Παναθηναϊκός: Έτσι έγινε το μεγάλο deal με Χεζόνια!

Παναθηναϊκός: Έτσι έγινε το μεγάλο deal με Χεζόνια!

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Έτσι έγινε το μεγάλο deal με Χεζόνια!
Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έριξε τη μεγάλη «βόμβα» με την απόκτηση του Μάριο Χεζόνια και το gazzetta.gr γράφει για τις λεπτομέρειες του deal!

Ακούγεται τρελό, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Αυτός ο Παναθηναϊκός, ο Παναθηναϊκός της λιτότητας και των νέων οικονομικών δεδομένων που προέκυψαν το περασμένο καλοκαίρι, κατάφερε να κάνει δικό του, τον Μάριο Χεζόνια. Ένας παίκτης που υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια στο «πράσινο» στόχαστρο, αλλά τα παχυλά του συμβόλαια στο ΝΒΑ δεν άφηναν πολλά περιθώρια για ελπίδες στις τάξεις των «πρασίνων».

Όμως για τα πάντα υπάρχει το κατάλληλο timing. Και από τη στιγμή που ο 26χρονος Κροάτης ήταν ελεύθερος, ο Παναθηναϊκός έκανε την προσπάθειά του ποντάροντας στην μεγάλη θέληση του ίδιου του Χεζόνια να «φορέσει» κάποια στιγμή στη ζωή του τη φανέλα με το τριφύλλι. Άλλωστε στην αποκλειστική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο gazzetta.gr πριν από έναν χρόνο, είχε πει ότι «θα... περπατούσα από την Κροατία στην Αθήνα για να παίξω στον Παναθηναϊκό». Και φρόντισε, τρόπον τινά, να κάνει πράξη την υπόσχεσή του!

Αυτός ήταν ο πρώτος και μεγαλύτερος λόγος που ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να ρίξει τη «βόμβα» μεγατόνων στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η θέληση του παίκτη να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό και να βρεθεί δίπλα, έστω και με... διαφορετικό τρόπο, στον άνθρωπο που θαύμαζε από μικρό παιδί. Τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Το δεύτερο έχει να κάνει με την Μπαρτσελόνα. Στην ίδια συνέντευξη, ο Χεζόνια είχε πει ότι οι «μπλαουγκράνα» έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε περίπτωση που θελήσει να αγωνιστεί σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα καθώς διαθέτουν τα δικαιώματά του. Ο Παναθηναϊκός «χτύπησε» την πόρτα της Μπαρτσελόνα και οι Καταλανοί έδωσαν τη συγκατάθεσή τους στον παίκτη να αγωνιστεί στους «πράσινους» χωρίς να χρειαστεί να πάρουν κάποιο οικονομικό αντίτιμο! Γι' αυτόν τον λόγο, άλλωστε, οι «πράσινοι» ευχαρίστησαν δημόσια την Μπαρτσελόνα στην επίσημη ανακοίνωση για την απόκτηση του Μάριο Χεζόνια.

Βέβαια εάν και εφόσον ο Παναθηναϊκός θελήσει να κρατήσει τον παίκτη και τη σεζόν 2021-22 θα πρέπει αφενός να διαπραγματευτεί από το «μηδέν» με την Μπαρτσελόνα (αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει buy out για άλλη ευρωπαϊκή ομάδα εκτός Ισπανίας ύψους 400.000 ευρώ) και αφετέρου να κατεβάσει κατά πολύ ο Χεζόνια το «κασέ» του ώστε να παραμείνει για άλλη μια σεζόν στο ΟΑΚΑ.

Πώς όμως ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει τα χρήματα ώστε να πληρώσει τον Χεζόνια φέτος; Αρχικά να ξεκαθαριστεί ότι δεν υπάρχει ανάμειξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Όμως η ΚΑΕ Παναθηναϊκός είχε ανοικτή γραμμή με πολλούς χορηγούς το τελευταίο χρονικό διάστημα έχοντας δημιουργήσει το πρόγραμμα «sponsor the player» για ειδικές περιπτώσεις ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για το συμβόλαιό του. Σ' αυτό παίζει ρόλο και μια συνεργασία με μεγάλη αθλητική εταιρεία η οποία θα εκμεταλλευτεί εμπορικά την εν λόγω μεταγραφική κινήση με τις πωλήσεις της φανέλας.

Ο Μάριο Χεζόνια αναμένεται στην Αθήνα στα τέλη της εβδομάδας όπερ και σημαίνει ότι δεν προλαβαίνει το παιχνίδι με την Άλμπα Βερολίνου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.