Το γράμμα του Γκασόλ: «Επέστρεψα σπίτι μου, σαν να ξεκινάω από την αρχή!»

Το γράμμα του Γκασόλ: «Επέστρεψα σπίτι μου, σαν να ξεκινάω από την αρχή!»

Γιώργος Κούβαρης
Το γράμμα του Γκασόλ: «Επέστρεψα σπίτι μου, σαν να ξεκινάω από την αρχή!»
Ο Πάου Γκασόλ με ένα μακροσκελές γράμμα ανέφερε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να επιστρέψει «σπίτι του» και να φορέσει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα!

Ο Πάου Γκασόλ έγραψε για την επιστροφή του στην Μπαρτσελόνα στο «Expansion» και αναφέρθηκε σε όλους τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.

Είπε μεταξύ άλλων ότι ξεκινάει σαν να είναι η... πρώτη μέρα, ευχαρίστησε τον Ναβάρο, αποθέωσε τον Γιασικεβίτσιους, ενώ έκανε ειδική αναφορά στους παίκτες που γνωρίζει καλά και ιδιαίτερα τον Νίκολα Μίροτιτς.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Πάου Γκασόλ

«Επιστροφή στο σπίτι, στην Βαρκελώνη. Στην Μπαρτσελόνα. Σίγουρα έχει μεγάλη σημασία για μένα. Αυτό το νέο στάδιο της ζωής μου είναι ένα μείγμα συναισθημάτων. Με επιστροφή στις ρίζες μου, σε αυτό το κλαμπ που μου έδωσε την ευκαιρία να μεγαλώσω ως παίκτης και να ονειρευτώ την κορυφή. Επιστρέφω είκοσι χρόνια αφότου έφυγα. Είναι κάτι δύσκολο να περιγραφεί, κάτι εξαιρετικό. Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται το καλύτερο σενάριο να κλείσω την καριέρα μου ως παίκτης και να συνεισφέρω όσο περισσότερο μπορώ στην ομάδα που μου έχει δώσει τόσα πολλά.

Τους τελευταίους μήνες, έχω αξιολογήσει διάφορες επιλογές για να επιστρέψω, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα κριτήρια της ιατρικής μου ομάδας. Δεν μπορούσα να αγνοήσω τον ρεαλισμό του τραυματισμού μου, τον οποίο έχω αντιμετωπίσει για περισσότερα από δύο χρόνια. Από την αρχή, οι συζητήσεις μου με την Μπαρτσελόνα ήταν ειλικρινείς. Κατάλαβαν την κατάστασή μου και τη σημασία της δημιουργίας ενός προοδευτικού σχεδίου ώστε να μπορέσοω να επανέλθω. Καταλήξαμε στο ότι η ενσωμάτωσή μου θα ήταν σταδιακή και θα εξαρτάται από το πώς θα ανταποκρίνεται το κορμί μου. Και σε αυτή τη διαδικασία πρέπει να ευχαριστήσω τον μεγάλο μου φίλο Χουάν Κάρλος Ναβάριο για την εμπλοκή και τη δουλειά που έκανε, όπως επίσης και την εμπιστοσύνη του προπονητή και επίσης του φίλου Σάρας Γιασικεβίτσιους. Και οι δύο έχουν συνεισφέρει με έναν θεμελιώδη τρόπο ώστε να μπορέσω να κάνω την επιστροφή μου πραγματικότητα.

'Ηρθα και έγινα μέλος ενός φιλόδοξου έργου που έχει υψηλές βλέψεις φέτος στην ACB και στην EuroLeague, ενώ κατέκτησε πρόσφατα και το Copa del Rey. H επιθυμία μου είναι να βοηθήσω με την εμπειρία και τις ικανότητές μου ώστε η ομάδα να κερδίσει τους δύο τίτλους που απομένουν . Γνωρίζω την ευθύνη που υπάρχει όταν φοράς τη φανέλα της Μπαρτσελόνα θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα να επιτύχει τους στόχους της.

