Χεζόνια: «Αγαπώ τον Παναθηναϊκό, δεν θα είναι δύσκολη η επιλογή το καλοκαίρι» (vid)

Gazzetta team
Χεζόνια: «Αγαπώ τον Παναθηναϊκό, δεν θα είναι δύσκολη η επιλογή το καλοκαίρι» (vid)
Ο Μάριο Χεζόνια ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό και μίλησε για τους «πράσινους», το 2011 και τα πανηγυρισμούς με τη Θύρα 13, τον Δημήτρη Διαμαντίδη

Ο Μάριο Χεζόνια θα φορέσει για πρώτη φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Πριν από την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα, ο Κροάτης φόργουορντ μίλησε στην Cosmote TV για τη νέα του ομάδα. Για την πρώτη γνωριμία με τους «πράσινους» και τη Θύρα 13, αλλά και για το «καυτό» καλοκαίρι, με τα δικαιώματά του να ανήκουν στους Καταλανούς. Με τον ίδιο να απαντάει με νόημα πως δεν θα είναι δύσκολο να αποφασίσει τι θα κάνει τότε! Κάτι που είχε τονίσει και μία ημέρα νωρίτερα, εξηγώντας πως βλέπει την παραμονή του εφικτή.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χεζόνια:

«Βρισκόμουν στο Ορλάντο και ήμουν ο μεγαλύτερος θαυμαστής του Παναθηναϊκού, βρισκόμουν στη Νέα Υόρκη και συνέβαινε το ίδιο, στο Πόρτλαντ ξανά Παναθηναϊκός.

Ο τρόπος που μου έχουν φερθεί εδώ, η αγάπη που υπάρχει εκατέρωθεν, το πάθος για το σύλλογο, όλα αυτά με κάνουν να αισθάνομαι πως γεννήθηκα στην Αθήνα, σε αυτό το πλαίσιο.

Αυτή είναι η ομάδα μου, αγαπώ τον Παναθηναϊκό, είναι απίστευτο, οπότε αυτή είναι η κορυφαία μου στιγμή σίγουρα. Θέτω τις δικές μου προσδοκίες και δεν ακούω κανέναν, ότι κι αν λέει, καλό ή κακό, θα βγάλω άκρη μόνος μου.

Γι' αυτή τη σεζόν προφανώς πρέπει να παλέψουμε σε κάθε ματς και η EuroLeague είναι πολύ σημαντική για μας τώρα. Η ομάδα είναι σε αυτή την κατάσταση και έχει ήδη υπάρξει δεύτερος προπονητής και αρκετές αλλαγές σε παίκτες, οπότε πολλά μπορούν να συμβούν, αφού πολλά άγνωστα κομμάτια υπάρχουν μέσα σε μια σεζόν. Είμαι εδώ για να βοηθήσω, είμαι εδώ για να κερδίσω. Θα πάμε βήμα βήμα και μια μέρα θα είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για τα καλά».

Για τον Παναθηναϊκό και το Βερολίνο: «Ήταν το 2011 όταν ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τη EuroLeague στη Βαρκελώνη και εμείς είχαμε κερδίσει το τουρνουά των νέων. Στο ημίχρονο έγινε η απονομή του δικού μας τροπαίου και εν συνεχεία γυρίσαμε στις θέσεις μας στα πάνω διαζώματα, όμως εγώ τρύπωσα εκεί που βρίσκονταν οι οργανωμένοι της Θύρας 13 και έγινα ένα μαζί τους στις φωνές και τα συνθήματα. Όταν ήρθα στο ΟΑΚΑ ως παίκτης της Μπαρτσελόνα αναγνώρισα κάποιους από τους οπαδούς, τους επικεφαλής τους και πάντα ήμουν ο προστατευόμενος τους .

Σε μια νίκη της Μπαρτσελόνα εδώ υπήρξε καταιγισμός στο παρκέ, ο Δημήτρης Διαμαντίδης έσπρωξε τους συμπαίκτες μου στη φυσούνα εκτός από μένα, που ήμουν αγκαλιά με τους οπαδούς και τους έλεγα, «παιδιά δεν παίζω για εσάς αυτή τη στιγμή».

Ήταν περίεργο κάπως, όμως πάντοτε υπήρχε δέσιμο και αγάπη ανάμεσά μας. Αισθάνομαι σα να είμαι σπίτι μου. Είμαι απίστευτα χαρούμενος γι’ αυτό γιατί αν κάποιος σε αυτό τον κόσμο έχει μυαλό για το μπάσκετ είναι ο αυτός.

Το μας περιβάλλει με την παρουσία του, εμού συμπεριλαμβανομένου, είναι κάτι που λατρεύω, καθότι δε συμβαίνει συχνά, ένα θρύλος να παραμένει στο περιβάλλον της ομάδας μετά την αποχώρησή του. Θα μπορούσε να σηκωθεί και να πάει στη Μύκονο και να πει, «παιδιά βρείτε λύση μόνοι σας. Παρόλα αυτά είναι εδώ και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα και για την ομάδα. Για το λόγο αυτό η ομάδα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση».

Για το καλοκαίρι και την Μπαρτσελόνα: «Δεν πιστεύω ότι θα είναι δύσκολη η απόφαση. Θα δούμε. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ κινείται προς τα χαρακτηριστικά του αμερικάνικου, δυστυχώς, με τις «επιχειρήσεις» και τα χρήματα, στοιχεία που δε μου αρέσουν καθόλου.

Δε νομίζω πως θα είναι δύσκολο το να αποφασίσω, αλλά θα δούμε. Πρέπει να καθίσεις, να κουβεντιάσεις και να περάσεις όλη τη διαδικασία, όμως για μένα δε θα είναι σε καμία περίπτωση δύσκολο.

Θα επιστρέψουν. Κι όταν επιστρέψουν θα είναι μια τρέλα γιατί αν καταφέρουμε κάτι καλό θα τρέξω στις εξέδρες μαζί τους για να πανηγυρίσουμε. Ελπίζω να είναι έτοιμοι για μένα».