Μπαρτζώκας: «Πιο συγκεντρωμένες οι ομάδες στα εκτός έδρας ματς»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Μπαρτζώκας: «Πιο συγκεντρωμένες οι ομάδες στα εκτός έδρας ματς»
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το παιχνίδι του Ολυμπιακού, κόντρα στην Βαλένθια.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μίλησε στην media day του Ολυμπιακού, για το επερχόμενο παιχνίδι κόντρα στην Βαλένθια. Ο Έλληνας κόουτς σχολίασε το ταλέντο των αντιπάλων, τις έδρες την φετινή σεζόν, μίλησε για το ντεμπούτο του Ποκουσέφσκι, ενώ τόνισε ότι κανείς δεν κοιτάει την προϊστορία.

«Πάντα οι νίκες φέρνουν αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στην δουλειά που κάνουμε. Πάντα δημιουργούν καλό κλίμα. Από την άλλη είναι παγίδα, αφού ο εφησυχασμός είναι πρόβλημα. Είμαστε σε καλή κατεύθυνση, παίξαμε πλήρης, αν είμαστε πλήρης είμαστε καλή ομάδα.

Έχει μεγάλο επιθετικό ταλέντο η Βαλένθια, είναι η δεύτερη επίθεση στην Euroleague. Είναι μια ομάδα με πολλές ιδιαιτερότητες, βάζουν αινίγματα και προβληματισμούς στους αντίπαλους. Έχουν κορμό, έχουν καλές προσθήκες. Είναι δύσκολος αντίπαλος, ειδικά εκτός έδρας και θέλουμε ένα παιχνίδι όχι μόνο με τακτική, αλλά πρέπει να παίξουμε με ένταση, αν θέλουμε να κερδίσουμε.

Δεν είμαστε συνηθισμένοι σε μια καθημερινότητα, πλέον. Σιγά σιγά μειώνεται στο μυαλό μας η σημαντικότητα του παιχνιδιού. όταν δεν βλέπεις γεμάτο γήπεδο. Πιο συγκεντρωμένοι είμαστε στα εκτός από τα εντός. Πάντα ο κόσμος δημιουργεί μια επαγρύπνηση. Καλύτερα είναι εκτός, είσαι πιο συγκεντρωμένος. Θέλουμε σταθερότητα, έχουμε περισσότερες λύσεις. Όταν σταθεροποιήσουμε την απόδοση μας θα είμαστε επικίνδυνοι.

Είναι ένας παίκτης που χαίρεσαι να τον βλέπεις, έχει μπασκετικό ταλέντο, για κάποιον που του αρέσει το μπάσκετ είναι ευχάριστο να βλέπεις τον Ποκουσέφσκι. Χαιρόμαστε με την εξέλιξη του. Δεν ήξερα το 9-0 που έχουμε κόντρα στην Βαλένθια, δεν υπάρχει στο μυαλό κανενός».