Ολυμπιακός: Ο ένας «πολεμούσε» κρατώντας σφεντόνα κι ο άλλος πιστόλι

Ολυμπιακός: Ο ένας «πολεμούσε» κρατώντας σφεντόνα κι ο άλλος πιστόλι

Κωνσταντίνος Μελάγιες Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ολυμπιακός: Ο ένας «πολεμούσε» κρατώντας σφεντόνα κι ο άλλος πιστόλι
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες αναλύει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπασκόνια.

Το μπάσκετ είναι ένα δίκαιο παιχνίδι. Επίσης είναι ένα παιχνίδι που δεν μπορείς να το «κοροϊδέψεις».

Όταν η μία ομάδα παίζει με σφεντόνες κι η άλλη με πιστόλια, εσύ που κρατάς την σφεντόνα θα βρεις μία φορά ένα τρικ, θα βρεις και ένα δεύτερο τρικ, αλλά μετά θα σου έχουν τελειώσει και τα πιστόλια θα κερδίσουν την μάχη.

Μπαμ μπαμ...

Αυτή ήταν η εικόνα για μένα του χθεσινού παιχνιδιού.

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε στο παρκέ χωρίς πέντε παίκτες και με μόλις δύο ψηλούς. Η Μπασκόνια παρουσιάστηκε πλήρης και τα λογικά μαθηματικά επικράτησαν.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κρύφτηκαν πίσω από την δικαιολογία των απουσιών και ορθώς έκαναν, αλλά προσωπική μου άποψη είναι πως όχι μόνο επηρεάστηκαν, αλλά είχε μπολιάσει αρκετά μέσα στο μυαλό τους που μου έδωσαν την εντύπωση πως είχαν χάσει από τα αποδυτήρια που λένε.

Μπορεί και να μην ισχύει, απλά παρέθεσα την δική μου σκέψη.

Αυτό μου έβγαλαν βλέποντας τους στο πρώτο ημίχρονο. Μπορεί όμως και να κάνω λάθος.

ΑΝΙΣΗ ΜΑΧΗ ΣΤΗΝ ΡΑΚΕΤΑ

Ιδιαίτερη ανάλυση δεν χωρά ο αγώνας. Ο Μπαρτζώκας είχε ένα πεντάρι κι ένα τεσσάρι. Αναγκαστικά έβαλε και τον Παπανικολάου αρκετά στο «4».

Αντιθέτως η Μπασκόνια με αυτόν τον γίγαντα τον Φολ ήταν στην ρακέτα της υπερβολικά δυνατή. Ο θεόρατος σέντερ λειτουργούσε σαν τερματοφύλακας πίσω και μπροστά σκόραρε με χαρακτηριστική άνεση. Επειδή η επίθεση των Βάσκων στο πρώτο ημίχρονο που έκανε και την μεγαλύτερη ζημιά, εξελισσόταν κοντά στην θέση μου σας μιλάω ειλικρινά ο τύπους όχι δεν πήδαγε για να σκοράρει, αλλά άφηνε την μπάλα απλά από το ύψος της στεφάνης.

ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Νομίζω πως ο κίνδυνος να ξεφύγει το σκορ λειτούργησε ως ξυπνητήρι στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα ήταν σαφέστατα πιο επιθετικοί και κατάφεραν να αγχώσουν την Μπασκόνια.

Οι Βάσκοι εκεί που έφτασαν ακόμη και στο +22, βρέθηκαν στο +7 και σίγουρα αισθάνθηκαν άβολα όμως είχαν σε εξαιρετική κατάσταση τα γκαρντ τους. Ο Χένρι ήταν τόσο καλός που ο Βιλντόζα ξεκούραζε την πονεμένη του μέση και δεν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα.

Πίσω στον Ολυμπιακό… Κανείς δεν μπορεί να έχει παράπονα από την προσπάθεια των «ερυθρόλευκων» στο δεύτερο ημίχρονο. Τα έδωσαν όλα.

Στο τέλος των δύο ημιχρόνων η κούραση έπαιξε καταλυτικό ρόλο. Σκεφτείτε απλά το τελευταίο τρίλεπτο στην 2η και την 4η περίοδο.

Το πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πως όταν κουράζεται το σώμα, κουράζεται και το μυαλό. Κι όταν κουραστεί το μυαλό δημιουργείται ένας εκνευρισμός.

Λογικός.

Βλέπεις να προσπαθείς, να θες και να μην μπορείς. Απλά γιατί τα πόδια σου δεν ακολουθούν και έτσι καταλήγουμε στα νεύρα που φέρνουν κακές επιλογές σε άμυνα κι επίθεση.

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Η ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Ο Ολυμπιακός ταλαιπωρήθηκε από τον κορονοϊό. Κάποιες μέρες δεν έγινε καν προπόνηση αφού ήταν άπαντες σε καραντίνα, κάποιες άλλες έγινε ατομική και κάποιες ομαδική με αρκετούς παίκτες από την αναπτυξιακή ομάδα.

Πρώτο μέλημα των Πειραιωτών είναι να επιστρέψουν οι παίκτες υγιείς και να μπορέσει η ομάδα να επιστρέψει σε μία κανονικότητα.

Για όλες τις ομάδες είναι δύσκολη η κατάσταση, όχι μόνο για τον Ολυμπιακό.

ΥΓ: Για να παίξεις μπάσκετ θέλει μυαλό. Αν δεν διαθέτεις μπασκετικό μυαλό, θα φτάσεις μέχρι ένα ορισμένο σημείο.

ΥΓ 2: Όσο μεγαλύτερη σημασία τους δίνεις, τόσο περισσότερο τους «μεγαλώνεις».

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες