Ο Γιαμπουσέλε που... άλωσε το ΣΕΦ και η «δήλωση» της Μπαρτσελόνα

Νίκος Καρφής
Ο Γιαμπουσέλε που... άλωσε το ΣΕΦ και η «δήλωση» της Μπαρτσελόνα
H Euroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της 20ης αγωνιστικής

Η 20η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και έφτασε η ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους και χειρότερους.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: To Όσκαρ θα πάει στον Γιαμπουσέλε που είχε 19 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα και 29 στην αξιολόγηση κόντρα στον Ολυμπιακό, όντας ο κορυφαίος στο διπλό της Βιλερμπάν.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Πολονάρα είχε 1/7 σουτ κόντρα στη Μακάμπι και δεν μπόρεσε να βοηθήσει τη Μπασκόνια, όπως κάνει σε άλλα ματς.

Η νίκη της αγωνιστικής: Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να πάρει ένα μεγάλο διπλο στη Ρωσία κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και δεν θα μπορούσε να μην είναι η νίκη της αγωνιστικής. Έστειλαν μηνύματα οι Καταλανοί.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Οι 99 πόντοι της Εφές, οι 100 της Φενέρ, οι 25 του Χίγκινς, το 1/9 σουτ του Νέντοβιτς, το 15/24 τρίποντα της Φενέρ, αλλά και οι 19 πόντοι του Γιαμπουσέλε στο ΣΕΦ.

Limit-up: Ανέβηκαν οι μετοχές της Μπαρτσελόνα, η οποία δεν ήταν σταθερή τον τελευταίο καιρό, αλλά έδωσε απαντήσεις, όπως και της Φενέρ που ήταν εντυπωσιακή κόντρα στον Παναθηναϊκό και πλησίασε την 8άδα. Limit up και για τη Μακάμπι που άφησε πίσω της την ήττα από τους Πειριαώτες.

Limit-down: Ο Παναθηναϊκός που υπέστη βαριά ήττα (100-74) στο ντεμπούτο Κάτας στον πάγκο, αλλά και ο Ολυμπιακός που... έσβησε το διπλό στο Τελ Αβίβ με ήττα στο ΣΕΦ απέναντι στη Βιλερμπάν.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Η Μπαρτσελόνα επικράτησε 88-75 της ΤΣΣΚΑ, με τον Γιασικεβίτσιους να κερδίζει την μάχη των πάγκων από τον Ιτούδη σε μια σπουδαία μάχη.