Τι Τζέι Πάρκερ: «Μεγαλώσαμε με τον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς και του Διαμαντίδη!» (gTV)

Αντώνης Καλκαβούρας
Τι Τζέι Πάρκερ: «Μεγαλώσαμε με τον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς και του Διαμαντίδη!» (gTV)
Λίγες ώρες πριν την αποψινή μάχη με τον Παναθηναϊκό, ο προπονητής της Βιλερμπάν μιλάει στην Euroleague Greece για την δυσκολία του να είσαι αδελφός του κορυφαίου Γάλλου μπασκετμπολίστα όλων των εποχών, Τόνι Πάρκερ, σχολιάζει την εφετινή έκδοση των «πρασίνων» και αποκαλύπτει το στοιχείο που έχει πάρει από την φιλοσοφία του Γκρεγκ Πόποβιτς.

Γιορτάζει τα γενέθλιά του, σχεδόν πάντα με τον μεγάλο του αδελφό, όχι μόνο γιατί είναι αχώριστοι, αλλά γιατί γεννήθηκαν με μία μέρα διαφορά, οπότε το διήμερο 16-17 Μαιου είναι πάντα ένα εορταστικό «φεστιβάλ» για την οικογένειά τους. Ο λόγος για τον Τι Τζέι Πάρκερ, ο οποίος σταμάτησε νωρίς το μπάσκετ λόγω τραυματισμών και το περασμένο καλοκαίρι ολοκλήρωσε την οκταετές πλάνο προετοιμασίας του για την θέση του head-coach και έστω και με επεισοδιακό τρόπο, πήρε την θέση του Ζβέζνταν Μίτροβιτς στον πάγκο της Βιλερμπάν.

Είχε προηγηθεί η διαχείριση ενός οικογενειακού bar-restaurant στο Σαν Αντόνιο, ένας χρόνος (2012-2013) σεμιναρίων με το επιτελείο των Σπερς (έτσι είναι αν έχεις αδελφό τον βασικό τους point-guard) και μία επταετία (2013-2020) ως assistant-coach στην πιο ιστορική γαλλική ομάδα και πολυνίκη σε τίτλους (19 πρωταθλήματα και 9 Κύπελλα Γαλλίας). Η προαγωγή του, βέβαια, πήρε διαστάσεις σίριαλ γιατί ο Μαυροβούνιος πρώην τεχνικός της ομάδας, πήγε την διοίκηση του συλλόγου στα δικαστήρια (για άδικη απόλυση) και όλα δείχνουν ότι θα κερδίσει την αποζημίωση του ενός εκατομμυρίου Ευρώ που ζητάει.

Μ' αυτά και με εκείνα, ο 36χρονος σήμερα μικρότερος αδελφός του ιδιοκτήτη της τελευταίας πρωταθλήτριας Γαλλίας (2019), Τόνι Πάρκερ, πριν λίγους μήνες ανέλαβε την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του και μάλιστα στο χειρότερο δυνατό χρονικό σημείο! Λίγο πριν την έξαρση του 2ου κύματος της πανδημίας...

Λίγες ώρες πριν το αποψινό (21.45) εξ' αναβολής παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής στην Euroleague, ο πρώην παίκτης του Ηλία Ζούρου στη Ρασίνγκ Παρί, μιλάει στην κάμερα του gTV για την δυσκολία του να είσαι αδελφός του κορυφαίου Γάλλου μπασκετμπολίστα όλων των εποχών αλλά και του ιδιοκτήτη της ομάδας σου. Σχολιάζει την περίοδο της ευρωπαϊκής κυριαρχίας του «Εξάστερου» κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Ομπράντοβιτς, τον Διαμαντίδη και τον Μπατίστ, οριοθετεί τον εφετινό στόχο της ομάδας του στην Ευρώπη και εκφράζει τον σεβασμό του για τον προκάτοχό του.

Αυτά και άλλα πολλά, όπως οι εμπειρίες του από το στενό περιβάλλον των Σαν Αντόνιο Σπερς και τις συζητήσεις του με τον Γκρεγκ Πόποβιτς και τον Έτορε Μεσίνα αλλά και το στοιχείο που έχει ξεχωρίσει από την αγωνιστική φιλοσοφία των «σπιρουνιών», στο video που ακολουθεί.

Τεχνική επιμέλεια: Παύλος Σφενδιλάκης