίξαμε κόντρα σε μια γεμάτη ομάδα που διαθέτει έμπειρους παίκτες και δεν είχε τίποτα να χάσει. Για εμάς το παιχνίδι σήμαινε πολλά και ήταν ένα δύσκολο ματς. Αρχίσαμε πολύ καλά το παιχνίδι, επιβάλλαμε το παιχνίδι .Χρησιμοποιήσαμε παραπάνω βασικούς παίκτες και ψηλούς που έχουν επιβαρυνθεί και αυτό μας επηρέασε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Στο τέλος είχαμε κούραση και λάθη. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και πήραμε τη νίκη. Αυτό θα θυμόμαστε. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι για την εβδομάδα που έρχεται».

Όσον αφορά τα τις αλλαγές που έγιναν σε σχέση με το ματς του α' γύρου: «Και οι προσθήκες του Γκούντουριτς και του Ο'Κουίν βοήθησαν πολύ. Ο Γκούντουριτς είναι καλός χειριστής της μπάλας και μπορεί να μας δώσει πολλά. Ο Ο'Κουιν έδωσε δύναμη και μέγεθος. Το πιο σημαντικό είναι η ψυχολογία που άλλαξε με τους αγώνες. Όσο έρχονται οι νίκες άλλαξε. Έχουμε το μομέντουμ. Προπονούμαστε με τον τρόπο που προπονούμασταν και τότε. Έχουμε ένα γκρουπ παικτών που είναι πολύ καλοί, το περιμέναμε ότι θα γίνει αυτό και όσο έρχονταν οι νίκες άλλαζε η ψυχολογία μας προς το καλύτερο. Ελπίζω να μην χάσουμε το μομέντουμ που έχουμε τώρα».

Για τους ΝΒΑers που έχει η Φενέρ: «Οι παίκτες κάνουν την ομάδα. Εγώ είμαι προπονητής που έτσι είναι η φιλοσοφία μου. Ξέρω τι παίκτες έχω ξέρω τις αδυναμίες τους και την ταυτότητά τους. Εκεί προσπαθώ να περνάω αυτά που θέλω. Φυσικά είμαι και άνθρωπος, κάνω και λάθη, αλλά προσπαθώ να προσαρμόζομαι σε αυτό».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.