Όταν ο Γκασόλ θυμήθηκε στο gazzetta.gr τα 6 ρεκόρ του με τον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη! (vid)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Όταν ο Γκασόλ θυμήθηκε στο gazzetta.gr τα 6 ρεκόρ του με τον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη! (vid)
O Πάου Γκασόλ επιστρέφει στην EuroLeague έπειτα από τη σεζόν 2000-01, όταν έκανε έξι ρεκόρ καριέρας στο Παλατάκι κόντρα στον ΠΑΟΚ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα!

Τη σεζόν 1998-'99 στον πάγκο της Μπαρτσελόνα καθόταν ένα εξελίξιμο, πλην όμως ακατέργαστο κορμί. Όταν τον φώναζες Πάου, γύριζε και σε άκουγε. Με το πέρασμα των χρόνων, ο Πάου Γκασόλ Σάεθ όπως είναι το πλήρες όνομά του, τελειοποίησε το παιχνίδι του και πλέον έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους ψηλούς όλων των εποχών.

Το 2001 έγινε ο πρώτος Ισπανός μετά τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης, Φερνάντο Μαρτίν που έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι για να μετρήσει τις δυνάμεις του στο ΝΒΑ, έχοντας μόλις μια γεμάτη σεζόν με την αγαπημένη του Μπαρτσελόνα.

Προηγουμένως, πάντως οι φίλοι του ευρωπαϊκού μπάσκετ είχαν την ευκαιρία να τον απολαύσουν στην EuroLeague με τους «μπλαουγκράνα» των Σάβιτς, Σεϊκέλι, Ντε Λα Φουέντε, Γιασικεβίτσιους, Ντουένιας, Καρνισόβας και του δικού μας Ευθύμη Ρεντζιά.

Το 2000-'01, λοιπόν, οι Καταλανοί έφτασαν ως τα playoffs της διοργάνωσης, εκεί όπου αποκλείστηκαν με δύο ήττες από την Μπένετον. Η Μπαρτσελόνα αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ στη regular season, με τον «Δικέφαλο» να πανηγυρίζει μια από τις σπουδαιότερες νίκες της ιστορίας του στη Βαρκελώνη με 58-67, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τους Λιαδέλη, Μπλερ και Ράκα! Ο ΠΑΟΚ βρισκόταν σταθερά μπροστά στην διάρκεια του ματς και μάλιστα βρέθηκε να προηγείται με +17 πόντους (50-67), λίγο πριν από το τέλος του αγώνα, σε ένα παιχνίδι όπου ο Γκασόλ δεν αγωνίστηκε.

Το δεύτερο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη (13/12/2000) εξελίχτηκε σε προσωπική υπόθεση για τον Γκασόλ που έκανε έξι ατομικά ρεκόρ στην EuroLeague! H Μπαρτσελόνα νίκησε με 91-102 και ο Καταλανός σέντερ έκανε ρεκόρ πόντων (24), αμυντικών ριμπάουντ (8), συνολικών ριμπάουντ (10), ασίστ (3), βαθμών αξιολόγησης Index (34) και χρόνου συμμετοχής (33') στην Euroleague κόντρα στον «Δικέφαλο»! Εκείνη τη χρονιά ο Γκασόλ αγωνίστηκε σε έξι αγώνες στην EuroLeague, έχοντας 18.5 πόντους (69.4% στα δίπ., 73.8% στις βολ.), 6 ριμπάουντ, 0.7 ασίστ, 0.8 κλεψίματα, 1.7 λάθη και 0.7 μπλοκ σε 25'43'' ενώ συμπεριλήφθηκε στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα του θεσμού.

Με αφορμή την επιστροφή του στην Μπαρτσελόνα, θυμηθείτε τη συνέντευξή του στο gazzetta.gr για τα έξι ρεκόρ καριέρας το κόντρα στον ΠΑΟΚ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.