ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Φενέρμπαχτσε 83-89: Τρένο η Φενέρ, πέρασε και από τη Μόσχα (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Φενέρμπαχτσε 83-89: Τρένο η Φενέρ, πέρασε και από τη Μόσχα (vid)
Η Φενέρμπαχτσε μοιάζει ασταμάτητη καθώς επικράτησε (83-89) και στη Μόσχα επί της ΤΣΚΚΑ – στην έκτη διαδοχική νίκη της – με πρωταγωνιστή τον Γιαν Βέσελι.

Ο Τσέχος σέντερ έκανε την καλύτερη φετινή εμφάνισή του κι έβαλε φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του στη νίκη της Φενέρ με τους τέσσερις πόντους αλλά και την τάπα στον Μάικ Τζέιμς στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα. Καταπληκτικό παιχνίδι και από τον Νάντο Ντε Κολό, ενώ για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Τζέιμς φόρεσε του μανδύα του μοιραίου παίκτη.

Τα πρώτα λεπτά μάλλον λειτούργησαν παραπλανητικά ως προς την εικόνα που θα είχε το παιχνίδι καθώς η ΤΣΣΚΑ είχε εντυπωσιακό ξεκίνημα, προηγήθηκε με 16-6 (6:30) και γενικώς είχε ρυθμό και στις δύο πλευρές του παρκέ. Σε αυτό το διάστημα στηρίχθηκε κυρίως στους Τζέιμς, Σενγκέλια και στο τέλος της περιόδου το σκορ ήταν 21-15.

Οι ρόλοι αντιστράφηκαν στη δεύτερη περίοδο. Ο Τζάρελ Έντι έδωσε το μακρινό σουτ, Βέσελι και Ντε Κολό επίσης είχαν ηγετικό ρόλο στην επιθετική λειτουργία της Φενέρμπαχτσε καθώς σκόραραν αλλά και δημιουργούσαν για τους συμπαίκτες τους και η τουρκική ομάδα μετά το 29-20 (μετά τη συμπλήρωσε τεσσάρων λεπτών) άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά. Το ημίχρονο έκλεισε με ανοιχτούς λογαριασμούς (38-38).

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στον ίδιο επιθετικό ρυθμό, σημείωσαν 16 πόντους (σχεδόν) με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο (50-54), πατώντας πάνω στην ευστοχία τους στο μακρινό σουτ (6/10) και αξιοποιώντας τα λάθη (σ. σ. 9) της ΤΣΣΚΑ. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν όλα τα λεφτά στην επιθετική λειτουργία της ρωσικής ομάδας καθώς δεν ήταν μόνο οι πόντοι που έδωσε ή τα επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε, όσο οι χώροι που δημιούργησε για το +2 (61-59) της ομάδας του, 140’’ πριν το τέλος της περιόδου. Αυτή έκλεισε με σκορ 66-63.

Σε προσωπική μονομαχία μεταξύ Στρέλνιεκς-Μπράουν εξελίχθηκαν τα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου (73-68, 33:30). Η ΤΣΣΚΑ επένδυσε στο μακρινό σουτ με σκοπό την αύξηση της διαφοράς, δεν το βρήκε με τους Χάκετ-Χίλιαρντ και η Φενέρμπαχτσε (βασιζόμενη στην καλή κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση) με επιμέρους σκορ 2-10 προηγήθηκε με 75-78 (36:30). Οι γηπεδούχοι επένδυσαν στον Μάικ Τζέιμς (μέχρι εκείνο το σημείο είχε 4/13 σουτ και μόλις δύο ασίστ). Με 3/6 βολές σε διάστημα 30’’, η ΤΣΣΚΑ ισοφάρισε (78-78) αλλά η Φενέρμπαχτσε έδειξε προσωπικότητα, έβγαλε άμυνες και με πρωταγωνιστή τον Γιαν Βέσελι προηγήθηκε με 80-84, 56’’ πριν το τέλος. Ο Τσέχος σταμάτησε τον Μάικ Τζέιμς στην κρισιμότερη επίθεση του αγώνα για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Γκούντουριτς έδωσε τη χαριστική βολή (80-87).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Φενέρμπαχτσε είχε εξαιρετική λειτουργία στην επίθεση, αυτό φαίνεται από τις 22 ασίστ, ενώ οι σωστές επιλογές οδήγησαν και στα καταπληκτικά ποσοστά.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Τρομερό παιχνίδι από τους Γιαν Βέσελι, Νάντο Ντε Κολό, ο Έντι Τζάρελ έκανε αυτό που ξέρει να κάνει με το σουτ που διαθέτει. Οι… τρεις σωματοφύλακες της Φενέρμπαχτσέ έδωσαν 58 πόντους!

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Νταισόν Πιέρ ήταν εξαιρετικός στην τελευταία περίοδο.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Κακό παιχνίδι από τον Μάικ Τζέιμς, ενώ πέρασαν απαρατήρητοι οι Μπόλομποϊ, Βόιτμαν.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η τάπα του Γιαν Βέσελι στον Μάικ Τζέιμς στα 40’’ πριν το τέλος.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η ΤΣΣΚΑ ξέχασε να παίξει άμυνα, η δε Φενέρ είχε πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το φοβερό κάρφωμα του Σενγκέλια μπροστά στον Βέσελι στα μισά της τελευταίας περιόδου.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 38-38, 66-63, 83-89