Παναθηναϊκός: Όταν... έπεσε το ΟΑΚΑ στην επιστροφή του Ομπράντοβιτς! (pics & vids)

Παναθηναϊκός: Όταν... έπεσε το ΟΑΚΑ στην επιστροφή του Ομπράντοβιτς! (pics & vids)

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Όταν... έπεσε το ΟΑΚΑ στην επιστροφή του Ομπράντοβιτς! (pics & vids)
Πριν από ακριβώς επτά χρόνια ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε επιστρέψει για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού, σε μια βραδιά που τα είχε όλα! Συγκίνηση, χαρά, λύπη, νοσταλγία, δάκρυα και... ελληνικά από τον Σέρβο προπονητή!

20 Μαρτίου 2014. Όλος ο αθλητικός κόσμος της Ελλάδας και ειδικά ο οργανισμός του Παναθηναϊκού, δεν ασχολούνταν με τίποτε άλλο εκτός από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ούτε καν με το παιχνίδι της EuroLeague κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

Το ΟΑΚΑ «ζούσε και ανέπνεε» για την μεγάλη επιστροφή του Σέρβου προπονητή στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος της ομάδας με την οποία πανηγύρισε την κατάκτηση πέντε ευρωπαϊκών τροπαίων! Ήταν η βραδιά όπου ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν θα έκανε το... καθιερωμένο δρομολόγιο για τα «πράσινα» αποδυτήρια όπως είχε συνηθίσει από το καλοκαίρι του '98 έως και το καλοκαίρι του 2012, αλλά θα πήγαινε σε αυτά της φιλοξενούμενης ομάδας.

Ήταν η πιο δύσκολη βραδιά της καριέρας του και από τις πιο δύσκολες της ζωής του! Οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν, δεν γίνεται να τις περιγράψει κάποιος με λόγια! Ήταν έντονες. Δυνατές. Συγκινητικές. Ανθρώπινες. Ακόμα και ο πάντα σκληρός Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του στο ημίχρονο του αγώνα, όταν και τον βράβευσε σύσσωμη η οικογένεια των Γιαννακόπουλων. Ο Παύλος, ο Θανάσης και ο Δημήτρης. Για πρώτη φορά είχε πάρει το μικρόφωνο και με τρεμάμενη φωνή, γεμάτη από συγκίνηση, μίλησε στα ελληνικά!

Τα ελληνικά του Ομπράντοβιτς

«Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι για μένα αυτό το βράδυ. Είστε οι καλύτεροι. Σας αγαπώ πάρα πάρα πάρα πάρα πολύ!» και στη συνέχεια ακολούθησε πραγματικό... πανδαιμόνιο.

Το σύνθημα «οε οε οε, εδώ είναι το σπίτι σου Ζέλικο Θεέ» δονούσε την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ, ενώ η λαϊκή απαίτηση από τους 20.000 φίλους του Παναθηναϊκού που είχαν κατακλύσει κάθε γωνιά του γηπέδου ήταν σαφής! «Φέρ' τον πάλι πίσω Γιαννακόπουλε»!

Ήταν μια βραδιά που είχαν ραγίσει και τα τσιμέντα του ΟΑΚΑ, με τον κόσμο αποθεώνει ακατάπαυστα τον (για πρώτη φορά στην καριέρα του) αμήχανο, Σέρβο προπονητή. Το επιβλητικό πανό «The King is back» είχε κλέψει την παράσταση, ενώ όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ο Ομπράντοβιτς δεν μπόρεσε να βρει μυαλό για κοουτσάρισμα. Ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει με 76-67 χάρη στο κρεσέντο του Μάικ Μπράμου (23π.) με 7/8 τρίποντα, ωστόσο κανείς δεν είχε ασχοληθεί εκείνο το βράδυ με το ματς. Κανείς...

«Ήταν πολύ σκληρό να έρχομαι ως προπονητής αντίπαλης ομάδας του Παναθηναϊκού. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού για αυτή την ιδιαίτερη βραδιά και όσα ετοίμασαν, ξεκινώντας από την οικογένεια Γιαννακόπουλου που απέδειξαν για μια ακόμη φορά πόσο με αγαπάνε. Φυσικά και στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Τους αγαπώ και θα τους αγαπώ πάντα» ήταν τα λόγια που μπόρεσε να βγάλει από το στόμα του ο συγκινημένος «Ζοτς» μετά το τέλος του αγώνα.

Ήταν τόσο έντονες οι στιγμές που είχε ζήσει, οι οποίες δεν του επέτρεψαν να σκεφτεί το ματς και ούτε φυσικά να μπορέσει να τα βάλει με τους παίκτες του. Άλλωστε, ήξερε: Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης εκείνο το βράδυ, ήταν δικό του: «Δεν έχω καμία αμφιβολία για το τι αισθάνεται ο κόσμος και η οικογένεια Γιαννακόπουλου για μένα. Όμως στο ημίχρονο ήταν πολύ δύσκολο για μένα να βλέπω τον κ. Παύλο και τον κ. Θανάση στο γήπεδο. Τα παιδιά μου ήταν εδώ και είμαι περήφανος που είδαν τι έγινε σήμερα. Όλα τα μέλη της οικογένειας μού έδειξαν αγάπη. Αυτή ήταν η ομάδα μου για 13 χρόνια. Για μένα ήταν σαν φιλικό παιχνίδι, δεν υπήρχε καμία πίεση» είχε συμπληρώσει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.