EuroLeague: Ακαδημαϊκή εκπαίδευση για τα μέλη της Ένωσης Παικτών

Gazzetta team
EuroLeague: Ακαδημαϊκή εκπαίδευση για τα μέλη της Ένωσης Παικτών
Η Ένωση Παικτών της EuroLeague και το Ινστιτούτο ISDE επισημοποίησαν την έναρξη της συνεργασίας τους, δίνοντας τη δυνατότητα στα μέλη της ELPA να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή εκπαίδευσή μέσω επιλεγμένων προγραμμάτων του συγκεκριμένου Πανεπιστημίου.

Τα μέλη της ELPA θα έχουν την ευκαιρία να αρχίσουν ή να συνεχίσουν τις ακαδημαϊκές σπουδές τους ενώ συμμετέχουν ακόμα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Τα διαδικτυακά εκπαιδευτικά προγράμματα που περιλαμβάνονται στη συνεργασία με το ISDE, είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες και τα προγράμματα των επαγγελματιών αθλητών, επιτρέποντάς τους να σπουδάσουν ενώ παίζουν παράλληλα μπάσκετ. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών, μάλιστα θα λάβουν το Master’s degree!

Ο Μπόστιαν Νάχμπαρ, διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Παικτών της EL ανέφερε σχετικά με τη συμφωνία: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συνεργασία με ένα εξέχον ακαδημαϊκό ίδρυμα όπως το ISDE, το οποίο θα δώσει στα μέλη μας μια μοναδική ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα ακαδημαϊκό πτυχίο ενώ παίζουν επαγγελματικό μπάσκετ. Στην ELPA επιμένουμε ιδιαίτερα σε αυτό το κομμάτι. Σκεφτόμαστε τη ζωή μετά το μπάσκετ και τα προγράμματα ISDE προσφέρουν τη δυνατότητα στους αθλητές top επιπέδου να επενδύσουν στο μέλλον τους».