Νέντοβιτς: Το 2ο καλύτερο σκοράρισμα από παίκτη του Παναθηναϊκού στην EuroLeague (vids)

Νέντοβιτς: Το 2ο καλύτερο σκοράρισμα από παίκτη του Παναθηναϊκού στην EuroLeague (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Νέντοβιτς: Το 2ο καλύτερο σκοράρισμα από παίκτη του Παναθηναϊκού στην EuroLeague (vids)
Με τους 39 πόντους που πέτυχε στο Τελ Αβίβ, ο Νεμάνια Νέντοβιτς ισοφάρισε την 2η καλύτερη επίδοση από παίκτη του Παναθηναϊκού στην EuroLeague. Η EuroLeague Greece παρουσιάζει το ΤΟΡ-5.

Ο Σέρβος γκαρντ έκανε πράγματα και θαύματα στην «Menora Mivtachim Arena» σκοράροντας κατά... ριπάς στο καλάθι της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Συγκεκριμένα πέτυχε 39 πόντους έχοντας 7/9 δίποντα, 7/13 τρίποντα, 4/5 βολές και ισοφάρισε τους 39 πόντους που είχε πετύχει πριν από έναν χρόνο ο Ιωάννης Παπαπέτρου στο εντός έδρας ματς του Παναθηναϊκού με την Άλμπα.

Αυτή η επίδοση ισοδυναμεί με την δεύτερη καλύτερη από παίκτη των «πρασίνων» στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με τον νυν αρχηγό των «πρασίνων» να είχε σ' εκείνο το παιχνίδι κόντρα στην γερμανική ομάδα (και το οποίο κρίθηκε ύστερα από δύο παρατάσεις) άλλους 39 πόντους με 9/10 δίποντα, 6/12 τρίποντα και 3/4 βολές σε 48:53 λεπτά συμμετοχής!

Πρώτος στη λίστα παραμένει ο Ταϊρίς Ράις με το εκπληκτικό παιχνίδι του στο ντέρμπι «αιωνίων» κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, όταν και είχε σημειώσει 41 πόντους με 5/7 δίποντα, 8/16 τρίποντα και 7/7 βολές.

Τρίτος είναι ο Γιάκα Λάκοβιτς όταν τον Μάρτιο του 2004 είχε φορτώσει με 36 πόντους το καλάθι της Μπένετον Τρεβίζο σε ματς για το -τότε- ΤΟΡ-16 της EuroLeague «γεμίζοντας» την στατιστική του με 5/8 δίποντα, 4/9 τρίποντα και 14/16 βολές.

Ακολουθεί ο Κιθ Λάνγκφορντ με τους 33 πόντους του στο εκτός έδρας ματς των «πρασίνων» στην «Fernando Buesa Arena» για τη σεζόν 2018-19, έχοντας 8/10 δίποντα, 2/5 τρίποντα και 11/14 βολές.

Την 5άδα «κλείνει» ο Νικ Καλάθης και οι 31 πόντοι που είχε σημειώσει στην έδρα της Μπάμπεργκ μία σεζόν νωρίτερα. Σ' εκείνο το ματς ο -τότε- αρχηγός του Παναθηναϊκού μέτρησε 10/16 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 2/2 βολές.

Το αξιοσημείωτο; Με εξαίρεση των ντέρμπι των «αιωνίων» και τους 41 πόντους του Ράις, σ' όλα τα υπόλοιπα ματς που υπήρχε «one man show» ο Παναθηναϊκός είχε γνωρίσει την ήττα...

Οι 41 πόντοι του Ράις

Οι 39 πόντοι του Νέντοβιτς

Οι 39 πόντοι του Παπαπέτρου

Οι 33 πόντοι του Λάνγκφορντ

Οι 31 πόντοι του Καλάθη

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.