Παπανικολάου στο «The Crossover»: «Δεν θα πάρει πολύ για να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν» (vid)

Παπανικολάου στο «The Crossover»: «Δεν θα πάρει πολύ για να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν» (vid)

Αντωνία Σπανού
Παπανικολάου στο «The Crossover»: «Δεν θα πάρει πολύ για να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν» (vid)
Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για όλα στο «The Crossover» και τον Τζο Αρλάουκας.

Ο Κώστας Παπανικολάου έχει κατακτήσει δύο φορές στην καριέρα του την Euroleague, έχει περάσει πολλά και κάθισε μαζί με τον Τζο Αρλάουκας και μίλησε για όλα. Την πορεία του, τις σκέψεις του, αλλά και το νέο κεφάλαιο που ανοίγει στην ζωή του, αυτό της πατρότητας.

«Δεν ήμουν ο πιο ταλαντούχος παίκτης της ηλικίας μου. Υπήρχαν άλλοι πιο ταλαντούχοι και γνωστοί. Κάθισα και δούλεψα σκληρά».

Ο Παπανικολάου το 2009 επέλεξε τον Ολυμπιακό και μίλησε για τις δυσκολίες που είχε στην αρχή με τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Από την άλλη ο Ίβκοβιτς, του έδωσε την ευκαιρία και εκείνος έγραψε ιστορία στον τίτλο του 2012.

«Εκείνη την εποχή ένιωσα ότι ο Ολυμπιακός θα μου έδινε την ευκαιρία να παίξω. Ο Παναθηναϊκός το 2009 είχε δυνατή ομάδα, αλλά δεν έπαιζαν νέοι. Ο Ολυμπιακός είχε τον Βασιλόπουλο στα 23 του, τον Μπουρούση που έπαιζε, είχα πολλούς νέους παίκτες. Ο Σλούκας είχε πάει, είχαμε την ίδια ηλικία. Προσπαθούσαν να κάνουν κάτι με τους νέους. Σκέφτηκα ότι αν είχα μια ευκαιρία, θα την είχα με τον Ολυμπιακό και νομίζω ότι έκανα την σωστή επιλογή».

«Δεν σκεφτόμουν, απλά έπαιζα. Ήταν η φορά που ήμουν πιο χαλαρός, σε τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Δεν καταλάβαινα μάλλον στην ηλικία μου πόσο κρίσιμο ήταν. Σκέφτηκα και να χάναμε δεν θα με κατηγορούσε κανείς. Κάναμε το καλύτερο. Δεν ξέρω. Ίσως... δεν μπορώ να εξηγήσω εκείνο το Σαββατοκύριακο. Ήταν μαγική στιγμή όχι μόνο για εμένα, αλλά και για την ιστορία του συλλόγου».

«Είμαι χαρούμενος για το που είναι ο Ολυμπιακός τώρα. Είχαμε δύο χρόνια που δεν ήμασταν στα καλύτερα μας. Πολλές αλλαγές έγιναν. Αλλά δεν μπορείς απλά να αλλάξει κάτι και να πας εκεί που ήσουν. Αυτή είναι η πρώτη σεζόν για να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν. Δεν θα πάρει πολύ».

Ο Κώστας Παπανικολάου θα γίνει για πρώτη φορά πατέρας και μίλησε λίγο για τον ερχομό του παιδιού του.

«Ανυπομονώ για τον ερχομό του πρώτου μου παιδιού. Δεν ξέρω πως θα νιώθω όταν φτάσουμε κοντά στην ημέρα, για να γεννηθεί. Για τους άντρες παίρνει λίγο χρόνο για να καταλάβουν. Πάνε την μια ημέρα στο νοσοκομείο και την επόμενη επιστρέφουν με ένα μωρό. Ο Θεός έχει φτιάξει για έναν λόγο τις γυναίκες τόσο δυνατές, για να αντέξουν όλη αυτή την διαδικασία. Γεννάει τέλος Μαρτίου, αρχές Απριλίου. Κοντεύουμε. Θα σκεφτώ να κάνω όσα παιδιά έχει ο Σπανούλης, αν έρθουν μαζί με τις επιτυχίες του».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.