Μπαρτσελόνα: Σε λίγες μέρες έδειξε το χειρότερο και το καλύτερο της πρόσωπο

Μπαρτσελόνα: Σε λίγες μέρες έδειξε το χειρότερο και το καλύτερο της πρόσωπο

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Μπαρτσελόνα: Σε λίγες μέρες έδειξε το χειρότερο και το καλύτερο της πρόσωπο
Η Euroleague Greece γράφει για δύο ζητήματα που έλυσε η Μπαρτσελόνα με εκ διαμέτρου αντίθετο τρόπο.

Η Μπαρτσελόνα είναι κάτι περισσότερος από ένα σύλλογος όπως αναφέρει εξάλλου και το μότο που την ακολουθεί. Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο όσα συμβαίνουν στο παρκέ για να συγκεκριμενοποιήσουμε το θέμα στο τμήμα μπάσκετ του συλλόγου.

Το προηγούμενο διάστημα δύο αποφάσεις της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έκαναν το γύρο της Ευρώπης και μάλιστα έκαναν εκ διαμέτρου αντίθετα γκελ.

Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΤΕΛ

Η Μπαρτσελόνα έδειξε το πιο άσχημο πρόσωπό της στην περίπτωση του Τομά Ερτέλ όταν δεν του επέτρεψε να επιστρέψει από την Κωνσταντινούπολη με την υπόλοιπη αποστολή αφήνοντας εν μέσω πανδημίας μόνο του στην Τουρκία.

Η ομάδα θεώρησε πως ο Γάλλος γκαρντ έπαιζε «παιχνίδι» πίσω από την πλάτη της διαπραγματευόμενος με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ακόμη κι αυτό να συνέβαινε η απόφαση να αφήσεις έναν παίκτη σε ξένη χώρα όταν ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή.

Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΡΟΤΙΤΣ

Λίγες μέρες αργότερα η Μπάρτσα πήρε ρεβάνς χωρίς καν να επικοινωνήσει το θέμα. Ο Νίκολα Μίροτιτς απείχε για καιρό από τις δραστηριότητες της ομάδας χωρίς κανείς να ξέρει τους λόγους πέραν των αρμοδίων.

Ένα σημαντικό προσωπικό πρόβλημα του ηγέτη της ομάδας τον υποχρέωσε να βάλει σε δεύτερη μοίρα το μπάσκετ και οτιδήποτε άλλο στη ζωή του. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και η διοίκηση έδωσαν χωρίς σκέψη άδεια στον Μίροτιτς με την οδηγία «επέστρεψε όποτε αισθανθείς έτοιμος».

Για αυτό το λόγο βγήκε ο «Μίρο» και με προσωπική δήλωση ευχαρίστησε συμπαίκτες, προπονητές και διοικούντες, για να δείξει πως η Μπαρτσελόνα είναι κάτι περισσότερος από ένας σύλλογος παρά την κακή παρένθεση με τον Ερτέλ.