Παναθηναϊκός: To καλύτερο ημίχρονο της σεζόν και η πρωτιά στις ασίστ!

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: To καλύτερο ημίχρονο της σεζόν και η πρωτιά στις ασίστ!
Ο Παναθηναϊκός έφτασε στην πιο εύκολη νίκη της σεζόν στην EuroLeague και πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση έφτασε σε δύο στατιστικές πρωτιές!

Πειστική εμφάνιση.

Εξαιρετικές συνεργασίες.

Στα... σκουπίδια οι άσχημες εμφανίσεις των πρώτων ημιχρόνων.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα μια εμφατική νίκη απέναντι σε μια (πολύ πιο) ποιοτική ομάδα.

Το τελικό 91-72 απέναντι στη Βαλένθια ήταν αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς που έκαναν οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Σκόραραν οι 11 από τους 12 που χρησιμοποιήθηκαν, ενώ μοίρασαν ασίστ οι εννέα από αυτούς!

Το ρεκόρ στις ασίστ

Οι «πράσινοι» τελείωσαν το ματς έχοντας συνολικά 23 ασίστ! Όπερ και σημαίνει τις περισσότερες που μοίρασαν σε φετινό ματς τη EuroLeague, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ προ δύο εβδομάδων με αντίπαλο την Βιλερμπάν στο ΟΑΚΑ. Και τότε το σκορ ήταν παραπλήσιο με μια εξαιρετική παρουσία του Παναθηναϊκού (88-71) έχοντας δώσει πάσα για καλάθι οι εννέα από τους 10 που είχαν αγωνιστεί.

Οι 23 τελικές πάσες αποτελούν την καλύτερη φετινή επίδοση του «τριφυλλιού» και την 8η καλύτερη στην ιστορία του στην EuroLeague. Στην πρώτη θέση παραμένουν οι 31 ασίστ (!) από τον Οκτώβριο του 2013 και δη σε ματς κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα (95-74) το οποίο είχε διεξαχθεί στην Κύπρο, ενώ ακολουθούν οι 30 ασίστ στο φοβερό 123-83 τη σεζόν 2007-08 στην έδρα της Ροάν.

Το καλύτερο ημίχρονο

Στο μεταξύ ο Παναθηναϊκός πραγματοποιούσε το ένα κακό (πρώτο) ημίχρονο μετά το άλλο. Άλλωστε αποτελούσε και τον μεγαλύτερο «βραχνά» του όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο ξεκινούσε τα ματς. Παραδείγματα; Ουκ ολίγα, με τελευταίο το παιχνίδι κόντρα στη Ρεάλ στη Μαδρίτη, όταν και βρέθηκε στο -22.

Όμως απέναντι στη Βαλένθια, αυτό... άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο +14 έχοντας πετύχει τους περισσότερους πόντους από οποιοδήποτε άλλο ματς φέτος. Οι 48 πόντοι στο πρώτο ημίχρονο αποτελούν την καλύτερη επίδοση των «πρασίνων» για τη σεζόν που διανύουμε αφήνοντας πίσω τους 46 πόντους κόντρα στην Χίμκι στο ΟΑΚΑ (46-33) αλλά και τους 45 πόντους με αντίπαλο τη Βιλερμπάν (45-42) και πάλι στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.