Παναθηναϊκός: Ποντάρει στα πρώτα δεκάλεπτα!

Παναθηναϊκός: Ποντάρει στα πρώτα δεκάλεπτα!

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Ποντάρει στα πρώτα δεκάλεπτα!
Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έφτασε σε μια πολύ σημαντική νίκη κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, την οποία οφείλει σε μεγάλο βαθμό στην καλή εκκίνηση που έκανε στο πρώτο δεκάλεπτο!

Εκτός του ότι ο Γιώργος Βόβορας δεν σταματάει να λέει ότι θέλει να βλέπει την ομάδα του να μπαίνει δυνατά στο ματς, με απόλυτη συγκέντρωση και ουσιαστικά να έχουν οι παίκτες του το... μαχαίρι στα δόντια, το μαρτυρούν και τα γεγονότα!

Τις περισσότερες φορές που οι «πράσινοι» έκαναν καλή εκκίνηση σε ματς της EuroLeague, στο τέλος έφτασαν στο σημείο να διεκδικούν ή και να παίρνουν τη νίκη. Για την ακρίβεια και τις τρεις φορές που ο Παναθηναϊκός νίκησε φέτος στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, είχε πραγματοποιήσει εξαιρετικό ξεκίνημα στο ματς.

Συγκεκριμένα: Στην πρεμιέρα της EuroLeague και δη απέναντι στην Χίμκι, ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα με 24-17 στο πρώτο δεκάλεπτο. Στη δεύτερη νίκη του κόντρα στη Φενέρμπαχτσε προηγούνταν με 22-13 ενώ στο τελευταίο παιχνίδι με αντίπαλο την Μπάγερν είχε κλείσει την πρώτη περίοδο στο 18-13! Όπερ και σημαίνει διαφορές των 5+ πόντων σε καθένα από αυτά τα ματς και με εξαιρετικές αμυντικές επιδόσεις αφού ο μέσος όρος των πόντων που δέχτηκε δεν ξεπέρασε τους 14,3 ενώ την ίδια ώρα σκόραρε 21,3!

Απέναντι στην Μπαρτσελόνα είχε προβάδισμα με 18-13 στο δεκάλεπτο και το γεγονός αυτό βοήθησε τον Παναθηναϊκό να είναι ανταγωνιστικός μέχρι τέλος με αποτέλεσμα να πάει το ματς στην παράταση, ενώ για πολύ ώρα είχε το «πάνω χέρι» και στην αναμέτρηση με την Εφές, όταν και είχε το οριακό προβάδισμα στο 10' με 22-21. Η μοναδική εξαίρεση στον κανόνα που... διαμορφώνουν οι «πράσινοι» αποτέλεσε η αναμέτρηση με την Μπασκόνια. Και πάλι το «τριφύλλι» έκανε καλό ξεκίνημα έχοντας προβάδισμα με 23-20 ωστόσο στη συνέχεια δεν είχε συνέχεια και δεν μπόρεσε να το εξαργυρώσει στο εν λόγω παιχνίδι της Βιτόρια.

Ένα ματς είχε λήξει ισόπαλο στο δεκάλεπτο και ήταν αυτό απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (24-24) όπου και πάλι ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε ανταγωνιστικός μέχρι τα τελευταία λεπτά. Αντίθετα, στη Βαλένθια ακολουθούσε κατά πόδας την ισπανική ομάδα με το σκορ στο 22-21 με αποτέλεσμα να γνωρίσει στο τέλος την ήττα, ενώ το χειρότερο, πρώτο δεκάλεπτο των «πρασίνων» ήταν αυτό απέναντι στον Ολυμπιακό (12-22 οι Πειραιώτες) όταν και πραγματοποίησαν την χειρότερη -ίσως- φετινή τους εμφάνιση.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΣΤΗΝ EUROLEAGUE
ΜΑΤΣΑ' ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ
Χίμκι - Παναθηναϊκός17-24
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός12-22
Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός13-18
Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε22-13
Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας24-24
Παναθηναϊκός - Αναντολού Εφές22-21
Βαλένθια - Παναθηναϊκός22-21
Μπασκόνια - Παναθηναϊκός20-23
Παναθηναϊκός - Μπάγερν Μονάχου18-13