Παναθηναϊκός: Η ευκαιρία και η απόφαση του Κάτας για το μέλλον του Φόστερ

Παναθηναϊκός: Η ευκαιρία και η απόφαση του Κάτας για το μέλλον του Φόστερ

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Η ευκαιρία και η απόφαση του Κάτας για το μέλλον του Φόστερ
Το μέλλον του Μάρκους Φόστερ ήταν εξαιρετικά αμφίβολο στον Παναθηναϊκό αλλά εκείνος που θα πάρει την τελική απόφαση είναι ο Όντεντ Κάτας.

Η αλήθεια είναι ότι ο Αμερικανός γκαρντ δεν έχει ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις του.

Και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να «ψαλιδιστεί» ο χρόνος συμμετοχής του στην EuroLeague, ενίοτε και να εκμηδενιστεί. Ακόμα και στο εγχώριο πρωτάθλημα. Όπως έγινε στο ματς με την ΑΕΚ όπου έμεινε εκτός 12άδας και χωρίς να συντρέχει κάποιος λόγος, όπως έγινε και απέναντι στην Βιλερμπάν όπου δεν πήρε ούτε... δευτερόλεπτο συμμετοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μάρκους Φόστερ είχε φτάσει πολύ κοντά στην έξοδο τον περασμένο μήνα ωστόσο παρέμεινε στην ομάδα προκειμένου να πάρει την ευκαιρία, την οποία μέχρι στιγμής δεν έχει αξιοποιήσει ούτε στο ελάχιστο. Θα μπορούσε κάλλιστα να είχε δει την πόρτα της εξόδου, αλλά από τη στιγμή που έγινε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, εκείνος που θα πάρει την απόφαση δεν είναι άλλος από τον Όντεντ Κάτας.

Ο Ισραηλινός γνωρίζει καλά τον Αμερικανό από το Ισραήλ. Για την... ακρίβεια πολύ καλά! Είναι χαρακτηριστικό ότι στα ματς του ισραηλινού πρωταθλήματος μεταξύ Χολόν-Χάποελ, ο Φόστερ είχε κάνει... όργια ως αντίπαλος του Όντεντ Κάτας! Συγκεκριμένα στο ένα παιχνίδι είχε «φορτώσει» το καλάθι της ομάδας του με 42 πόντους (6/8δίπ., 7/11τρ., 4/5β.) και στο άλλο με 23 πόντους (5/13δίπ., 4/8τρ., 1/2β.). Όπερ και σημαίνει ότι ο 46χρονος τεχνικός θέλει να έχει την δική του άποψη όσον αφορά τον 25χρονο Αμερικανό γκαρντ.

Φυσικά ό,τι ισχύει για τον Φόστερ ισχύει και για άλλους παίκτες της ομάδας, τους οποίους θα αξιολογήσει ο Κάτας θέλοντας σε πρώτη φάση να τονώσει την ψυχολογία τους.