Άλμπα - Βιλερμπάν 76-75: Το buzzer beater του Σίβα έστειλε στον πάτο τους Γάλλους (vid)

Άλμπα - Βιλερμπάν 76-75: Το buzzer beater του Σίβα έστειλε στον πάτο τους Γάλλους (vid)
Η Άλμπα Βερολίνου (2-5) πήρε τη νίκη με σουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο από τον Πέιτον Σίβα κόντρα στη Βιλερμπάν (1-6) για την 9η αγωνιστική της EuroLeague. Καταπληκτική εμφάνιση για τον ηττημένο Μουσταφά Φολ.
​Την άφησε μονάχη. Στον... τόπο. Η Άλμπα πήρε πήρε τη δεύτερη νίκη της φέτος και πρώτη στο Βερολίνο.

Σχεδόν σε... νεκρό χρόνο. Το τρίποντο του Πέιτον Σίβα ένα δευτερόλεπτο πριν το τέλος (και ενώ νωρίτερα είχε 0/5 τρίποντα), έδωσε τη νίκη στην Άλμπα, στην πρώτη φορά που η γερμανική ομάδα πέρασε μπροστά στο σκορ!

Στον αντίποδα, στράφι πήγε ο επιθετικός οίστρος του γίγαντα Μουσταφά Φολ!

Το ματς

Από το πρώτο λεπτό, η Βιλερμπάν έδειξε ότι δεν πήγε στο Βερολίνο για να χάσει εύκολα. Δεν είναι τυχαίο πως για όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι Γερμανοί δεν προηγήθηκαν καμία στιγμή! Παρά μόνο στην τελευταία φάση. Το παιχνίδι πήγαινει πόντο πόντο, αλλά με τη γηπεδούχο να κυνηγάει όλη ώρα.

Η Βιλερμπάν έφτασε τη διαφορά μέχρι και το +13 (50-63), αλλά δεν κατάφερε να τη διατηρήσει μέχρι το τέλος.

Η Άλμπα πήγε το ματς μέχρι τον πόντο (71-70). Εκεί ήρθε το κρίσιμο καλάθι του Φρίμαν και μία κερδισμένη βολή, που θα μπορούσε να δώσει τη νίκη στους Γάλλους!

Μόνο που οι Γερμανοί ήταν πεισματάρηδες. Με τρίποντο του Τζίφεϊ πήγαν το ματς ξανά στον πόντο (74-73). Ο Ντιό πέτυχε τη μία από τις δύο βολές. Και ο Σίβα βρήκε το ελεύθερο σουτ και έριξε τη... μαχαιριά.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Άλμπα δεν ήταν καλύτερη σε καμία κατηγορία. Είχε όμως το τελευταίο σουτ. Και αυτό της έδωσε τη νίκη.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Λουκ Σίκμα κράτησε την Άλμπα στο παιχνίδι με 16 πόντους.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο τίτλος ανήκει δικαιωματικά στον Πέιτον Σίβα. Χάρη στο νικητήριο τρίποντό του.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Γιαμπουσέλε μέτρησε 2 πόντους σε 19:17 στο παρκέ.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το τρίποντο του Τζίφεϊ που έφερε την Άλμπα ξανά σε απόσταση βολής (74-73) και ενώ η Βιλερμπάν ήταν το φαβορί για να πάρει το ματς.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Μουσταφά Φολ έκανε μπόλικο. Αυτό που ξεχώρισε, με τα δύο χέρια και μεγάλη ορμή, ήταν ένα που όχι μόνο απέφερε το κάρφωμα, αλλά του απέφερε και ένα κερδισμένο φάουλ.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Άλμπα τα λάθη και το γεγονός ότι δεν κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό της. Η Βιλερμπάν το γεγονός ότι ξέφυγε με 13 πόντους, αλλά δεν κατάφερε να το διατηρήσει. Και η άμυνα στην τελευταία φάση.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 36-43, 50-60, 76-75.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.