EuroLeague: Τι έκαναν οι νέοι στο ντεμπούτο τους

Gazzetta team
EuroLeague: Τι έκαναν οι νέοι στο ντεμπούτο τους
To gazzetta.gr παρουσιάζει τα πεπραγμένα των τεσσάρων παικτών που έκαναν το ντεμπούτο τους στη φετινή EuroLeague στην 26η αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

Η 24η Φεβρουαρίου ήταν η καταληκτική ημερομηνία για τις 18 ομάδες της EuroLeague όσον αφορά τη δυνατότητα να κάνουν διορθωτικές κινήσεις στα ρόστερ τους, από τη στιγμή που η regular season στην πιο ανταγωνιστική διοργάνωση των τελευταίων πέντε ετών μπαίνει στην τελική ευθεία πριν από την έναρξη των playoffs.

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, τέσσερις παίκτες έκαναν το φετινό ντεμπούτο τους στη διοργάνωση στην 26η αγωνιστική ενώ άπαντες περιμένουν τις πιο ηχηρές κινήσεις να πατήσουν παρκέ της EuroLeague: Ο Μάριο Χεζόνια που δεν πρόλαβε την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Άλμπα Βερολίνου και ο Πάου Γκασόλ, που αναμένεται στη Βαρκελώνη την επόμενη εβδομάδα και ήδη επικρατεί… ξεσηκωμός για τη φανέλα με το νούμερο 16 που θα φορέσει ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών.

Στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ, ο Γκάμπριελ Λούντμπεργκ έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο στη διοργάνωση, μετρώντας 13 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα, επιβεβαιώνοντας ότι και οι… Δανοί μπορούν να παίξουν μπάσκετ. Ο Δημήτρης Ιτούδης έριξε επίσης στο παρκέ τον νεοαποκτηθέντα Μάικλ Έρικ, ο οποίος έπαιξε για πρώτη φορά φέτος στην EL ενώ έχει συμμετοχές στη διοργάνωση με την Νταρουσάφακα (29) και την Μπασκόνια (28).

Ο Ντέιβιντ Κράμερ της Μπάγερν έπαιξε μόλις 1:27 κόντρα στη Μακάμπι ενώ ο Τζέρεμι Έβανς είχε 3 ριμπάουντ στη νίκη της Αρμάνι επί της Χίμκι.

Αναλυτικά:

Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 74-75

Γκάμπριελ Λούντμπεργκ
13 πόντοι
0/2 βολές
2/4 δίποντα
3/6 τρίποντα
4 ριμπάουντ
3 ασίστ
2 κλεψίματα
15 PIR
σε 26:26

Μάικλ Έρικ
2 πόντοι
1/2 δίποντα
5 ριμπάουντ
1 λάθος
1 κόψιμο
5 PIR
σε 11:39

Μπάγερν Μονάχου – Μακάμπι 72-70

Ντέιβιντ Κράμερ
Αγωνίστηκε 1:27

Αρμάνι Μιλάνο – Χίμκι 84-74

Τζέρεμι Έβανς
0/1 δίποντο
0/1 τρίποντο
3 ριμπάουντ
1 PIR
σε 4:30