EuroLeague: Η μόνη φορά που ο Ράντονιτς έπαιξε κόντρα στον Παναθηναϊκό

EuroLeague: Η μόνη φορά που ο Ράντονιτς έπαιξε κόντρα στον Παναθηναϊκό
Ο Ντέγιαν Ράντονιτς θα κοουτσάρει τον Ερυθρό Αστέρα κόντρα στον Παναθηναϊκό (19/3, 21:00) έχοντας αγωνιστεί μια και μοναδική φορά κόντρα στους «πράσινους» ως παίκτης από καταβολής EuroLeague.

Σύμφωνοι, το άγαλμα του εκάστοτε προπονητή είναι φτιαγμένο από χαρτί ώστε να καίγεται πιο εύκολα, εντούτοις ο Ντέγιαν Ράντονιτς έχει συνδυάσει την παρουσία του στον Ερυθρό Αστέρα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες στη σύγχρονη ιστορία των «ερυθρόλευκων» του Βελιγραδίου. Στο πρώτο πέρασμά του από την άκρη του πάγκου (2013-17), ο Ερυθρός Αστέρας κατέκτησε τρεις φορές την Αδριατική Λίγκα, μαζί με ισάριθμα πρωταθλήματα και κύπελλα Σερβίας, συμμετέχοντας παράλληλα στην EuroLeague για πρώτη φορά στην ιστορία του τη σεζόν 2013-14 και δουλεύοντας με παίκτες που έφτιαξαν το όνομά τους στο Βελιγράδι κι εν συνεχεία κέρδισαν συμβόλαια με πολλά μηδενικά.

Τον περασμένο Δεκέμβριο και ενώ μεσολάβησε η απομάκρυνση του Σάσα Ομπράντοβιτς από την τεχνική ηγεσία, ο Ράντονιτς επέστρεψε στον Ερυθρό Αστέρα ως ο άνθρωπος που ξέρει τη δουλειά με σκοπό να σώσει ό,τι σώζεται από τη φετινή χρονιά όπου, παρεμπιπτόντως το μπάτζετ ήταν μειωμένο κατά 30% σε σχέση με πέρσι ενώ κανένα συμβόλαιο δεν ξεπέρασε τις 400.000 δολάρια. Τον Φεβρουάριο οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στην κατάκτηση του σερβικού κυπέλλου κόντρα στην Μέγκα Μπάσκετ και απόψε (19/3, 21:00) θα κοουτσάρει τους Σέρβους στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό για την 30ή αγωνιστική της κανονικής περιόδου, έχοντας αγωνιστεί στο παρελθόν με αντίπαλο τους «πράσινους», τη χρονιά που η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έφτασε ως το τέλος της διαδρομής στο Final 4 της Μπολόνια!

Ο Μαυροβούνιος κόουτς του Ερυθρού Αστέρα ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ σε ηλικία 13 ετών. Στα 17 του έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα της Μπουντούτσνοστ, στη γενέτειρά του, Ποντγκόριτσα ενώ κατά τη διάρκεια της σεζόν 1987-88, έπαιξε για πρώτη φορά στο εθνικό πρωτάθλημα. Ήταν η εποχή που το πρωτάθλημα μπάσκετ στη Γιουγκοσλαβία ήταν η πιο ισχυρή λίγκα στην Ευρώπη! Η πανίσχυρη Γιουγκοπλάστικα, η δυνατή Παρτιζάν και παίκτες όπως ο Κούκοτς, ο Πέτροβιτς, ο Ντίβατς, ο Ράτζα, ο Τζόρτζεβιτς και ο Ντανίλοβιτς συνέθεταν το σκηνικό όπου η Μπουντούτσνοστ κλήθηκε να επιβιώσει, τερματίζοντας εν τέλει στην τελευταία θέση της κατάταξης με ρεκόρ 6-16.

Στο τέλος της καριέρας του, αγωνίστηκε ξανά στην ομάδα του Μαυροβουνίου (1998-2002) που παρουσίασε την καλύτερη εκδοχή της, κατακτώντας τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα και παίζοντας στη νεοσύστατη και «επαναστατική» EuroLeague. Τη σεζόν 2001-02 αντιμετώπισε για μια και μοναδική φορά στην καριέρα του ως παίκτης τον Παναθηναϊκό σε επίπεδο EuroLeague (το είχε πράξει επίσης τη σεζόν 1999-00 στο Κύπελλο Πρωταθλητριών). Ήταν ο αγώνας της 11ης αγωνιστικής της regular season, όταν η Μπουντούτσνοστ υποδέχτηκε τους «πράσινους» στην JP Centar Moraca. Το «τριφύλλι» επικράτησε με 72-84, έχοντας ως κορυφαίο σκόρερ τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα (29π.). Όσον αφορά τον Ράντονιτς, έμεινε στο παρκέ 5 λεπτά έχοντας 0/1 τρίποντα σε αυτό το διάστημα.

Ο Ράντονιτς σταμάτησε το μπάσκετ το 2004, έχοντας ξεκάθαρη άποψη για το επόμενο βήμα του, ακολουθώντας καριέρα προπονητή ενώ ο Παναθηναϊκός εκείνης της χρονιάς κατέκτησε την EuroLeague στην Μπολόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