Μπαρτζώκας: «Οι απουσίες δεν είναι δικαιολογία»!

Μπαρτζώκας: «Οι απουσίες δεν είναι δικαιολογία»!

Gazzetta team
Μπαρτζώκας: «Οι απουσίες δεν είναι δικαιολογία»!
Το καλεντάρι της 19ης αγωνιστικής στέλνει τον Ολυμπιακό στο Τελ Αβίβ για την αναμέτρηση με τη Μακάμπι (12/1, 21:05) και ο Γιώργος Μπαρτζώκας κλήθηκε να σχολιάσει τα αγωνιστικά προβλήματα των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπάγερν στο ΣΕΦ, ανέβηκε στο 9-8 στην κατάταξη και πλέον στρέφεται στη «διαβολοβδομάδα» της EuroLeague, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με τη Μακάμπι.

Η αποστολή των Πειραιωτών αναχώρησε για το Τελ Αβίβ δίχως τον Άαρον Χάρισον ενώ η συμμετοχή του Χασάν Μάρτιν θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στον αγώνα με τους Ισραηλινούς, τονίζοντας;

«Η ομάδα είναι στην καθημερινή διαδικασία που προσπαθεί να βελτιωθεί μέσα από τις δυσκολίες και τις ιδιαίτερες συνθήκες. Είναι γεγονός ότι δεν είχαμε τον ΜακΚίσικ και τον Παπανικολάου εναντίον της Μπάγερν, τώρα με τη Μακάμπι δεν θα παίξει ο Χάρισον. Επίσης, ο Μάρτιν είναι τραυματίας, ακολούθησε την αποστολή και θα δούμε πως θα πάει η κατάσταση του μέχρι την ώρα του αγώνα. Αυτά είναι δεδομένα που σίγουρα παίζουν πάντα τον ρόλο τους.

Έχω την αίσθηση ότι η Μακάμπι είναι σε ανοδική πορεία. Είναι η ομάδα που έχει τους περισσότερους πόντους από αιφνιδιασμό στην EuroLeague και προφανώς αυτό το νούμερο στο γήπεδο τους είναι ακόμη μεγαλύτερο, γιατί εντός έδρας παίζουν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Κύριο μέλημά μας είναι να παίξουμε σωστά στην επίθεση ώστε να μην τους δώσουμε εύκολους πόντους».

Όσον αφορά τα συνεχή προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει ο κόουτς του Ολυμπιακού τόνισε: «Δεν νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα. Συμβαίνει πλέον σε όλες τις ομάδες, σε όλα τα σπορ, είναι συνεχόμενες οι ελλείψεις και οι απουσίες παικτών. Δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ως δικαιολογίες αλλά πρέπει να παίξουμε με βάση το πλάνο που έχουμε. Αν είμαστε ομαδικοί και ακολουθήσουμε σωστά το πλάνο θα έχουμε καλές πιθανότητες να κερδίσουμε τον αγώνα».

Για τη Μακάμπι τόνισε: «Η Μακάμπι όντως χρειάζεται κάποιες μεγάλες νίκες, αλλά έχω αρκετό φόρτο στο μυαλό μου με τον Ολυμπιακό και δεν με απασχολεί ο αντίπαλος. Αυτό που με νοιάζει είναι η ομάδα μου και πως παίζει. Η Μακάμπι όντως χρειάζεται μεγάλες νίκες αλλά παίζει και κάτω από μεγάλη πίεση. Είχα βρεθεί σε τέτοια κατάσταση στο παρελθόν στη Βαρκελώνη. Όσο λιγοστεύουν τα παιχνίδια και ψάχνεις νίκες για να μπεις στα πλέι οφ, κάθε ματς είναι και τελικός. Όταν παίζεις τέτοια παιχνίδια έχεις μεγάλη συγκέντρωση αλλά ταυτόχρονα έχεις και μεγάλη πίεση, οπότε δεν ξέρεις πως θα το διαχειριστεί κάθε ομάδα ξεχωριστά».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.