Η Βιλερμπάν κάνει το σερί που θα έπρεπε να κάνει κάθε ομάδα που θέλει θέση στην 8άδα! (vids)

Η Βιλερμπάν κάνει το σερί που θα έπρεπε να κάνει κάθε ομάδα που θέλει θέση στην 8άδα! (vids)

Αντωνία Σπανού
Η Βιλερμπάν κάνει το σερί που θα έπρεπε να κάνει κάθε ομάδα που θέλει θέση στην 8άδα! (vids)
Η Βιλερμπάν ξεπέρασε τα προβλήματα της και την πιο κρίσιμη στιγμή δείχνει πανέτοιμη να διεκδικήσει το καλύτερο που μπορεί και γιατί όχι μια θέση στην 8άδα.

Αν κάποιος θέλει να ξεχωρίσει μια ομάδα από την στιγμή που άρχισε η πιο κρίσιμη περίοδος της Euroleague, αυτή σίγουρα είναι η Βιλερμπάν. Οι Γάλλοι κάνουν ότι θα ήθελε κάθε ομάδα να κάνει, μετά την 20η αγωνιστική.

Εκεί που άρχισαν τα κρίσιμα και τα παιχνίδια να έχουν άλλη σημασία η Βιλερμπάν δείχνει απίστευτο χαρακτήρα και δυναμική και το βασικότερο όλων παίρνει νίκες. Μετά τα προβλήματα με τον κορονοϊό, πλέον έχει δυναμώσει και όλα μοιάζουν ιδανικά. Βρήκε πρωταγωνιστές, παίζει εξαιρετικά και κανείς δεν μπορεί να της στερήσει το δικαίωμα στο όνειρο. Είχε πιάσει πάτο, αλλά αντέδρασε διαφορετικά απ' ότι ο καθένας θα περίμενε. Δεν δείλιασε, δεν απογοητεύτηκε, δεν αφέθηκε στην μοίρα της και τα αποτελέσματα της μέσα στο παρκέ, δείχνουν την πραγματικότητα που επικρατεί στην ομάδα του Πάρκερ.

Μέχρι την 20η αγωνιστική η γαλλική ομάδα δεν μπορούσε να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Είχε μόλις 5 νίκες, 15 ήττες και μόλις δύο συνεχόμενες, με την μία από αυτές να είναι κόντρα στην Χίμκι, την οποία έχει κερδίσει όλη η διοργάνωση. Κάπου εκεί η Βιλερμπάν, άλλαξε τον διακόπτη. Οι Γάλλοι βρήκαν ψυχή και δύναμη, παίζουν εξαιρετικά και δείχνουν μοναδικά πράγματα στο παρκέ. Βρήκαν και νέο πρωταγωνιστή, δεν αφέθηκαν στην κακή ψυχολογία και άλλαξαν τα μπασκετικά δεδομένα. Παίζουν καλύτερα και αυτό είναι η μόνη αλήθεια. Μάχονται, παίζουν άμυνα, βγάζουν την αθλητικότητα τους και σουτάρουν πολύ καλύτερα.

Τα σουτ πήγαν μέσα, αυτό έδωσε χώρο στην ρακέτα και είναι αποτελεσματικοί σε κάθε τομέα στο παρκέ. Το αποτέλεσμα αυτού; Επτά συνεχόμενες νίκες. Επτά συνεχόμενες νίκες για τους απίστευτους Γάλλους. Πραγματικά είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της διοργάνωσης από την 20η αγωνιστική και μετά. Έχει κερδίσει Ολυμπιακό, Βαλένθια, Μπασκόνια, Ερυθρό Αστέρα, Αρμάνι Μιλάνο, Μπάγερν Μονάχου και φυσικά και πιο εντυπωσιακή νίκη απ' όλες, νίκησε την Μπαρτσελόνα.

