Πάντερ: Ανεπιθύμητος στον Ολυμπιακό, super στο Βελιγράδι, 1ος σκόρερ στο Μιλάνο

Αντωνία Σπανού
Πάντερ: Ανεπιθύμητος στον Ολυμπιακό, super στο Βελιγράδι, 1ος σκόρερ στο Μιλάνο
Ο Κέβιν Πάντερ έχει καταφέρει μέσα σε τρία χρόνια να ζήσει πολλές και διαφορετικές εμπειρίες στην Euroleague, με την καλύτερη του να είναι αυτή.

«Αγαπώ το μπάσκετ μέχρι θανάτου. Αγαπώ να δουλεύω και δεν με νοιάζει. Είμαι συνέχεια στο γυμναστήριο και θέλω απλά να αποδεικνύω ότι οι άλλοι κάνουν λάθος. Πολλοί δεν πίστευαν ότι θα φτάσω κάπου. Αυτή η έλλειψη πίστης είναι που με κάνει να δουλεύω σκληρότερα. Όταν αρχίσεις να βλέπεις αποτελέσματα, σε θέλει να δουλέψεις ακόμα πιο σκληρά. Ξέρω πολλούς που λένε ότι είναι στο γυμναστήριο και δουλεύουν, αλλά δεν βελτιώνονται. Αυτός δεν είμαι εγώ. Θέλω να προπονούμαι λες και είμαι στο παιχνίδι. Βάζω αμυντικούς που προσπαθούν να με μπλοκάρουν. Έχω τρομερή φαντασία όταν προπονούμαι. Δεν θέλω να σπαταλάω τον χρόνο μου όταν ξυπνάω κάθε μέρα και όταν δουλεύω».

Πάντερ, πάντα από παντού.

Ο Κέβιν Πάντερ δεν είναι άγνωστος στο ελληνικό κοινό. Τον μάθαμε μέσα από την παρουσία του στην ΑΕΚ και συνέχισε τον δρόμο του δείχνοντας ότι είναι ένας παίκτης γεννημένος σκόρερ. Το όνομα του είναι γνωστό στο ελληνικό κοινό για πολλούς λόγους και άπαντες τον έχουν δει να περνά διάφορα στάδια τα τελευταία χρόνια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Η ΑΕΚ είχε αποκτήσει τον Πάντερ, τον Φεβρουάριο του 2018 και αυτή η κίνηση άλλαξε την μοίρα και των δύο πλευρών σε μια ονειρεμένη χρονιά, αφού ο παίκτης ήταν κομβικός για τα όσα κατάφερε να πετύχει η ελληνική ομάδα. Ο Πάντερ πλέον αποτελεί... μύθο της ευρωπαϊκής διοργάνωσης και η αποθέωση που έχει γνωρίσει είναι μοναδική. Πρώτα με την ΑΕΚ που ήταν κομβικός για την κατάκτηση της ευρωπαϊκής κούπας και έπειτα με την Βίρτους που και πάλι έγραψε ιστορία και βγήκε MVP. Από το Λαύριο, στην Αντβέρπ, στην Ρόζα Ράντομ, στην ΑΕΚ και στην Βίρτους με το μονοπάτι να μοιάζει ιδανικό.

Το ελληνικό κοινό τον γνώρισε για τα καλά με τα κιτρινόμαυρα και το ευρωπαϊκό τον... εμπέδωσε με τις εκπληκτικές εμφανίσεις με την Βίρτους. Έγινε ο πρώτος παίκτης που καταφέρνει να κερδίσει δύο τίτλους σερί και μαζί να γράψει ιστορία στην διοργάνωση με τα τρομερά επιτεύγματα του. Είναι ο καλύτερος σκόρερ στην ιστορία, στην ιστορία των playoffs, των Final 4 και του Τελικού.

O Πάντερ αυτά τα έκανε μέχρι να κάνει το βήμα στην Euroleague. Το βήμα του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είχε απ' όλα, αλλά πλέον έχει μια εκπληκτική πορεία με την Αρμάνι Μιλάνο.

ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Αυτό έχει κάνει και στην πορεία του στην Euroleague. Ο Πάντερ πέρασε δύσκολα στον Ολυμπιακό. Δεν έβρισκε χρόνο συμμετοχής, ήταν μεταξύ λίγων λεπτών και εκτός αποστολής και αυτή η συνεργασία δεν ήταν καλή. Ούτε ο Πάντερ κατάφερε να προσαρμοστεί στα δεδομένα της ομάδας του Πειραιά, ούτε ο Ολυμπιακός να εκμεταλλευτεί έναν πολύ καλό παίκτη και σουτέρ. Πολλοί ήταν εκείνοι που σκέφτηκαν ότι ο Αμερικανός δεν αντέχει το βάρος της καλύτερης ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Δεν θα ήταν ο πρώτος που του συμβαίνει κάτι τέτοιο και σίγουρα ούτε ο τελευταίος. Όμως ο Πάντερ βάλθηκε να τους αποδείξει ότι είχαν άδικο΄.

Μετακόμισε στον Ερυθρό Αστέρα και εκεί έδειξε ότι απλά έφταιγε η χημεία του στον Ολυμπιακό. Έδειξε τι είναι ικανός να κάνει, βρήκε τον καλό εαυτό του και εκτόξευσε τα νούμερα του. Και αν στους Σέρβους έδειξε ότι τελικά αντέχει σε αυτό το επίπεδο ήρθε η μετακίνηση του στην Αρμάνι Μιλάνο για πεισθούν και οι τελευταίοι άπιστοι.

Ο Πάντερ είναι βασικό στέλεχος της ομάδας του Μεσίνα. Έχει μέσο όρο 25 λεπτά στο παρκέ και πέρα από ένα κακό παιχνίδι που έχει κάνει, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, είναι εξαιρετικός. Έχει 14.3 πόντους κατά μέσο όρο, σουτάρει με 41,2% στο τρίποντο, έχει 2,1 ριμπάουντ, 2,4 ασίστ και 14 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Κόντρα στην Ζαλγκίρις έχει κάνει το μεγαλύτερο του παιχνίδι με 22 πόντους, τρομερή στατιστική και 29 βαθμούς στην αξιολόγηση και γενικά έχει εκτοξεύσει την απόδοση του.

Ο Πάντερ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα παίκτη που έχει περάσει πολλά στην καριέρα του, αλλά έχει μάθει να απαντά στο παρκέ. Φέτος θυμίζει τον παίκτη του Basketball Champions League και στο Μιλάνο τρίβουν τα χέρια τους, για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν.