Μπάγερν Μονάχου: Το μπάσκετ στα «χνάρια» του ποδοσφαίρου (pics)

Μπάγερν Μονάχου: Το μπάσκετ στα «χνάρια» του ποδοσφαίρου (pics)

Μπάγερν Μονάχου: Το μπάσκετ στα «χνάρια» του ποδοσφαίρου (pics)
Η Euroleague Greece καταγράφει την ανοδική πορεία της Μπάγερν ως status στην Euroleague.

Η ποδοσφαιρική Μπάγερν είναι μία μηχανή η οποία παίζει σε άλλο ρυθμό. Ο Χανς Ντίτερ Φλικ έχει δημιουργήσει ένα σύνολο το οποίο συλλέγει τίτλους και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση σε όλη την Ευρώπη.

Εν προκειμένω αποτελεί παράδειγμα και για το μπασκετικό τμήμα του συλλόγου.

Η Μπάγερν μαζί με τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα είναι οι μοναδικές ομάδες που ο προϋπολογισμός τους αντλείται από ένα κοινό ταμείο. Αυτομάτως έχουν πλεονέκτημα αντί των περισσότερων άλλων ομάδων της διοργάνωσης.

Σίγουρα δεν έχουν άπειρα χρήματα να ξοδέψουν (ειδικά φέτος λόγω κορονοϊού), αλλά αναμφίβολα διαθέτουν περισσότερα από τα... λογικά.

Η μπασκετική Μπάγερν τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε ανοδική πορεία και βαδίζει στα πρώτα αρχικά χνάρια της ποδοσφαιρικής ομάδας, πάντα στο μέτρο σύγκρισης των δύο αθλημάτων το οποίο παραμένει χαοτικό.

Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι προχωρά με σταθερά βήματα προς την επιτυχία αφού πλέον έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της Euroleague η οποία της παρέχει wild card και το καλοκαίρι του 2021 το συμβούλιο των μετόχων θα καθορίσει τους όρους για να της εκχωρήσει μακροχρόνια άδεια δίνοντας συμβόλαιο Τύπου Α όπως σε όλες τις μεγάλες ομάδες της διοργάνωσης.

Επιπροσθέτως η ομάδα θα αφήσει σε λίγο καιρό το «Audi Dome» αφού σε συνεργασία με την «Red Bull» χτίζεται υπερσύγχρονο γήπεδο 10.000 θέσεων. Το γήπεδο θα στεγάζεται εκεί που μέχρι πρότινος υπήρχε το ποδηλατοδρόμιο στο Ολυμπιακό πάρκο του Μονάχου και η αξία του θα ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Στόχος της Μπάγερν Μονάχου είναι να αποκτήσει ισχυρό status στα δρώμενα της Euroleague αφού θα διαθέτει χρήματα, γήπεδο, μεγάλο κοινό και έντονη εμπορική δράση.

Ο Tζόρντι Μπερτομέου θέλει να διευρύνει τους ορίζοντες της διοργάνωσης, θέλει να προσθέσει νέες αγορές και η Μπάγερν Μονάχου φαντάζει (μαζί με τη Βιλερμπάν) ως το τέλειο project.