Μπελινέλι για Βίρτους: «Με βοήθησε ο Τεόντοσιτς, δεν έχω κατακτήσει Euroleague»

Gazzetta team
Μπελινέλι για Βίρτους: «Με βοήθησε ο Τεόντοσιτς, δεν έχω κατακτήσει Euroleague»
Ο Μάρκο Μπελινέλι στάθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να επιστρέψει στη Βίρτους Μπολόνια.

Το... μπαμ με την απόκτηση του Μάρκο Μπελινέλι έκανε η Βίρτους Μπολόνια, με τον Ιταλό σταρ να μιλά στην Gazzetta Dello Sport για την απόφαση που πήρε να επιστρέψει στην πατρίδα του.

«Πήρα την απόφαση γρήγορα, Θέλω να παίζω, να είμαι πρωταγωνιστής. Όταν είδα ότι δεν είχα τις προσφορές που ήθελα από το ΝΒΑ, άρχισα να ψάχνω το μέλλον μου. Η ευκαιρία παρουσιάστηκε από μόνη της και την πήρα. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα ξεκινήσω αυτό το πρότζεκτ της Βίρτους Μπολόνια».

Για τον Τεόντοσιτς: «Η παρουσία του Τεόντοσιτς, με βοήθησε στην επιλογή μου. Είναι ένα όμορφο... παραμύθι η επιστροφή στη Μπολόνια. Ξεκίνησα στις μικρές ομάδες της Βίρτους, έκανα το ντεμπούτο μου. Τότε δυστυχώς ο σύλλογος χρεοκόπησε κι εγώ άλλαξα. Γύρισα σε έναν τεράστιο οργανισμό, που βλέπω ανθρώπους να παίρνουν δύναμη κερδίζοντας και πηγαίνοντας καλά. Αυτό με παρακίνησε να διαλέξω τη Βίρτους».

Για το ΝΒΑ: «Έφυγα κερδίζοντας τα πάντα. Τα 13 χρόνια είναι μεγάλο διάστημα ειδικά για ένα γκαρντ. Έκανα πολλές θυσίες, στο τέλος κέρδισα τον τίτλο, το διαγωνισμό τριπόντων στο All Star, βίωσα σημαντικά συναισθήματα στο Σικάγο και τη Φιλαδέλφεια, πέρασα ωραία χρόνια στη Νέα Ορλεάνη, στην οποία έζησα για πρώτη φορά ως παίκτης του ΝΒΑ και φεύγω με πολλές ομορφες αναμνήσεις. Στις ΗΠΑ, ωρίμασα και σαν παίκτης και σαν άνθρωπος».

Για τους στόχους της Βίρτους: «Δεν έχω κατακτήσει την Euroleague, έχω κερδίσει ένα πρωτάθλημα με τη Φορτιτούντο για το οποίο είμαι περήφανος. Είναι ώρα να κυνηγήσω νέους στόχους».