Ενώ την περίμενε, ενώ είχε δει τι είχε κάνει δεν μπόρεσε ούτε η πρωτοπόρος να την κερδίσει. Η Βιλερμπάν είναι σε εκπληκτικό μομέντουμ. Έχει γράψει ιστορία, αφού είναι το μεγαλύτερο σερί της στην διοργάνωση και με το 12-14 και με αυτές τις εμφανίσεις διεκδικεί την θέση της στην 8άδα. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά κανείς δεν μπορεί να της απαγορεύσει να παλεύει, να μάχεται και στο τέλος αν κερδίζει να κρατά τις ελπίδες της ζωντανές.

Το έργο της είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Απέχει τρεις νίκες από την 8άδα και ξεκινώντας από σήμερα μπορεί να κερδίσει άλλες ομάδες και να πλησιάσει. Το πρόγραμμα της έχει Ζαλγκίρις, Φενέρμπαχτσε, Άλμπα, Μακάμπι, Ρεάλ Μαδρίτης, Χίμκι, Ζενίτ, ΤΣΣΚΑ. Με την φόρα που έχει πάρει κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι η Βιλερμπάν είναι εκτός. Ο ρυθμός της, η συνέπεια της και κυρίως το παιχνίδι της μοιάζουν να είναι στο υψηλότερο επίπεδο τους. Αν μείνει εκεί δεν γίνεται κανείς να ξεγράψει τους Γάλλους.

ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ Ο ΧΑΟΥΑΡΝΤ

Η Βιλερμπάν είδε πολλά να αλλάζουν στο παιχνίδι της από την στιγμή που βρήκε μια βοήθεια που ίσως να μην περίμενε σε τέτοιο βαθμό. Κόουλ και Φολ κουβάλησαν την ομάδα τους όλη την σεζόν, είναι οι δύο με την καλύτερη αξιολόγηση, αλλά μόλις βρήκαν και έναν τρίτο πόλο, όλα έγιναν πιο εύκολα.

Ο Χάουαρντ Ουίλιαμ. Το σερί ξεκίνησε όταν ο Χάουαρντ εμφανίστηκε στο προσκήνιο. Συμβάλει και παίζει ρόλο στις νίκες της ομάδας του και με την βοήθεια του η ομάδα του έχει μπει σε έναν δρόμο διεκδίκησης.

Είχε προβλήματα τραυματισμών όλη την σεζόν και είχε παίξει μόλις 10 παιχνίδια, τις πρώτες 18 αγωνιστικές, ενώ έχασε την 19η και την 20η. Επέστρεψε κόντρα στον Ολυμπιακό και κάπου εκεί άρχισε να... ζεσταίνεται.

Οι πόντοι που έβαζε, σε σύγκριση με τα λεπτά του ήταν εντυπωσιακά. Κόντρα στην Βαλένθια είχε 17 πόντους, σε 16 λεπτά, ενώ έκανε ρεκόρ σε αξιολόγηση με 24 βαθμούς. Έχει σκοράρει πιο πολλούς πόντους, απ' όσους είχε σε όλη την σεζόν, βελτίωσε τα ριμπάουντ του και φυσικά την αξιολόγηση του.

Βασικά είναι εντυπωσιακός σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού. Σκοράρει με συνέπεια, έχει το απίστευτο 57,8% στα τρίποντα, κατεβάζει ριμπάουντ, έχει αυτοπεποίθηση και πέρα από ένα παιχνίδι, έχει διπλή αξιολόγηση.

Κόντρα στην Μπαρτελόνα έμεινε στο παρκέ 28:42'' και είχε 13 πόντους, με 3/5 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα και 21 βαθμούς στο PIR. Είναι ο παίκτης που κάνει την διαφορά και αν συνεχίσει έτσι, έχει και η ομάδα του πολλές πιθανότητες να μείνει τόσο ανταγωνιστική. Έδωσε ανάσα και βοήθεια στους συμπαίκτες του και έγινε ο τρίτος πόλος που χρειαζόταν ο Πάρκερ.

Η Βιλερμπάν έκανε όσα θα ήθελαν οι οπαδοί να κάνει η κάθε ομάδα. Οι Γάλλοι δεν εγκατέλειψαν την διοργάνωση, παίζουν πολύ καλά, μάχονται και γι' αυτό ελπίζουν.