Θαυμάζω και σέβομαι το έργο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, όπως και ολόκληρου του τεχνικού τιμ, το οποίο, μαζί με τον σύλλογο, έχτισαν μια εξαιρετική ομάδα. Είχα την χαρά να τον έως και συμπαίκτη τη σεζόν 2000-2001 και να γιορτάσω μαζί του, τόσο το Copa del Rey, όσο και το ισπανικό πρωτάθλημα. Ο Σάρας κατάφερε να μεταφέρει τη λάμψη του παιχνιδιού του και στους πάγκους. Είναι προπονητής με υπέροχο όραμα, ο οποίος ξέρει πώς να μεταδώσει στα αποδυτήρια τις πτυχές του χαρακτήρα του, την αφοσίωση και το πάθος που έχει του προκειμένου να πετύχει και την αφοσίωση όλων των μελών της ομάδας. Είναι τιμή μου να είμαι στη διάθεσή του και να συνεισφέρω στο έργο του. Και όλα αυτά μαζί με σπουδαίους παίκτες, μερικοί από τους οποίους είναι επίσης καλοί φίλοι, όπως οι Κλαβέρ, Αμπρίνες, Οριόλα, με τους οποίους έπαιξα μαζί στις Εθνικές ομάδες, όπως επίσης και με τον Νίκολα Μίροτιτς. Εκτός από το να παίζουμε μαζί με την Εθνική Ομάδα, μοιραστήκαμε τα αποδυτήρια και σε δύο ομάδες NBA, τους Μπουλς και τους Μπακς. Είναι αυτονόητο ότι με τον Μίροτιτς έχω έναν ιδιαίτερο προσωπικό δεσμό.

Υπάρχει ένας συναισθηματικός παράγοντας που δεν μπορώ να αγνοήσω. Η Μπαρτσελόνα, εκτός από το ότι είναι η ομάδα μου και το σπίτι μου, είναι επίσης η οικογένειά μου και το έμβλημα της πόλης μου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα παρακολουθώντας μπάσκετ. Οι παίκτες που παρακολουθούσα στην τηλεόραση και θαύμαζα έγιναν συμπαίκτες μου. Και αυτή ήταν μόνο η αρχή ενός ονείρου που δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Θα κρατώ πάντα υπέροχες αναμνήσεις από την καριέρα μου στο NBA. Σε καθεμία από τις ομάδες που έχω πάει, προσπάθησα να μάθω και να συσσωρεύσω εμπειρίες. Είχα την τύχη να βιώσω μαγικές στιγμές και να συναντήσω υπέροχους συμπαίκτες και προπονητές. Δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο να αναφέρω μόνο μερικά ονόματα. Παίρνω μαζί μου όσα έχω βιώσει, τις νίκες και τις ήττες, τις όμορφες στιγμές και τις δύσκολες στιγμές, αφού όλα αυτά με βοήθησαν να γίνω το άτομο που είμαι σήμερα. Τώρα επικεντρώνομαι στο σήμερα, χωρίς να κοιτάω πίσω. Έχοντας την επιθυμία, τον ενθουσιασμό και τη δέσμευση που απαιτείται για να γράψω ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου.

Δεν λέω ότι ήταν μια εύκολη απόφαση. Προτεραιότητα για μένα είναι η οικογένειά μου. Λόγω της πανδημίας, τα υπερατλαντικά ταξίδια και οι μετακινήσεις είναι πολύ δύσκολα. . Ως οικογένεια, έχουμε κάνει το βήμα να αποδεχτούμε την πρόκληση. Η υποστήριξη της συζύγου μου ήταν θεμελιώδης. Τώρα θέλω να επικεντρωθώ στην καθημερινή μου δουλειά για να κάνω το καλύτερο δυνατό. Θα πρέπει να προσαρμοστώ στην ταχύτητα και την ένταση του υψηλότερου επιπέδου μετά από μήνες προπόνησης με χαμηλότερο ρυθμό. Για μένα όλοι αυτοί οι παράγοντες είναι κίνητρα για να συνεχίσω να επιδιώκω αυτόν τον εξαιρετικό στόχο και ελπίζω ότι η ιστορία μου μπορεί να εμπνεύσει άλλους με διαφορετικά ή παρόμοια εμπόδια στο δρόμο τους. Για να τους διδάξουμε ότι, ακόμη και αν κάτι είναι περίπλοκο, δεν σημαίνει ότι είναι αδύνατο και ότι πρέπει να πετάξουμε λευκή πετσέτα. Αξίζει πάντα να δοκιμάσετε μια ακόμη φορά, ειδικά αν σας αρέσει αυτό που κάνετε και πιστεύετε σε αυτό.

Οπότε είμαι εδώ! Έτοιμος να ξεκινήσω ξανά αυτό το μονοπάτι όπως έκανα από την πρώτη μέρα. Επίσης, είμαι συγκλονισμένος από τις αντιδράσεις και την αγάπη που έχω λάβει από τους φιλάθλους κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Θέλω να δώσω αυτό που χρειάζεται η ομάδα αυτή τη στιγμή, εστιάζοντας στην καθημερινή μου προπόνηση και να μάθω από τον προπονητή, το προπονητικό επιτελείο και τους συμπαίκτες μου. Αυτή είναι η πρόκληση μου!»