Αρμάνι - Μπαρτσελόνα 56-72: Ποιο ντέρμπι; Η Μπάρτσα προελαύνει (vid)

Αρμάνι - Μπαρτσελόνα 56-72: Ποιο ντέρμπι; Η Μπάρτσα προελαύνει (vid)
Οσοι περίμεναν ντέρμπι στο Μιλάνο διαψεύστηκαν πανηγυρικά καθώς η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε της Αρμάνι με 56-72.

Η ομάδα του Σάρας Γιασικεβίτσιους είχε εξυπνάδα και δημιουργία στην επίθεση με ηγετική φυσιογνωμία τον Νικ Καλάθη αλλά και αξιοζήλευτη σκληράδα στην άμυνα, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται μέσα από την πενιχρή παραγωγή της Αρμάνι. Δίχως τον Μάλκολμ Ντιλέινι η τελευταία έχει πρόβλημα στην επίθεση και παρά την ήττα συνεχίσει να κρατά στα χέρια της την τύχη της και τη συμμετοχή στα Playoffs της Euroleague.

Το πρώτο δεκάλεπτο μάλλον παίχθηκε με τους κανόνες της Αρμάνι καθώς η ιταλική ομάδα είχε ως βασικό στόχο να κρατήσει χαμηλά το σκορ, να μην επιτρέψει στην Μπαρτσελόνα να βρει ρυθμό και το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό καθώς η παραγωγή των 15 πόντων μάλλον ήταν εξαιρετικά χαμηλή για τους Καταλανούς. Ήταν συνέπεια των χαμηλών ποσοστών ευστοχίας (7/17 σουτ), ειδικά μετά το 6-11 που προηγήθηκαν στο 6ο λεπτό. Αυτό που δεν κατάφερε να συνδυάσει η ομάδα του Έτορε Μεσίνα ήταν ο συνδυασμός με παραγωγή στην επίθεση καθώς με 6/16 σουτ και τρία λάθη μάλλον δεν έκανε αυτά που ήθελε στο παρκέ (12-15, 10’).

Η δεύτερη περίοδος ήταν ακόμη χειρότερη για την Αρμάνι (3/10 σουτ και πέντε λάθη, τουλάχιστον όμως είχε 10/10 βολές), αντιθέτως η Μπαρτσελόνα βρήκε ρυθμό στα τελευταία τρία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου κι εκεί έχτισε διαφορά. Ο Νικ Καλάθης ήταν υπέροχος στη δημιουργία με έξι τελικές πάσες, Μίροτιτς και Οριόλα τελείωσαν τις φάσεις από κοντινή απόσταση και με επιμέρους σκορ 2-9 προηγήθηκε στο ημίχρονο με 29-38.

Καλάθης και Μίροτιτς έπαιζαν μόνοι τους την Αρμάνι στο τρίτο δεκάλεπτο καθώς ο Έλληνας γκαρντ συνέχισε να μοιράζει ασίστ και ο δεύτερος να εκτελεί. Η διαφορά πήγε στους 12 πόντους (40-52, 25’) και θα μπορούσε να είχε αυξηθεί αλλά τα διαδοχικά λάθη της Μπαρτσελόνα έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να βρουν πόντους στο transition παιχνίδι. Ωστόσο, στο σετ παιχνίδι είχαν πρόβλημα αφού κάθε προσπάθεια μείωσης της διαφοράς έπεφτε πάνω στην απελπιστική αστοχία τους στο μακρινό σουτ (1/11 τρίποντα). Έτσι το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 44-55.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στην τελευταία περίοδο με 0-9 σερί, η διαφορά πήγε στο +19 (44-63) μετά τη συμπλήρωση 3.30 αγωνιστικών λεπτών κι εκεί τελείωσαν όλα καθώς μια δυσλειτουργική (επιθετικά) ομάδα σαν τη χθεσινή Αρμάνι δεν θα μπορούσε να απειλήσει την Μπαρτσελόνα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Αν η Μπαρτσελόνα ήταν στοιχειωδώς εύστοχη στο μακρινό σουτ η διαφορά θα είχε διπλάσια διαφορά γιατί μετά το πρώτο δεκάλεπτο είχε εξαιρετική λειτουργία στην επίθεση, αντλώντας ενέργεια και ψυχολογία μέσα από την τρομερή άμυνά της.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Νικ Καλάθης των 0/6 σουτ ήταν υπέροχος στη δημιουργία αφού ξεκλείδωσε την άμυνα της Αρμάνι με τις τελικές πάσες του στον εξίσου πολύ καλό Νίκολα Μίροτιτς, ενώ ο Άνταμ Χάνγκα είχε ανάγκη ένα πολύ καλό επιθετικά παιχνίδι.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Βίκτορ Κλαβέρ έκανε τρομερή δουλειά στην άμυνα εξουδετερώνοντας κάθε αντίπαλό του στην άμυνα με αλλαγές της Μπαρτσελόνα.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Πάντερ είχε 1/8 σουτ και τέσσερα λάθη, ο Μίκαελ Ρολ 0/6 σουτ και ο Σάβον Σιλντς 2/9. Γενικώς το Μιλάνο δεν ακούμπησε γιατί Ροντρίγκεθ και Ντατόμε επίσης πέρασαν απαρατήρητοι.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το αφοπλιστικό παιχνίδι της Μπαρτσελόνα στις αρχές της τελευταίας περιόδου και το 0-9 σερί.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Αρμάνι είχε τραγική λειτουργία στην επίθεση και κακή εκτέλεση με χαρακτηριστικό γεγονός τα 1/14 τρίποντα. Η Μπαρτσελόνα έκανε λάθη στην transition επίθεση.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η φοβερή πάσα του Νικ Καλάθη στον Οριόλα στο δεύτερο δεκάλεπτο

Τα δεκάλεπτα: 12-15, 29-38, 44-55, 56-72