Παναθηναϊκός – Ρεάλ: Οι 10 σερί νίκες των Μαδριλένων και το ρεκόρ του Λάσο (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός – Ρεάλ: Οι 10 σερί νίκες των Μαδριλένων και το ρεκόρ του Λάσο (vids)
Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υποδέχεται στο κλειστό του ΟΑΚΑ την Ρεάλ Μαδρίτης (15/12, 21:00) για την 14η αγωνιστική και η EuroLeague Greece γράφει για το φοβερό σερί της «βασίλισσας» κόντρα στους «πράσινους» και την παράδοση που έχει «χτίσει» ο Πάμπλο Λάσο.

Τρίτη 17 Απριλίου 2018: ΠαναθηναϊκόςΡεάλ Μαδρίτης 95-67 για το πρώτο ματς των playoffs! Μετά το... αστρονομικό σκορ στο κλειστό του ΟΑΚΑ, οι προσδοκίες της ομάδας μεγιστοποιήθηκαν αλλά η συνέχεια έμελλε να ήταν τελείως διαφορετική!

Όχι μόνο δεν πήρε ποτέ το εισιτήριο για το Final 4 του Βελιγραδίου αλλά ακολούθησε πραγματικός... κατήφορος στα 10 παιχνίδια που ακολούθησαν μεταξύ των δύο ομάδων! Από εκείνο το ματς μέχρι και σήμερα (15/12) που θα διεξαχθεί η αναμέτρηση των δύο ομάδων για την 14η αγωνιστική της EuroLeague, έχουν μεσολαβήσει 973 ημέρες. Ο Παναθηναϊκός ουδέποτε κατάφερε σ' αυτό το διάστημα να κερδίσει ξανά την Ρεάλ και γνώρισε 10 ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Από αυτές τις ήττες οι τέσσερις ήταν στο κλειστό του ΟΑΚΑ και οι έξι στο «WiZink Center», με τους Μαδριλένους να σκοράρουν κατά μέσο όρο 84,7 πόντους (!) και να δέχονται 74,9! Όπερ και σημαίνει ότι είχε σταθερά διψήφια διαφορά στο σκορ, κάτι που αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό την ανωτερότητα που έδειχνε η Ρεάλ και μάλιστα, σε σταθερή βάση.

Η μοναδική φορά που οι «πράσινοι» έφτασαν περισσότερο από κάθε άλλη φορά κοντά στη νίκη ήταν στο ματς της 29ης αγωνιστικής της regular season για τη σεζόν 2018-19, αλλά Ρούντι Φερνάντεθ με ένα «σκοτωμένο» τρίποντο στην εκπνοή βοήθησε τη Ρεάλ να αποδράσει (ξανά) με σκορ 74-73.

Με... υπογραφή Πάμπλο Λάσο

Κύριος υπεύθυνος για το μεγάλο σερί των 10 συνεχόμενων νικών, δεν είναι άλλος από τον Πάμπλο Λάσο, ο οποίος έχει «χτίσει» την δική του παράδοση απέναντι στον Παναθηναϊκό. Από το καλοκαίρι του 2011 που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των Μαδριλένων έως και σήμερα, ο 53χρονος Ισπανός προπονητής έχει αντιμετωπίσει -ούτε λίγο, ούτε πολύ- 21 φορές τους «πράσινους» στα παρκέ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Και αν μέχρι το πρώτο ματς των playoffs υπήρχε ισορροπία στα παιχνίδια κόντρα στους «πράσινους» με 5-6 ρεκόρ, έφτασε στο σημείο να έχει 15 νίκες και (να μένει στις) έξι ήττες! Βέβαια μέσα στο ΟΑΚΑ μόνο μια φορά κατάφερε να νικήσει με σχετική άνεση τον Παναθηναϊκό και πιο συγκεκριμένα στο παιχνίδι της περσινής σεζόν, όταν και επικράτησε η Ρεάλ με 87-75. Αντίστοιχα το ρεκόρ του Λάσο ως φιλοξενούμενος του «τριφυλλιού» είναι μόλις στο 2-5.

Η τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ρεάλ...

...και οι 10 σερί ήττες